Blodtrykksmåler

Brukervennlige blodtrykksmålere med nøyaktige resultater

Blodtrykksmålere til hjemmebruk er et nyttig verktøy til alle som ønsker å følge sin egen helse – enten det er i forbindelse med opptrening, eller du ønsker å være trygg på egen tilstand. Blodtrykksmålerne måler både blodtrykket og fungerer som pulsmålere, så det er to viktige indikatorer du kan følge tett med en slik måler.

Her i Power selger vi to forskjellige typer blodtrykksmålere. Det er såkalte overarmsmålere og håndleddsmålere. Begge formene for målere gir nøyaktige resultater – bare følg bruksanvisningen nøye.

Vi selger målere fra Braun, Beurer og NOOA.

  • Følg med på din egen helse, uten å måtte gå til legekontoret
  • Blodtrykksmålere til hjemmebruk er nøyaktige, faktisk tatt opptil de målerne som står rundt om på legekontorene
  • De fleste blodtrykksmålere fungerer også som pulsmålere, så du får også en god indikasjon på hvordan formen din er

Stigende helseinteresse og ny teknologi

Interessen for å ha kontroll på egen helse stiger blant de fleste nordmenn. Ny og billigere teknologi gjør det mulig og i mye større grad kontrollere og følge med på egen utvikling. Enten vi har et sykdomsbilde som skal følges, eller vi bare ønsker å ha en så god helse som mulig.

Smartklokker kan overvåke helsen vår på generell basis. Sensorer på smartklokkene kan via sensorer tracke mange helsemessige parametere, eller vi kan legge inn apps som vi jevnlig forer med informasjon om egen helse.

Dermed kan du i løpet av kort tid danne deg et godt bilde av hvordan kroppen din har det.

Blodtrykksmålere derimot, de er det vanskelig å få inn i en smartklokke. Men mange modeller kan overføre dataene som måles, slik at man kan følge utviklingen på blodtrykket over tid. Da begynner det å bli interessant.

Hvis du følger et bestemt program for å redusere blodtrykket, eller skal overvåke et for høyt blodtrykk, er det svært enkelt når du kan overføre alle dataene til en app – enten på mobilen eller via smartklokken.

Testet og stemplet godkjent

Hvordan er kvaliteten på blodtrykksmålere til hjemmebruk? - Vi skal ikke selv gå ut og skamrose blodtrykksmålerne våre. Vi vet selvfølgelig at de er gode, men i stedet for å ta vårt ord for det, søk opp Forbrukerrådets test av blodtrykksmålere.

De konkluderer med at de moderne målerne til hjemmebruk har nøyaktige resultater. Faktisk var det ingen av de 11 modellene Forbrukerrådet testet, som ikke var gode nok.

Nærmest litt overraskende, så er mange modeller like gode til å måle riktig blodtrykk, som målerne de bruker på legekontoret.

Testen viser at selv om håndleddsmålerne er gode nok, er overarmsmålere hakket bedre.

Slik virker en blodtrykksmåler

Selve fremgangsmåten varierer fra måler til måler, men teorien bak er den samme. En pute, eller tilsvarende innretning, pumpes opp så hardt at blodtrykket i armen eller leggen utlignes. Så slippes trykket gradvis opp, og når enheten igjen kan måle blodgjennomstrømning registreres det aktuelle trykket.

Dermed er blodtrykket målt. Du kjenner trolig rutinen fra fastlegen din, det er samme fremgangsmåte der.

Noen tips til måling av blodtrykket

Blodtrykket er ikke jevnt og stabilt gjennom hele dagen. Det svinger etter som aktivitetsnivå, hvilket humør du er i og etter som hva du spiser og drikker.

Så hvis du skal få riktige mål, er det lurt å overholde disse enkle rådene:

  • De siste 10 minuttene før målingen skal du sitte ned og ta det med ro, siden fysisk aktivitet øker blodtrykket.
  • Du skal sitte på en stol, ved et bord, slik at du kan ha ca 90 graders vinkel på albuen din. Helst skal blodtrykket måles på venstre arm.
  • Unngå koffein i timene før blodtrykket måles. Koffein øker nemlig blodtrykket.
  • For nøyaktige resultater skal du måle blodtrykket flere ganger.

Blodtrykksmåleren måler også pulsen

De aller fleste blodtrykksmålere har en ekstra bonus i at de også måler pulsen. I de testene vi har lest av blodtrykksmålere så er de rimelig nøyaktige som pulsmålere, med feilmålinger på bare noen få pulsslag per minutt.

Så følger du regelen om 10 minutters hviletid før du måler blodtrykket, får du en nesten helt nøyaktig måling av hvilepulsen din samtidig. (Noen anbefaler også at du tar hvilepulsen når du nettopp har våknet om morgenen.)

Hvilepulsen er jo som kjent en indikator på hvor god form du er i. Så det å følge hvilepulsen er nyttig for å fastslå formen din, men også som en inspirasjonsfaktor hvis du holder på å trene deg opp.

Følg utviklingen din via blodtrykksmålerens app

Mange av blodtrykksmålerne vi har i sortimentet vårt, tilbyr deg å overføre dataene til en app. Dermed kan du lagre resultatet fra gang til gang og følge utviklingen din over tid.

Flere slike apper kan dessuten automatisk overføre målingene dine direkte til fastlegen.

Nå skal det også sies at de blodtrykksmålerne vi selger, har også intern lagring av måleresultatene. De har normalt en lagringskapasitet på 40 til 60 målinger, så du kan følge utviklingen uten å bruke en app.

Vi anbefaler deg dog å lese brukerbetingelsene til slike apper før du tar de i bruk, så du er helt sikker på hvordan dataene lagres og hvorvidt eventuelle tredjeparter gis tilgang til dataene.

Flere muligheter for å følge kroppens utvikling

Badevekt

Blodtrykk og puls er to viktige indikatorer for kroppens form, men vi skal ikke underslå betydningen av en god gammeldags vekt også.

Kjøper du en nøyaktig vekt, kan du følge utviklingen din over tid. Husk at det ikke bare er ved vektreduksjon at vekten skal følges. De som trenger å øke kroppsvekten er vel så avhengig av relativt nøyaktige målinger.

I likhet med blodtrykksmåleren, kan også mange badevekter overføre resultatene til helseapper. Dermed kan du se hvordan du utvikler deg helsemessig – både på form, vekt og blodtrykket. Smart.

Se våre badevekter

Sportsklokker

Vi har allerede nevnt at smartklokker kan ha apper installert som kan motta informasjonen fra både blodtrykksmåleren og også badevektene. Mange sportsklokker kan også dette, men i tillegg er de spesialtilpasset fysisk aktivitet.

Byggekvaliteten er mer tilpasset bevegelse og mange modeller kan kobles til et pulsbelte. Dermed får du både tracket din bevegelse via en treningsapp, eller sportsklokkens egen programvare, og du får tracket kroppens ytelse gjennom treningsøkten med pulsbeltet.

Noen sportsklokker har såkalt optisk pulsmåler, som gir en relativt nøyaktig måling av pulsen.

Se våre sportsklokker

Du finner Power over hele Norge

Visste du at du finner Power butikker nærmest over alt i hele Norge? Så du er hjertelig velkommen innom i en våre mange butikker, for en prat om helseutstyr som blodtrykksmålere og badevekter, så kan du jo ta en kikk på de praktiske sportsklokkene samtidig.

Hvis du ikke har mulighet til å komme innom i butikken, er du hjertelig velkommen til å kontakte vår kundeservice. Du finner en lenke i bunnen av siden, som leder til vår kontaktinfo, dvs. telefonnummer, e-postadresse og Facebook-adresse.

Så kan du alltids benytte vår chattefunksjon her på nettstedet, så får du direkte kontakt med kundeservice.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat