Rengjøringstilbehør

Du vet, når skjermen begynner å bli litt blass i fargene og du begynner å bekymre deg. – Er det på tide å kjøpe ny skjerm? Heldigvis er løsningen enklere og billigere (som regel). Det er bare på tide med en rens av skjermen. Husk også at CD-spilleren og vinylplatene skal holdes støvfrie!

Skjermrensen har to viktige funksjoner. Den første og mest opplagte, er at den får vekk smuss og støv fra skjermen, slik at fargene blir akkurat så klare og vibrante som du er vant til. Den andre, er en antistatisk funksjon – som gjør at skjermen ikke tiltrekker seg så mye støv.

Hos oss finner du skjermrens – og andre renseprodukter – fra Dacota, Monster og Eletra.

  • Skjermrensen holder skjermbildet klart og fargene vibrante – dessuten har den et antistatisk additiv, så det tar lengre tid før støvet vender tilbake
  • Vinylrenser er for dem av oss som elsker lyden fra en vinylplate – få fjernet smuss og støv, så du kan høre lyden slik den er ment å være
  • Renseplaten til optiske spillere holder laserhodet fritt for støv og smuss – slik at du kan fortsette å spille, høre musikk eller se en film (NB: Brukes preventivt)

Skjermrens

Når PC-skjermen eller TV-en begynner å bli blass, er det som før nevnt ofte bare det uunngåelige støvlaget som gir deg et pek. Med en god omgang med skjermrens, enten den er spray eller gelebasert, så «revitaliserer» du skjermen din. Fargene blir klare, det hvite blir faktisk hvitt igjen – og ikke minst – det sorte blir sort og ikke lysegrått.

Kan man bruke vanlig husholdningsspray?

Alternativet til en skjermrens er en mikrofiberklut og spray. Skjermen blir ren av det også. Men vi vet alle hva som skjer – det tar fem minutter så begynner støvet å legge seg igjen.

For husholdningssprayen mangler ett svært viktig komponent – nemlig det antistatiske. Faktisk så gjør du jo skjermen mer statisk, ved å stå der og gnikke med en mikrofiberklut uten et antistatisk additiv.

Rengjøring av CD-spilleren

CD- og DVD-spillernes verste fiende er noe så alminnelig som vanlig husstøv. Litt for mye av det grå støvet på laserlinsen, så går spilleren berserk. Er det på PC-en så vil ikke programmene laste, eller hvis det er en av stuens spillere, ja da får du ikke sett film, spilt PlayStation eller hørt på musikk.

Problemet med det lille støvfnugget, er at du ikke kommer til og får fjernet det.

Men det gjør en renseplate. Du bare setter den i spilleren og starter den. Så sørger den lille antistatiske børsten på platen for å fjerne smuss og støv fra laserhodet.

Det er to ting du kan gjøre for å unngå at dette skjer:

  • Bruk renseplaten jevnlig
  • Hold platene frie for støv

Vinylplatene skal også rengjøres

Alle oss som elsker lyden fra en vinylplate, vet hva støvet gjør med lyden. Når vi setter oss ned for å nyte god musikk på ekte vinyl. Det seremonielle ved å sette ned stiften, tre sekunder med svak knitring fra stiften før lyden kommer. En lyd som er litt mer vibrant enn CD-ens generiske lyd…

Det siste vi ønsker da, er ekstra knitring fra støv. Eller verre, at stiften slett ikke får den kontakten med rillene som den skal ha. Vi vet hvorfor: Den lille støvdotten på stiften…

Skrekkscenariet er at noen har sølt på en plate. En dråpe brus eller noe slikt. Da skal det virkelig hentes frem noe ekstra tålmodighet og godt rensemiddel

Da trenger du et rensesett for vinylplater!

Antistatisk børste som fjerner støv og hindrer nytt i å legge seg, rense børste, rensevæske og en god gammeldags klut beregnet for vinylplater. Litt tålmodighet, så er platen så god som ny!

Har du platespiller? Savner du en?

Kom du inn her for å lese om skjermrens og endte med å savne lyden fra en platespiller? Hvis det er tilfellet, så er du en del av en stor verdensomfattende trend, hvor vinylplatene har kommet på mote igjen.

De gode gamle vinylplatene har faktisk blitt så populære at mange produsenter ikke klarer å produsere nok plater. Grunnene er mange, men en viktig del av trenden, er det å ta seg tid til musikk. I stedet for å konsumere musikk fra en strømmetjeneste, så setter du deg ned i sofaen eller godstolen og virkelig nyter en plate. Med sjarmerende småknitring.

Platespillere fås i retro stil, enda mer retro og helt moderne.

Les mer om platespillere her

 

Bli kvitt problemet – kjøp en skikkelig god støvsuger

Denne artikkelen handler om hvordan du blir kvitt støv fra enhetene dine. Alternativt kan du jo bekjempe problemet ved roten – rett og slett fjerne støvet.

En støvsuger med godt filter, fjerner ikke bare støvet – den tar pollen også.

Da skal du ha en støvsuger med HEPA 12 eller 13 filter. Da blir det slutt på å hvirvle opp støvet, da blir det i støvsugeren der det skal være.

Kjøp støvsuger

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat