Kjøp TV hos POWER

Ikke siden overgangen fra svart-hvitt til fargefjernsyn (som det het den gang), har det vært et bedre tidspunkt å kjøpe ny TV på. Teknologien har skutt fart og grensene for hva man kan ut av skjermen har flyttet seg markant de siste par årene. Så hvis det er en stund siden du oppgraderte TV-en, er det nå du skal gjøre det.

«Større og bedre» er en kort og konsis beskrivelse av det som har skjedd på TV-fronten. Skjermene har blitt større, og da snakker vi ikke bare om en tomme eller to. Vi snakker om å flytte grensene fra at 40-tommer var vanlig, til at den nye standarden er mellom 55 og 65 tommer.

Samtidig så har kvaliteten på TV-bildet blitt markant bedre. Kjenner man litt til oppbyggingen av et digitalt bilde, så høres jo dette ut som en umulig kombinasjon, men svaret ligger i den økte oppløsningen på bildet. Overgangen fra Full HD, til 4K eller sågar 8K, har gjort dette mulig. Selv med vesentlig større skjermer, har pikseltettheten faktisk blitt høyere – og dermed gitt nye muligheter for et bedre TV-bilde.

Så, er du klar til å kjøpe ny TV? Vi har apparater fra en mengde leverandører, blant annet Sony, Samsung, Grundig og LG.

  • Skjermene har blitt vesentlig større de siste par årene – fra «40 og noe» opp til størrelser mellom 55 og 65 tommer
  • Oppløsningen har gått fra Full HD til 4K og nå kommer også 8K for fullt
  • Langt billigere skjermer gjør at nå kan vi ha en TV på barnerommet og kjøkkenet også.

Ny TV i stua

Med den før nevnte kvalitetsøkningen i oppløsningen – fra full HD til 4K – har størrelsen på TV-skjermene i stua økt betraktelig de siste par årene. Mens vi før kjøpte 44 tommere, ser man nå at 55 tommer har blitt den nye standarden.

Og vi skjønner godt hvorfor. Større TV-flate skaper en større innlevelse, enten man nå ser på fotballkamp, en god serie eller en spennende film. Når da kvaliteten i tillegg faktisk har blitt bedre, så er det jo ingen grunn til å vente med å kjøpe ny TV.

Og ja, kvaliteten har virkelig blitt bedre. Ved tidligere økninger i størrelse, har det hele tiden vært et kompromiss, da full HD oppløsningen har satt sine begrensninger. 4K har langt høyere oppløsning, så selv om skjermstørrelsen har økt, har antallet bildepunkter økt dramatisk mye mer. Så selv med større skjermflate å fylle med piksler, har pikseltettheten blitt høyere.

Nye løsninger i bildeteknologi har også gitt rikere og mer mettede farger på TV-bildet.

Prosessorkapasiteten i TV-ens styringsenhet har dessuten blitt kraftig forsterket, så TV-en kan rett og slett håndtere flere oppgaver. Dermed har det kommet en liten underskog av nytteapper til TV-ene. Apper til strømmetjenester har det kommet mange av, så nå kan du se f.eks Netflix og HBO direkte fra en app. Men også andre apper har kommet til og gjør at uttrykket smart-TV begynner å leve opp til navnet sitt.

Lyden er det eneste feltet hvor det ikke har vært en markant kvalitetsforbedring. Men det er rett og slett de fysiske størrelsene på TV-ene som setter en stopper for det.

Så det å kjøpe et hjemmekinosystem har stort sett blitt standard i alle hjem. For det er unektelig noe litt trist over en TV som leverer grensesprengende bilder og tam lyd.

Hjemmekinosystemet løser dette, ved å sette opp eksterne høyttalere som gir et mer fullendt lydbilde. Høyttalerne blir dessuten satt opp, slik at du får en 3D-effekt i lyden (såkalt surround lyd).

Se de gode løsningene på hjemmekinosystem

TV på barnerommet

Ikke alle vil ha et fjernsyn på barnerommet, forståelig nok, men hvis du gjerne vil ha det, så er det ikke prisen som hindrer deg lenger. TV-er i den størrelsen vi snakker om her, har nemlig falt drastisk i pris. Mens dette før var en vesentlig investering, og dermed ikke så veldig vanlig. Har prisene nå sunket til et nivå som er lett overkommelig for de fleste – nå kommer du helt ned i under 2000 kroner. Enda lavere når det er salg.

For den prisen får du en skjerm på 24 tommer med god bildekvalitet. Legger du på litt, så får du også ekstrafunksjonalitet som Wi-Fi og smart TV apper.

Legger du på bare noen hundrelapper til, så får du en god 32 tommers TV.

Spiller du?

Tenk hvor mye mer intens spillopplevelsen blir på en fet 55 tommer, med dertil hørende gromlyd fra hjemmekinosystemet. Så liker du å spille, eller har du kanskje barn i huset som elsker å sitte ned å spille med venner?

Vi selger spillkonsoller fra alle leverandørene – PlayStation, Xbox, Nintendo og så videre.

Så sett dere ned i godstolen med et spennende spill, noe godt å knaske på og gjør spillkvelden til en heseblesende opplevelse.

Se spillkonsoller her

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat