Tannbleking

Tannbleking

Skjemmes du av et smil med gule tenner, i stedet for den hvite perleraden du ønsker deg? Fortvil ikke, for løsningen er ikke langt unna. Etter noen få behandlinger med vårt tannblekesett, kan du smile med selvtillit igjen!

Vi selger forskjellige modeller til tannhviting hjemmefra: Fra helt enkle, men effektive modeller og opp til tannblekesett som er laget på samme måte som dem tannlegen bruker.

  • Etter noen få behandlinger har du fått perleraden du har savnet i mange år
  • Prisen er langt under hva du må betale hvis tannlegen skal utføre blekingen
  • Tips: Kjøp refill og gjenta med en enkelt behandling – så holder du tennene hvite

Tre veier mot hvitere tenner

Tannbleking har etter hvert blitt nokså utbredt blant nordmenn. Selve prosessen med tannbleking kan gjøres på flere forskjellige måter:

  • Kjøpe sett til tannbleking som du utfører hjemme, som oftest en mildere variant av det tannlegen benytter.
  • Gå til tannlegen og få utført tannblekingen der
  • Bruke tannkrem med svakt blekende effekt

Kjøpe tannblekingssett og utføre blekingen hjemme

Settene vi selger til hjemmebruk, er faktisk de samme som mange tannleger bruker. Forskjellen er styrken på de to variantene. I tannlegens variant er det brukt en noe sterkere dosering av de blekende kjemikaliene.

Dermed blir tennene raskere bleket når du går til tannlegen og får det utført der. Men det er en bakdel med den sterke varianten, og det er at noen faktisk reagerer på behandlingen, og får ømt tannkjøtt og tennene blir faktisk mer porøse (i noen dager) av blekeprosessen.

Hjemmesettet derimot, bruker som sagt en noe svakere blanding, og dermed skånes tenner og tannkjøtt.

For best mulig resultat, bør du gå til tannpleieren før du starter behandlingen hjemme.

La tannpleieren ta en skikkelig «vårrengjøring» på tennene. Rett og slett pusse de ned, fjerne plakk og tannstein og polere vekk belegg fra røyking.

Da virker blekingen mer effektivt og gir et langt jevnere resultat.

Husk å ikke drikke eller spise sterkt farget mat, mens blekingen pågår. Tennene er nemlig mer mottakelig for fargestoffer på grunn av stoffene i blekemiddelet.

Prisforskjellen på hjemmebehandling, kontra behandling hos tannlegen er stor.

Med vårt dyreste sett, som er en profesjonell behandling, slipper du unna med ca. en fjerdedel av hva du må betale hvis tannlegen skal utføre blekingen.

Gå til tannlegen og få utført tannblekingen der

Prosessen ved bleking av tennene hos tannlegen er stort sett den samme som med hjemmesettet. Først vil de rense tennene dine, fjerne plakk og tannstein, slik at tennene vil bli jevnt bleket.

Så velger du hvorvidt du ønsker at tannlegen/tannpleieren skal utføre blekingen, eller om du vil fullføre den hjemme. (Altså på samme måte som hvis du kjøper et sett hos oss.)

Sistnevnte blir billigst for deg, siden du gjør jobben selv. Men så kan du jo like gjerne kjøpe et sett til langt lavere pris, og utføre blekingen selv.

Tips: Holde tennene hvite

Etter at du har bleket tennene dine, vil gulningen av tannemaljen starte på nytt. Normalt så sier man at det vil ta like mange år før de er blitt gule igjen, som det gjorde første gangen.

I praksis betyr det at det vil ta mange år før tennene får samme gulhet som før blekingen. For å stoppe misfargingen, kan du kjøpe en refill med blekemiddel og ta en enkelt behandling en gang i året, eller hvert andre år. Så holder du tennene hvite i årene fremover.

Eventuelle bivirkninger ved tannbleking

Ising i tennene vil bli forsterket når man bleker tennene. Da anbefales det å utsette behandlingen, mens du får bukt med isingen (bruke spesialtannkrem mot ising). Når isingen er behandlet, starter du med blekingen igjen.

Som nevnt over, vil noen oppleve ømt tannkjøtt, noe som skyldes at litt blekemiddel er kommet på avveie og påvirker tannkjøttet. Dette går over av seg selv.

Bruke tannkrem med svakt blekende effekt

Av de tre metodene for tannbleking, eller tannhviting som det også kalles, er dette den aller billigste metoden. Men det er også den minst effektive.

Noen av virkestoffene som normalt brukes i tannblekingstannkrem i andre land, er ikke lov å bruke i Norge. Så det er en litt amputert versjon vi kan kjøpe i norske butikker.

Så du skal være tålmodig og ikke forvente en skinnende perlerad. En mer moderat bleking er et mer sannsynlig utbytte av å bruke blekende tannkrem.

Fordelen med å bruke tannkremen til bleking er enkeltheten: Du bruker bare en annen tannkrem, og pusser tennene slik du gjør til daglig. Men det er altså ikke like effektivt som de andre tannblekemetodene.

Til din daglige tannpleie

Vi selger også produktene til din daglige tannpleie. For det handler jo ikke bare om hvite tenner – de skal jo holdes friske også!

Tanntråd og tannpirkere

En grundig omgang med tannbørsten renser effektivt tennene. På for- og baksiden. Men mellom tennene er tannbørsten sjanseløs, så skal du få rengjort mellom tennene er det tanntråden du skal ty til.

Mens du pusser tennene minst to ganger om dagen, er det like viktig med tanntråden. Men du kan velge å bare bruke tanntråden en gang, og det skal være om kvelden.

Da får du renset bort alle urenheter før du legger deg til å sove. Dermed kan du lettere unngå hulldannelse i tennene og du slipper at plakk fester seg til tennene i løpet av natten.

Tannpirkeren er et uvurderlig hjelpemiddel for å få løs rester som setter seg mellom tennene. Særlig kjøtt som kiler seg fast kan kreve en litt kraftig ryddeaksjon for å få det løs, og da er tannpirkeren bedre egnet enn tanntråden.

Tannkrem

Foruten tannkrem med blekemiddel, som du ser her på siden, selger vi vanlige tannkremer også. Se her: Tannkrem

Bør du kjøpe en elektrisk tannbørste?

Den gode gamle tannbørsten fungerer bra, men sammenlignet med en elektrisk tannbørste kommer den til kort. Med tusenvis av bevegelser pr minutt, fjerner en elektrisk tannbørste plakk og urenheter langt mer effektivt enn vi klarer med en vanlig tannbørste.

Se våre elektriske tannbørster her

De velkjente Power-prisene

Som du sikkert vet er vi blant prispresserne på brune-, hvitevarer og elektronikk i Norge. Grunnen er enkel, vi kjøper inn i store kvanta til våre butikker i Norge, Sverige og Danmark. Og prisfordelen vi oppnår på innkjøpene, den gir vi videre til deg – slik at du blant annet kan kjøpe billige tannbleking hos oss.

Kundeservice er her for å hjelpe deg

Hvis du har spørsmål til tannbleking og de modellene vi selger, er du velkommen til å ta kontakt med kundeservice. Du kan ringe, sende e-post eller kontakte oss på Facebook.

Og selvfølgelig er du hjertelig velkommen innom i en av våre mange butikker. Så kan du få de svarene du trenger fra våre kompetente medarbeidere. Du finner oss rundt om i hele Norge.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat