Barbermaskin

Barbermaskinen

Strøken garderobe og hår som sitter perfekt holder ikke. Du skal ha styr på skjeggveksten din også! Invester i en god barbermaskin, først som sist – du bruker den jo tross alt hver dag. Og en perfekt barbering – skjeggfritt eller tredagers – sier mye om deg.

Hver morgen gjentar vi det samme ritualet; fjerner skjegget. Har du en god maskin, går det raskt og effektivt og resultatet ser bra ut. Er maskinen din under pari, ender du opp med rød hud og skjeggstubber her og der… Vårt råd: Kjøp en god maskin!

Hos Power kan du kjøpe barbermaskiner fra Braun, Philips og Panasonic – bare for å nevne noen.

  • En kvalitetsmaskin fjerner skjegget på en effektiv måte, med godt resultat
  • Kjøp oppladbar maskin for størst mulig frihet
  • Vil du ha en vanntett maskin, så du kan barbere deg i dusjen?

Pris og kvalitet henger nøye sammen

Barbermaskiner er en av disse tingene hvor vi med sikkerhet kan si at pris og kvalitet henger nøye sammen. Mens de enkle, og dermed billige modellene, benytter velkjente teknikker hvor bladene bokstavelig talt snurrer og kutter skjeggstubber, har de mer avanserte modellene langt mer avansert teknologi under skallet.

Barbermaskinene som ligger i toppsjiktet har teknikker for å løfte skjegget, fange det inn og kutte det. Og de kutter gjerne i flere retninger samtidig.

«Hvorfor» er kanskje et betimelig spørsmål. Svaret kjenner du etter at du har barbert deg med begge typene. Er du av dem som har kraftig skjeggvekst, så vet du akkurat hvordan huden kjennes ut, etter at en billig maskin har herjet med deg. Du er rett og slett sår og øm i huden.

Har du derimot fin skjeggvekst, så er du smertelig klar over at du må dra over med den billige maskinen mange ganger, før de endelig har fanget opp de fine hårene. Resultatet? Vel, du er sår i huden!

 

Enkel skjeggvekst? Du kan kjøpe billig maskin!

Har du derimot skjeggvekst som er enkel å trimme – da har vi godt nytt til deg. Da er de billige modellene mer enn gode nok.

Barbere deg i dusjen?

Mange modeller er etter hvert laget slik at de er vanntette. Hovedgrunnen til dette er renholdet. Det er langt enklere å rengjøre en barbermaskin når du bare kan skylle den i vann, kontra å stå og børste vekk hårene.

Men smarte sjeler fant raskt ut at det er faktisk ganske behagelig å barbere seg i dusjen. Dessuten, hvis du er god til det, sparer du tid. (Undertegnede har aldri funnet ut av det, men mange gjør det med rimelig godt resultat.)

Dette skal du se etter når du kjøper barbermaskin:

  • Har du vanskelig skjeggvekst, så skal du ikke spare ved å velge billige modeller. Kjøp de gode, først som sist, da de er best egnet til å håndtere skjeggveksten din.
  • Sirkulerende eller vibrerende blader? Det kommer an på skjeggveksten din. Er skjeggveksten utfordrende, så skal du ha sirkulerende blader, da de fanger hårene bedre. Har du enkelt skjegg, så kan du nøye deg med vibrerende blader.
  • Er barbermaskinen oppladbar, eller skal den være koblet til veggen? De aller fleste foretrekker nok en oppladbar barbermaskin – det er jo bare så mye mer fleksibelt. Men det selges fremdeles maskiner uten batteri, så velg din maskin med omhu.
  • Er maskinen oppladbar, så skal du sjekke ladetiden og driftstiden.
  • Barberer du i dusjen, eller vil du helst se hva du driver med? Liker du den kjølende effekten av vann når du barberer deg, så skal du forsikre deg om at modellen er vanntett. Hvis ikke, blir det unødig spennende å barbere seg.

To alternativer til barbermaskinen

Den gode gamle høvelen

Er du god til å svinge barberhøvelen, så er det faktisk like komfortabelt og raskt å bruke en høvel. Særlig hvis du skal ha en perfekt barbering!

Den største bakdelen ved å bruke høvel, det er faktisk prisen. Barberblader koster det hvite ut av øynene. Særlig hvis du har skjeggvekst som mest av alt minner om kobbertråd. Da sliter du ut ett par blader i måneden. Og så skal du passe på å ha barberskum og krem.

Så i lengden blir det veldig mye dyrere å bruke høvel – og det er mer omstendelig. Selv om tidsbruken er omtrent den samme.

Så selv om jeg liker å barbere med høvel, blir det nok 1-0 til barbermaskinen.

 

Gå til en proff barberer

Luksusalternativet er å gå til en barberer. Da får du perfekt barbering og en opplevelse på kjøpet. Dessverre er det langt mellom barberere i Norge og de få som er, de vet å ta seg betalt. Men en gang i blant er det virkelig behagelig å la en proff ta seg av skjeggveksten.

Til alle de andre dagene, har vi barbermaskinen…

Andre produkter som kan være interessante

Skjeggtrimmer – naturlig tilleggsutstyr

Er du glad i det såkalte tredagersskjegget, for å få en mer maskulin fremtoning, er det en trimmer du skal se etter. Gode skjeggtrimmere kommer med fot som kan løfte skjeggstubbene – foten skal kunne reguleres, slik at du kan velge lengde på skjegget.

Dessuten skal trimmeren ha muligheten for å «skjære» en rett kant. Få ting ser så slurvete ut som en barbering hvor overgangen ikke er skarp.

Hvis du trenger en nesetrimmer, så selges mange skjeggtrimmere i kombipakninger. Disse enhetene bruker da som regel samme lader.

Skjeggtrimmere ser du her

Hårklipper – hvis du fikser håret hjemme

Mange menn velger å la kona ta jobben som frisør. Eller de modigste, tar like gjerne hårklipperen i egen hånd og lar det stå til.

For de som ikke helt ser poenget med å ta hårklippen på hjemmebane, så er det to grunner. Det sparer deg for mye tid. Er den som svinger hårklipperen dreven, så tar det bare 15 minutter – i hvert fall hvis utgangspunktet er sånn noenlunde enkelt.

Den andre grunnen er selvfølgelig at man sparer penger. Mye penger. 12 frisørbesøk i året til 300 – 400 kroner hver gang. Det blir fort penger av det.

Men, nå skal det sies at den som skal svinge hårklipperen skal ha litt sansen og være sånn rimelig stødig på hånden. Hvis ikke, er det nok best at du velger frisøren, tross alt.

Se våre hårklippere her

Kundeservice kan dette med barbermaskiner

Er du i tvil om hvilken barbermaskin du skal velge, vil det lønne seg å spørre kundeservice. De kan ett og annet om barbermaskiner og kan fortelle deg hvilken modell du skal velge. Du treffer dem på telefonen, eller du kan sende en e-post.

Men Power-trikset, det er å gå ned i nærmeste Power-butikk og finne den blant betjeningen som er perfekt barbert. Han vet hvilken maskin du skal kjøpe!

Velkommen innom!

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat