Blu-ray-spiller

Blu-Ray spillere

Er du glad i å se på filmer, tv-serier og å høre på musikk? Med en Blu-ray spiller kan du se dine favoritter med den beste kvaliteten. Du får den enkleste tilgangen til din underholdning ved hjelp av et trådløst nett. Da kan du spille av det du måtte ønske fra internett. Vi har Blu-ray spillere fra en rekke kjente leverandører som blant andre Samsung, Philips, Panasonic og Sony. De er elegante og slanke i utseende og har den beste teknologien i sin klasse. Lyst til å se 3D filmer? Denne smarte boksen hører hjemme i alle stuer.

Selv i disse strømme-tider, hvor mer og mer av fjernsynsinnholdet konsumeres som strømming, er det nødvendig med en Blu-Ray spiller. Særlig hvis du er opptatt av høyeste mulige kvalitet på filmer og serier – da er en Blu-Ray spiller helt overlegen kvaliteten vi kan få fra strømmetjenestene.

For selv om strømmetjenestene også sender 4K på deler av sitt utvalg, er dette med langt høyere komprimering av bilde og lyd enn hva en Blue-Ray plate opererer med. Dessuten er du avhengig av at strømmetjenesten og nettet alltid kan levere den nødvendige mengden data. Alle som har satt seg ned for å se siste episode av de mest populære TV-seriene, vet at det ikke alltid er tilfellet når det blir litt ekstra trøkk «på linja».

Vi selger Blu-Ray spillere fra de ledende merkene: Sony, Samsung, Pioneer og Panasonic er noen av merkene du finner hos oss.

  • DVD er for deg som har en vanlig full HD TV – formatet utnytter langt på vei fjernsynets kapasitet
  • Blu-Ray er for deg som 4K TV, eller en Full HD med stort fargespektrum og høy oppdateringsfrekvens på bildet
  • Mens DVD holdt til et full HD TV, er det rett og slett ikke godt til en 4K TV – så Blu-Ray er en fremtidssikret løsning

Superb bildekvalitet – Derfor skal du velge Blu-Ray-spiller

Når DVD-spilleren kom og overtok for det svært aldrende VHS-systemet var det en revolusjon i hjemmeunderholdningen. Med ett var bildekvaliteten god, faktisk så god at TV-en var hemskoen. Siden har det vært en jevn evolusjon innen kvalitet på spillerne, med Blue-Ray som det neste skrittet etter DVD.

Blue-Ray har som kjent langt høyere oppløsning. Faktisk kan Blu-Ray ha 4K oppløsning, mens DVD-platene er begrenset til Full HD. Det er ikke snakk om et like stort sprang som fra VHS til DVD, men allikevel, det er godt synlig når du har en 4K TV i stua.

Og det er jo ikke noe vits å legge penger i et 4K fjernsyn, hvis du spiller av DVD-plater med den begrensede Full HD-kvaliteten.

Og når det gjelder penger... Prisene på 4K fjernsyn har stupt de siste årene. Så nå får du et 4K fjernsyn til lavere pris, enn hva du betalte for et full HD fjernsyn av samme størrelse bare for noen år siden!

Så med 4K TV, bør du velge Blu-Ray for:

  • Høyere oppløsning som kan utnytte TV-ens fulle potensiale med 4K
  • Lavere kompresjon på bildene
  • Høyere fargedybde som gir mer vibrante bilder på TV-en
  • Fremtidssikret; Blue-Ray er fremtiden for film på plate

Med Full HD TV kan du velge Blu Ray, hvis:

  • Fjernsynet ditt har større fargespektrum enn normalt og høyere oppdateringsfrekvens. Da vil kvalitetsforskjellen mellom DVD og Blu-Ray også være synlig på et vanlig Full HD fjernsyn.
  • Igjen, så er Blu-Ray en fremtssikret løsning, da den kan brukes på ditt neste fjernsyn, som nok blir 4K

Merk! Blu-Ray er ikke alltid 4K

Til nå har vi omtalt Blu-Ray som en 4K-spiller, simpelthen fordi vi normalt ikke vil anbefale deg å kjøpe noe annet. Men har du en full HD TV, og ikke forventer å skifte den med det første – kan du selvfølgelig kjøpe en full HD spiller.

Den eneste fordelen den har ovenfor 4K-spillerne, er den er billigere. Faktisk ofte vesentlig billigere, så hvis pris er viktig for deg, bør du absolutt se på spillere med Full HD-oppløsning.

Skal du ta spranget opp til 4K fjernsyn?

Stadig større skjermer har drevet frem et behov for høyere oppløsning. Forholdet mellom størrelse og bildekvalitet stod ikke lenger i forhold til hverandre, i det skjermene ble vesentlig større enn 48 tommer.

Så inn kom 4K oppløsningen, og med den kan du se fjernsynsprogrammer, serier og filmer med så høy kvalitet at skjermstørrelsen ikke lenger er et problem.

For å håndtere den enorme datamengden et 4K-fjernsyn krever, er disse TV-ene faktisk å anse som en liten PC. Dermed har de fleste også ekstrafunksjoner, som kommer i app-form. Eksempler på dette er nettlesere, strømming av tjenester som Netflix og Spotify – og mange andre praktiske løsninger. Alle 4K fjernsyn har dog ikke disse app’ene, så sjekk for det aktuelle fjernsynet du ønsker å kjøpe.

Kjøp 4K TV

Overspenningsvern

Når du har et lekkert 4K fjernsyn, kjøper deg en Blu-Ray spiller og sannsynligvis står det noe annet elektronikk i nærheten også. Da er det bare å fornuftig å legge noen hundrelapper i et overspenningsvern også.

Hvis du ikke kjenner til hva overspenningsvern er, så er det en enhet som settes som siste ledd i strømforsyningen som fjerner eventuelle topper i strømforsyningen, slik at ikke elektronikken blir ødelagt.

De fleste overspenningsvern har også USB-kontakter slik at de kan benyttes til lading av mobiltelefonen og tablet’en.

Med en pris som ligger rundt 300 kroner og oppover, så er dette altså en meget billig sikring av utstyr for ti-tusenvis av kroner.

Kjøp overspenningsvern

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat