Krølltang

Krølltang

Få drømmekrøllene med hjelp av en krølltang. Vi har et stort utvalg som hjelper deg med å lage store og små krøller. Du kan tilføre håret ditt akkurat så mye volum som du ønsker. Endre frisyre og styling så ofte du vil. Velg en krølltang som passer ditt hår og dine stylingsønsker. Våre krølltenger kommer med forskjellige funksjoner, som rask oppvarming, stort programvalg og et system for å hindre floker. Keramisk belegg beskytter håret ditt mot slitasje. Slå deg løs og skap krøllene og frisyrene du alltid har drømt om.

Krølltang til hårpleie

Kveldens bytur eller litt større anledninger krever gjerne en liten jobb med sveisen. Ei krølltang gir mange muligheter og et raskt resultat.

De «naturlige» krøllene kommer ikke av seg selv, for de fleste av oss. Derfor trenger vi hjelpemidler. Her har den teknologiske utviklingen kommet oss imøte. Den omstendelige prosessen med å rulle hårlokk for hårlokk er i dag overtatt av moderne krølltenger

Det er stor variasjoner på dagens krølltenger. De kommer i forskjellige tykkelser og har ulike funksjoner som klassiske krølltenger, bølgekrølltenger og kjegleformede krølltenger. Du finner dem her på Power hvor vi fører modeller fra anerkjente produsenter som Babyliss, Senz, Noaa og Philips.

Blant de fordelene du oppnår ved å eie din egen krølltang kan vi nevne

  • Rask bearbeiding av håret til kveldens begivenheter
  • Store muligheter for variasjon i «look»
  • Du ordner håret selv, uten hjelp og helt gratis

Hvor stor (tykk) krølltang trenger du?

Tykkelsen påvirker hvor store eller små krøller du lager. Standardene er 25 mm, 32 mm og 38 mm. Det finnes imidlertid både større og mindre krølltenger enn dette.

Forskjellen er at de store tengene vil gi frisyren din form og volum. Ønsker du noen raffinerte spiralkrøller eller såkalte korketrekker-krøller, må du gå for de små utgavene. Du har vel allerede en idé om hva slags krøller som gjør seg best på hodet ditt.

Forskjellige typer krølltenger

Den klassiske krølltanga kjennetegnes ved at den klarer å holde jevn temperatur, har en keramisk overflate og først og fremst et godt klemmegrep. Det er det siste som sørger for den perfekt buede krøllen på hårlokkene.

Den kjegleformede krølltanga har varierende tykkelse. Det betyr også at du kan variere størrelsen på krøllene dine. Den vil også normalt kunne stilles inn på forskjellige temperaturer. Det betyr at du ved lav temperatur kan lage myke store krøller. Vil du ha mindre eller strammer krøller, skal du skru opp varmen ytterligere.

 

Kjeglekrølltanga har ikke klemmer. Det vil si at du selv må vikle håret rundt tanga og at du hele tida må holde fast i hårtuppen. Noen synes dette er vanskelig til å begynne med, men teknikken setter seg etter hvert.

Det er også egne krølltenger til å lage bølger. Bølger var jo 1980-åras store hit. Man kunne knapt overleve tiåret uten et visst antall bølger. Men som bølgene i havet, kommer de tilbake. Derfor sørger vi for å ha et utvalg av bølgekrølltenger. Modellen har dessuten forbedret seg betydelig i løpet av de 30 årene som har gått.

Ting å tenke på når du krøller håret.

Du må være klar over at all bruk av varme sliter på håret. Du må derfor se etter krølljern og metoder som best mulig skåner det.

Keramiske flater anses for å være det som er snillest mot håret ditt. En annen fordel med det er at det blir fort varmt.

Dernest gjør du de innstillinger som passer best til akkurat din hårtype. Se veiledningen i manualen til den enkelte krølltang.

Ved avsluttet krølling skal du la dem svalne litt i hånden din før du stabiliserer med hårspray.

Funksjoner på krølltanga

Det er en rekke alternativer på de forskjellige tengene. Tenk over hva som er det viktigste for deg og håret ditt før du gjør et valg.

For det første bør du sjekke om tanga har keramisk overflate. Det er definitivt det beste for håret på lang sikt og for et fint og vellykket resultat.

Mange krølltenger har flere temperaturinnstillinger. Det gjør det lettere å tilpasse dem til din hårtype. Generelt kan vi si at hvis du har tynt eller spesielt følsomt hår, bør du ikke bruke temperaturinnstillinger høyere enn 210 grader. Har du kraftig eller normalt tykt hår, velger du høyere temperaturer.

Noen har også tidsinnstillinger. Hvor lang tid du bruker på krøllingen gir utslag i hvor bølgede, store eller kompakte krøllene blir. De kan også ha en lydindikator du kan stille inn slik at den gir et signal når hårlokken er ferdig krøllet.

Endelig kan det også være en retningsinnstilling. Da er det retningen krøllene skal peke det er snakk om. At maskinen tenker selv, gjør at du kan frigi tanker og konsentrasjon til andre ting.

Alternativer til krølltang

Det første som springer i hu er de gamle hårrullene som bestemor brukte. Dørselgere i det forrige århundre måtte forvente å møte en hjemmeværende husmor i morgenkåpe og håret fullt av håruller syrlig festet med en pinne i hver enkelt.

Kanskje var 50- og 60-tallet krøllenes storhetstid. Ser vi på bilder fra de dager, er det ikke mye glatt hår å finne. Permanent og krøller var en del av livet selv. Det tok selvfølgelig mye tid, men ettersom kvinnene holdt seg hjemme kunne de avsette noen timer på å la krøllene feste seg.

En mer moderne variant er såkalt varme hårruller. De fungerer, men en krølltang er til sammenlikning mye enklere i bruk. Håret vil også feste seg mye bedre under prosessen.

Det er også mulig å ta permanent i en hårsalong. Det er for dem som ønsker en mer varig hårbehandling. Det brukes da en egen permanentmaskin og permanentolje. Dette er imidlertid en litt kraftig behandling, og det er ikke alt hår som tåler det like godt.

En annen ting er at det ikke er noen returrett eller klagemuligheter hvis du ikke liker krøllene slik de ble etter det endelige resultatet. Da må man bare ta tiden til hjelp og vente til naturen fornyer ditt opprinnelige hår.

Til sammenlikning vil ei krølltang være både raskere og mindre risikabelt. Og selvfølgelig betydelig rimeligere.

Krøller gjennom tidene

Det er vanskelig å si ut fra utgravinger om hvordan moteverdenen så på krøller i førhistorisk tid. Hårfrisyrer er ikke det som er best bevart.

Kommer vi derimot fram til renessansen, må krøller ha vært i skuddet. Hvor mange små og store engler er ikke avbildet med små, blonde krøller? Dernest gikk sosieteten gjerne i krøllete parykker til fest.

Og krølltangens opprinnelse var selvfølgelig Frankrike. Allerede i 1878 introduserte Marcel Grateau dette i sin frisørsalong. Den måtte selvfølgelig varmes opp over åpen ild, og kun brukes av kvalifisert personale.

Morsomt er det at det særlig var menn det ble brukt på. Noen krøller i skjegget økte tydeligvis attraktiviteten på ungkarsmarkedet. Ettersom langt skjegg er kommet på moten, skal vi ikke se bort fra en og annen herremann låner mors eller konas krølltang til eget bruk.

Andre produkter til hårpleie fra Power

Vi har selvfølgelig krølltangas motsats, nemlig rettetang. Den er like ideell som krølltanga til å fikse håret etter en vask. Men håret skal selvfølgelig først tørkes. Hårfønere kommer også i flere utgaver fra etablerte produsenter.

Dessuten har vi et stort utvalg av multistyler, hårbørster og andre produkter i kategorien skjønnhet og velvære. Sjekk dem ut. Det er 30 dagers åpen retur på alt du kjøper hos Power.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat