Rettetang til rett hår, bølger og krøller

Når du er din egen frisør, trenger du også det beste utstyret. Med ei rettetang kan du både rette ut håret og lage bølger eller krøller. Har du kun éi hårtang, bør det være ei rettetang.

Nyere rettetenger er mer funksjonelle og har utviklet teknologier som er mer skånsomme mot håret. Hos Power har vi både enkle og rimelige rettetenger og mer avanserte for tilnærmet profesjonell bruk. Du vil blant andre finne produktmerker som Grundig, Remington, Babyliss, Senz og GDH i våre digitale varehyller.

Ei god rettetang kan

  • Rette ut håret ditt
  • Lage bølger
  • Lage krøller
  • Gjøre håret ditt rett og slett fantastisk

Derfor trenger du rettetang

Håret blir ofte en del av personaliteten din. Folk forbinder deg med en bestemt frisyre. Du har sikkert kommet fram til en måte du liker best å ha håret på, og har lært deg de teknikker som skal til for å opprettholde den. Men det kommer alltid til et punkt hvor du ønsker forandring, eller bare ønsker å overraske. Til spesielle anledninger liker du kanskje å legge inn noen bølger eller krøller i håret ditt.

Med hår er også arbeid og forberedelser. Du skal velge ut de rette hårproduktene og stelle håret.

Ei rettetang sparer deg for mye tid, og gir deg mange muligheter bare du lærer deg teknikkene. I det følgende vil vi se nærmere på hvilke egenskaper ei god rettetang har og hvordan du kan bruke den på forskjellige måter.

Dette skal du tenke på når du kjøper rettetang

Rettetengene har gjennomgått stadige forbedringer de senere årene. Har du hatt den gamle rettetanga di noen år, vil den antakelig ikke ha alle egenskapene vi nevner her.

Det keramiske belegget er blitt et må-ha når det gjelder de beste rettetengene. For det første blir den skånsom mot håret. Det er selvfølgelig det aller viktigste når hårpryden utsettes for slike høye temperaturer. Dernest varmer den seg opp raskere. (Dessverre, ingen tid til å ta en kaffekopp før du begynner arbeidet). Og den varmer jevnt over hele platen. Du skal ikke lenger måtte justere under arbeidet for å finne de varme punktene.

Vi trenger høye temperaturer når vi retter eller krøller hår. Vi snakker fra 180 grader og varmere.

Moderne rettetenger har flere innstillinger på varmen du kan gjøre selv. Det er gjerne en bestemt temperatur som passer best for akkurat ditt hår. Ikke heng deg opp i bastante anbefalinger på dette området. Du kan ta de som rettesnorer, men du bør tilpasse selv. Riktig temperatur har du når du bare trenger å dra tangen gjennom håret én gang for at det skal bli slik du vil ha det. Generelt kan vi si at lavere temperaturer anbefales for særlig tykt hår.

Noen tenger har innstilling opp mot 430 grader. Ikke tenk på den. Det er ment for profesjonell kreatin-behandling.

Av sikkerhetshensyn bør krølltangen også ha en funksjon som gjør at den slår seg automatisk av etter et spesielt angitt tidsintervall.

Få også bekreftet at tangen har avrundete kanter. Det er nemlig det du trenger hvis du også vil lage bølger eller krøller.

Statisk elektrisitet er plagsomt for noen. Til det er noen rettetenger utstyrt med negative ioner. Det utlikner elektrisiteten og du får håret under kontroll.

Synes du at ledninger er i veien når du steller håret, er det flere ledningsfrie produkter du kan velge mellom.

Før du bruker rettetang

Du bør gjøre håret klart slik at det blir lettest mulig å arbeide med. Vask håret først og bruk gjerne en sjampo med mye fuktighet.

Vær forsiktig når du tørker håret. Og for all del ikke rufs det til med håndkleet. Bare klapp det forsiktig nedover håret. Det kan være en idé å sette det inn med varmebeskyttende spray før du fortsetter. Den forebygger slitasje på håret ved bruk av hårføner eller rettetang.

Deretter bearbeider du det med hårføneren. Hold den slik at fønerhodet vender nedover. Da vil ikke håret kruse seg unødig. Deretter rister du den fram og tilbake mens du føner. Håret skal fortsatt være litt fuktig når du begynner med rettetangen.

Slik retter du håret

 Uansett hvordan du vil ha håret, lønner det seg å jobbe systematisk. Du begynner ikke tilfeldig etter hvor du ser det skal rettes. Da vil du alltid bruke lenger tid.

Tenk deg at du deler inn håret i to eller fire partier som du jobber med etter tur.

Deretter tar du hårdeler med rundt 5 centimeters bredde eller 2-3 centimeters tykkelse. Det er viktig å ikke ta for store tjafser om gangen. Så legger du krølltanga helt inntil røttene og klemmer til en tre-fire ganger. Etter det drar du tanga ei en rolig bevegelse nedover hårlengden. Det kan gjentas et par ganger eller inntil håret er helt rett.

Slik lager du bølger eller krøller

For å få fine bølger i håret til sommerens festligheter, starter du som over ved å legge rettetanga inn mot røttene og klemme til. Men så vrir du tange en hel runde mot hodet. Du holder noen sekunder, og så drar du forsiktig nedover. Etterpå tar du og vrir rettetanga den andre veien, altså ut fra hodet, og gjentar prosedyren. Fortsett til du er tom for hår.

Avslutningsvis flipper du håret ditt framover og sprayer med tørrspray. Så hiver du det bakover og klemmer ut bølgene fra undersiden.

Krøller framstilles på omtrent samme måte som bølger. Men her dreier du tanga en runde rundt slik at tuppene stikker ut. Dra den sakte nedover hårlengden. Ta deg god tid.

Det er kanskje verdt å nevne at teknikken med bølger eller krøller kommer etter hvert med litt øvelse.

Andre muligheter med rettetang

Men det er enda flere muligheter med rettetang. Utvippet hår passer for eksempel veldig godt til et smalt ansikt.

Det får du enkelt ved å vri rettetanga en halv runde ut mot hårtuppen. Vil du ha en stor vipp begynner du vridningen der det er omtrent 10 centimeter fram til tuppen. For mindre vipper kan du beregne 2-3 centimeter.

Rettetanga kan lage alle kombinasjoner og spesielle frisyrer med glatt, bølget eller krøllet hår. Ønsker du for eksempel en20-tallsfrisyre a la «Den store Gatsby» er det mulig på få til det også.

Flere hårpleieprodukter får du på Power

Du kan lage fine krøller med rettetanga. Den er universalinstrumentet som ordner alt. Men lager du krøller ofte, kan du ha bruk for ei egen krølltang. Den er på en måte spesialisten. Du vil normalt komme fortere i mål med ei krølltang, og du vil ha innstillinger for størrelsen på krøllene.

Vi har allerede snakket om hårfønere. Her er det også mye å velge mellom. Sjekk gjerne det fullstendige utvalget av hårpleieprodukter . Her finner du også multistylere, hårbørster og annet tilbehør du trenger til håret ditt.

Power er Nordens nye elektrogigant med nettbutikk og varehus i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Med vår egen prisrobot sørger vi for konkurransedyktige priser på alle varer. Sjekk ut våre kjøpsvilkår her.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat