Elektrisk tannbørste

Elektrisk tannbørste – svært mye mer effektivt enn tradisjonell tannbørste

Hvis du ønsker å ta best mulig vare på tennene dine, er det en elektrisk tannbørste du skal investere i. Med en slik en for hånden, blir den daglige tannpussen rundt 100% mer effektiv – målt opp mot hvor mye plakk som fjernes.

I Power selger vi elektriske tannbørster i hele prisspekteret. Vi har tannbørster fra Colgate, Jordan, Oral-B og Philips.

  • Den elektriske tannbørsten er fullstendig overlegen når det kommer til rengjøring av tennene
  • Med trykkindikator innebygd i børsten, sørger du for å legge passe trykk på tannbørsten
  • De mest avanserte tannbørstene kommuniserer med app’er som følger med på pussen din og eventuelt gir deg råd til hvordan den skal gjøres bedre.

En ekstrem konkurrent til tannbørsten

Manuell tannpussing er sjanseløst sammenlignet med å pusse tennene med en elektrisk tannbørste. Med god gammeldags håndkraft klarer du kanskje å dra over tennene med 90 bevegelser i minuttet. En elektrisk børste derimot, den briljerer stort med sine mellom 7 000 og 10 000 roterende bevegelser i minuttet.

Riktignok er ikke disse rotasjonene så store, men det er ingen tvil om hva som er mest effektivt.

Fjerner 100% mer plakk

Reklamen for elektriske tannbørster påstår ofte at de fjerner 100% mer plakkdannelse enn hva du klarer med manuell tannpuss. Det høres ut som reklamesnakk, men tenk bare på hvor mange oscillerende bevegelser en tannbørste har pr minutt, så forstår du at det ikke bare er tomme fraser fra reklameavdelingen.

Elektrisk tannbørste er ekstra smart til barn

Små barn har ofte litt problemer med å holde seg i ro når det skal pusses tenner. Dessuten er de ikke helt enige med tannlegens anbefalinger om hvor lenge det skal pusses. Til alt overmål ønsker de gjerne å pusse selv også…

Så en tannpuss av husets minste, det er ikke nødvendigvis en enkel oppgave.

Da er den elektriske tannbørsten faktisk et godt alternativ til den tradisjonelle varianten. Elektriske tannbørster har litt mer coolness faktor over seg, og det er barna fullt klar over.

Dessuten er det svært mye mer effektivt å bruke den elektriske tannbørsten, så barna kan få lov til å holde på litt mer på egenhånd med tannbørsten.

Til mange elektriske tannbørster er det en app-variant inkludert, som viser tiden man skal pusse tennene. Denne tidtakingen har en positiv effekt på juniors lyst til å pusse tenner, da han eller hun kan se helt klart hvor lenge man skal holde på.

Noen elektriske tannbørster har sågar en timer innebygd. Da blir det ekstra lett å passe tiden.

Så til husets minste, er den elektriske varianten helt klart å anbefale!

Noen tips til tannpussen

  • Vi pusser for hardt, derfor skal du se etter en elektrisk tannbørste med sensor. Denne varsler deg deretter om du pusser for hardt eller ikke.
  • Skift børstehode. Når du ser at børstehodet begynner å bli litt slitent og blast, er det på tide å investere i nye børstehoder. Tannpuss med utslitt børstehode er nærmest bortkastet.
  • Ikke stress deg gjennom tannpussen, men bruk den tiden det faktisk tar å pusse tennene. Det vil du ha igjen for senere i livet.
  • Husk at elektriske tannbørster generelt sett har lang ladetid. Så du skal følge litt med på batterinivået og starte ladingen når børsten holder på å gå tom for strøm.

Ekstrautstyr til den elektriske tannbørsten

Til de billige tannbørstene følger det sjelden med noe ekstrautstyr. De leveres med tannbørsten og ett børstehode, og det er egentlig det.

Går du litt opp i pris, typisk over tusenlappen, så begynner produsentene å bli litt mer rause. Da følger det gjerne med ett eller flere ekstra børstehoder og et reiseetui er ikke uvanlig.

Disse er dessuten mer avanserte i seg selv, med tilkobling til wi-fi eller bluetooth.

Hvorfor er det bluetooth eller wi-fi tilkobling på en tannbørste?

Ved første øyekast er vi enige, det virker litt merkelig med bluetooth eller wi-fi på en tannbørste. Men svaret er rett og slett at du kan parre tannbørsten med mobilen og bruke produsentens app til kontrollere pussingen. Da får du en grafisk visning av hvor godt arbeid du gjør med tannpussen.

Noen apper lar deg dessuten dele dataene med tannlegen, så kan tannlegen være med og vurdere om du pusser godt nok – eller om du eventuelt må gjøre noen forbedringer på pusserutinene dine.

Sjekk prisen på børstehoder

Børstehoder til elektriske tannbørster er ikke helt billige. En pris på noen hundre kroner for 3 børstehoder er slett ikke uvanlig. Dermed kan det være lurt å sjekke prisen på børstehoder før du kjøper elektrisk tannbørste.

 

Test deg selv – elektrisk tannbørste versus vanlig manuell

Når du har fått tannbørsten i hus, kan du gjennomføre en enkel test for å se om du virkelig er mer effektiv med en elektrisk tannbørste. På apoteket får du kjøpt noe som heter plakktabletter. Når du sutter på slike tabletter, legger de en rød hinne over plakken – dermed får du påvist hvor det er plakk i munnen.

Så hvis du tar din vanlige tannbørste og pusser tennene den ene dagen – tar en tablett og sjekker hvor mye plakk som er tilbake.

Neste dag bruker du den elektriske tannbørsten og pusser som anvist – tar så en tablett og sjekker resultatet opp mot gårsdagens test.

Testen viser tydelig hvor mye plakk som er tilbake på tennene dine – og vi blir altså ikke helt overrasket hvis det er den manuelle børsten som går ut av testen som taperen.

Trenger du råd om tannbørster?

Vi kan ikke hjelpe deg med tannpussen, den må du nesten ta med tannlegen. Men vi kan derimot hjelpe deg med å velge tannbørste. Første grovsortering har vi allerede unnagjort, da vi ikke kjøper inn skrot. Så har vi kjøpt inn en elektrisk tannbørste til nettbutikken vår, har den allerede kommet gjennom første kvalitetskontroll.

Men hvis du lurer på noe spesifikt om de elektriske tannbørstene vi har i sortimentet, så ringer du bare – eller du kontakt oss på Facebook, e-post eller chattetjenesten vår her på siden.

Så tenker jeg at vi kan hjelpe deg med valg av tannbørste og en introduksjon til hvordan du skal bruke de.

Du finner vår kontaktinformasjon i bunnen av siden!

Holder du på å gå tom for børstehoder?

Hvis du holder på å gå tom for børstehoder, da er det kun én ting som hjelper . Det er å bestille varen umiddelbart.

Her ser du våre tannbørstehoder

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat