Hårfjerning

Maskiner til hårfjerning og barbering

Hårfjerning, barbering eller trimming av hår er en naturlig del av kroppspleien. I hele vår kjente historie har det vært metoder for justere eller forme mengden av synlig hår. I dag har vi mange hjelpemidler slik at vi kan gjøre det selv uten bruk av kostbare tjenester.

I vårt sortiment finner du apparater til fjerning av forskjellige typer hår til forskjellige deler av kroppen. Kjente leverandører av disse maskinene er Philips, Braun, Remington og Babyliss. Vi har disse produktkategoriene:

  • Barbermaskiner til barbering i ansiktet
  • Skjeggtrimmere for justering av skjegglengde
  • Ladyshaver for barbering av kroppshår
  • Epilator for fjerning av kroppshår
  • Laser/IPL for permanent fjerning av kroppshår
  • Hårklipper for vedlikehold av enkle frisyrer
  • Nesehårstrimmer for fjerning av udelikate nesehår

Spar penger til frisør eller annen behandling

Det er mye du ikke nødvendigvis trenger profesjonelle til. Vanlig barbering av ansiktet er vel noe som for lengst er flyttet til hjemmesfæren og overlatt amatører for godt.

Men forbrukere har, særlig i nyere tid, fått tilgang på mange av de samme hjelpemidlene som frisører eller andre profesjonelle har, nær det gjelder trimming, hårfjerning eller beslektede aktiviteter. Prisnivået har sunket betraktelig og apparatene blir stadig mer brukervennlige.

Dersom du skaffer deg det du trenger, kan du også utføre midlertidig eller permanent fjerning av kroppshår hjemme i stua. Med en hårklipper kan du vedlikeholde en standard herre- eller barneklipp nesten like bra som frisøren din.  Her det altså penger å tjene på de rette investeringene.

Ingenting slår en god barbering

En god barbermaskin er de grove stubbenes verste fiende. For deg som har liten tid om morgenen er dette apparatet det beste alternativet. Det eneste tilleggsutstyret du trenger er et godt opplyst speil. Med det for hånden har de uønskede hårstråene ingen steder de kan gjemme seg for maskinens roterende knivblader.

Vi har en rekke produkter til barberingen i forskjellige prisklasser. De leveres fra kjente merkenavn som Braun, Philips og Nooa. Alle gjør jobben, men hva er forskjellen på en rimelig og en mer kostbar barbermaskin?

Det er flere ting. Vi har for eksempel maskinens levetid. Den vil normalt vil være lenger jo dyrere maskin du kjøper. Men det har også med komfort å gjøre. De mer eksklusive variantene vil bevege seg med ansiktets naturlige kurver. De har en fleksibilitet som gjør at de kan bevege seg i flere retninger Det blir mindre gnisninger og dermed mindre irritasjon i huden. Med dette vil de også barbere tettere. Det vil si at du bruker færre strøk og blir fortere ferdig med barberingen.

Kjøper du en oppladbar barbermaskin kan du også sjekke hvor lang ladetid den bruker og hvor lenge den virker i fulladet status. Det siste du kan se på er om maskinen kun støtter tørr barbering, eller om den også tar våt eller fuktig hud.

Ladyshaver for glatte legger

Barbering av legger, armhuler eller bikinilinje trenger litt annet utstyr. Den vesentlige forskjellen mellom en ladyshaver og en barberingsmaskin for menn, er at sistnevnte er målrettet grove skjeggstubber på tette flater. En ladyshaver jobber derimot mot mindre grove hår og over større flater.

Men derfra skal en god ladyshaver gjøre kort prosess med overflødig kroppshår. Den kutter hårene ved roten, og det vil ofte ta flere uker før de vokser ut på ny. Når de først gjør det, vil de også være tynnere enn de var.

Er det første gangen du bruker en ladyshaver, vil huden kanskje bli litt rød eller irritert etterpå. Foretar du barberingen på kvelden, vil det imidlertid normalisere seg over natten.

Det er ladyshavere som kun jobber på tørr hud, og de som fungerer både for våt og tørr hud. Hvis du fra før er vant til å bruke høvel i dusjen, vil du kanskje foretrekke den siste. Men du vil heller neppe ha noen problemer å gå over til tørr barbering.

Epilator for deg som vil bli kvitt hårene en gang for alle

Der en ladyshaver kutter hårene, fjerner epilatoren dem med roten. En epilator faller betydelig rimeligere i pris enn en behandling med laser eller IPL. Og det er selvfølgelig mye billigere å gjøre det selv enn å gå på en klinikk for å få gjort den samme jobben.

Før du bruker epilatoren bør du vaske og tørke huden. Lange hårstrå kuttes for hånd eller med maskin før du begynner. Selve epilatoren rettes mot huden slik at den danner en rett vinkel (90 grader). Strekk huden og dra epilatoren mot hårenes vekstretning.

Etter behandlingen kan huden gjerne avkjøles med en mild krem.

Laser eller IPL behandling

Den avanserte teknologien er også tilgjengelig for hjemmebruk. Vi snakker om et svært konsentrert lys. Det retter fokuset mot selve hårsekken, og «dreper» den. Uten hårsekken vil det ikke kunne komme noe nytt hår i dens sted.

Det gjør den på den måten at hårsekken blir varmet så mye at den faktisk blir brent. Det er også helt normalt at du kjenner lukten av noe svidd. Du vil nok også merke det gjør litt vondt, men det er ikke noe videre smertefullt.

Før en laser eller IPL behandling skal du ikke barbere deg. Strålene finner lettere fram til de hårstråene det er litt lengde på. Ettersom ikke alle hårsekkene er aktive på en gang, vil du trenge flere behandlinger for fjerne alle. Normalt snakker vi om tre eller fire behandlinger med litt mellomrom.

Men det er en viktig begrensning. Laser fungerer best på mørke hårstrå. For lyse hårstrå anbefales epilator eller annen behandling. Det kommer av at laserstrålene leter etter pigmenter, og de er det som kjent flest av i mørkt hår. Det er også en fordel med lys hud, da kontrasten til de mørke hårene blir større. Solbruning i forkant er altså ikke å anbefale.

Sjekk sveisen med en hårklipper fra POWER

Tiden er forbi da ukyndige personer kunne gå løs på hodet ditt med en saks, for at frisøren senere skulle få betalt for å rette opp i skadene.

En elektrisk hårklipper til hjemmebruk er ideell for vedlikehold av en kort sveis. Hårklipperen har forskjellige lenger den kan innstilles etter. Om du ønsker en eller tre centimeter over det hele, er det en rask og billig jobb.

Hårklipperen kan også brukes til å trimme nakkehåret eller kinnskjegget for å holde det permanent kort.

En barnerik familie kan ha usannsynlig høye frisørutgifter. Hvis du lar dem få en omgang med hårklipperen med jevne mellomrom, er det besparelser i sikte.

Det du skal se etter når du leter etter en hårklipper, er hvilke lengdeinnstillinger den har. Da sikrer du at den passer til tiltenkt bruk.

Dernest utgjør de lange hårene litt jobb for maskinen. Den bør derfor ha en litt kraftigere motor enn de øvrige barbermaskinene. Er du i tvil om hvordan du skal lese spesifikasjonene her, ta gjerne kontakt med kundeservice for å finne maskinen som passer for deg.

Alt av elektriske apparater på POWER

POWER er Nordens nye elektrogigant og sørger for å ha det meste og det nyeste på lager. Vi har mer enn 14 000 produkter på nett.

Du bør sjekke hva vi har av hårpleieprodukter. Skal du kjøpe for første gang eller trenger å fornye hårføner, rettetang, krølltang eller multistyler, er det her du finner det.

 

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat