Bord og stativ

TV-bord og lekre TV-stativ

Møbelet vi elsker å sette som stuas midtpunkt og som vi gjerne møblerer rundt. TV-møbelet står sentralt og har en sentral plass når det kommer til hjemmeunderholdningen.

I Power finner du lekre TV-bord og TV-stativ fra Samsung, Kønig og Dacota – for å nevne noen…

  • TV-bordet skaper orden i stua, da mange av småtingene lagres der
  • Annen elektronikk settes også i TV-bordet, for eksempel DVD-spilleren og spillkonsoller

TV-stativet – et designmessig friskt alternativ

Vi er vant til å sette TV-en og annet av elektronikk opp på det tradisjonelle TV-bordet. Men et litt funky og stilfullt alternativ som har kommet de siste årene er et TV-stativ.

De er enkle og stilrene, og er rendyrket funksjonalisme satt i system. De har kun en funksjon, og det er å holde TV-en.

Noen er laget som et «rett opp og ned»-stativ, mens andre er mer artistisk utført i designet.

Hvilke krav skal du sette til Tv-bordet?

Her oppsummerer vi artikkelen for deg, med en kort smørbrødliste av krav du bør sette til ditt neste TV-bord. Eller skal vi kalle det mediemøbel? Det står jo ikke bare en TV der…

  • Først og fremst skal det kunne bære en TV som veier en god del kilo. Som et minimum bør møbelet kunne bære 50 kilo vekt på platen.
  • Skal ha lagringsplass til alt av småting som du ønsker i nærheten av TV-en. Fjernkontroller, programblad, DVD-filmer og spill. Alt bør enkelt kunne legges i en skuff eller et skap.
  • Se etter TV-bord med hull på baksiden av møbelet, slik at ledninger kan trekkes gjennom disse hullene.
  • Designet skal være diskret, slik at møbelet ikke tar bort focus fra skjermen.

 

Mediemøbelet er et fleksibelt møbel

TV-bordet har mange funksjoner. Ikke bare skal det være stedet hvor TV-en står (eller TV-en er i umiddelbar nærhet, for eksempel festet på veggen over TV-bordet). Men i TV-bordet plasseres også annen elektronikk som er beregnet til å bruke sammen med TV-en.

Det er i TV-bordet vi setter DVD-spilleren, kanskje en harddisk-opptager og TV-boksen. Dessuten står som regel spillkonsollene i TV-bordet også.

Moderne Tv-bord har rene overflater (se eget avsnitt om diskret design), og skal gjerne gjøre sitt for å redusere ledningsrotet rundt TV-en. Derfor har de som oftest hull i bakveggene, slik at ledninger kan tas inn på baksiden.

Tips: Kjøp ledningsholder til TV-bordet, så kan du få løftet alt av ledninger opp fra gulvet og ut av syne.

Holder orden i stua

Men det stopper ikke der, for hvor er det vi lagrer DVD-filmer, spill og annet stort og smått til Tv-en? Jo, det er i skuffer og skapplass på TV-bordet.

Men du verden så praktisk det er, når alt til TV-en er samlet på ett sted på denne måten. Stua blir veldig mye ryddigere og det blir enklere å holde rent.

Diskret design

Sentralt i nesten alle norske stuer står det et TV-bord. Designmessig bør TV-bordet være relativt tilbakeholdent. Det skal ikke ta fokus bort fra underholdningen på TV-en.

Men samtidig har TV-bordet mange funksjoner

Alternativer til TV-bordet: Veggfester og takfester

TV-bordet har fått sterk konkurranse de siste årene, fra veggfestene. Det ser unektelig stilig ut å få TV-en opp på veggen – rent, lekkert og elegant er tanker man gjør seg.

Veggfestene er dessuten blitt rimelig avanserte etter hvert. Opprinnelig var det jo bare rene veggfester, skru i noen skruer i veggen, feste TV-en på og der hang det.

De avanserte modellene man kan kjøpe i dag, kan derimot trekkes ut fra veggen og så svinges fra side til side. Opptil 50 cm ut fra veggen er ikke uvanlig og da kan TV-en fort svinges 60-70 grader, avhengig av løsning og størrelse på skjermen.

TV-en kan ofte også tiltes, det vil si vippes frem og tilbake. Dermed begynner det å bli svært fleksibelt, med både mulighet for å trekke TV-en ut, vri den til sidene og tilte den. Da skal du ha alle muligheter for å finne riktig stilling til TV-en. Slik at du kan nyte din favorittserie eller sport’n, uten gjenskinn eller lignende.

Veggfestet har også en nær «slektning», nemlig takhengt TV-feste. Har du ett rom hvor det passer med en TV hengende ned fra taket, så ser det utrolig stilig ut.

Se våre veggfester her

 

Overspenningsvern

Når du først går og kjøper en TV til adskillige tusener av kroner, er det lurt å legge på noen hundrelapper til og kjøpe ett overspenningsvern. Et overspenningsvern tar effektivt og fjerner «spisser» på strømforsyningen. Det vil si at den «jevner» ut spenningen og eliminerer spenning som er skadelig for en TV.

Kjøper du en av de større utgavene, så er det gjerne 6 til 8 kontakter, som alle er sikret mot overspenning. Da får du sikret alle enhetene som står i TV-bordet; TV-en, DVD-spiller, PlayStation osv.

Husk at overspenningsvernet må være koblet til i en jordet kontakt. Hvis ikke så virker den rett og slett ikke.

Se overspenningsvern her

Har du noen spørsmål om våre TV-bord?

Husk at vår kundeservice sitter klare til å svare på spørsmål fra deg, om alt som har med TV-bord å gjøre. Og selvfølgelig hjelper de deg med eventuelle spørsmål om våre øvrige produkter også.

Du kan nå vår kundeservice via chatte-funksjonen her på siden, eller ved å ringe. De tar gjerne i mot e-post eller henvendelser på Facebook.

Så synes vi alltid det er hyggelig å møte kundene våre i butikken, så kom gjerne innom for en prat om TV-bord – og kanskje en TV?

Derfor er vi så billige

Vi går ut fra at du har hørt om våre lave Power-priser, men har du hørt hvordan vi kan være så billige? Svaret ligger i størrelsen på Power-kjeden. Vi har butikker i Norge, Sverige og Danmark. Så når vi er ute på shoppingtur, da kjøper vi inn til en mengde butikker samtidig – og selvfølgelig til nettbutikken vår.

Dette blir det et enormt volum av, og som alle vet – når det blir volum kan man presse pris. Så når du for eksempel skal kjøpe deg et TV-bord, kan du nyte godt av våre gode innkjøpsrutiner.

Så har vi et lite triks i ermet. Nemlig vår prisrobot som ufortrødent sjekker konkurrentenes priser. Så hvis noen konkurrenter gjør et stunt og setter ned prisen, kan vi følge etter.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat