Powerbank

Powerbanken redder dagen

Vi kjenner alle den lett desperate følelsen når mobiltelefonen holder på å gå tom for strøm, og det fremdeles er så mye du skulle ha brukt den til. Selvfølgelig kommer det en viktig samtale, akkurat idet batteriet sier «takk for denne gang» og mobilen slukkes. Det er visst på tide å kjøpe en powerbank!

En Powerbank lar deg bære med strøm. De minste modellene har en kapasitet tilsvarende en batterilading på mobilen, mens de største har en kapasitet tilsvarende flere dagers forbruk for en mobiltelefon.

Praktisk, da powerbanks er små og hendige enheter, som du lett får plass til i vesken eller sekken.

Hos oss finner du powerbanks fra de store leverandørene som Samsung og Asus, samt mindre leverandører som Urban Revolt eller Dacota. Men dette er bare noen eksempler, i et marked hvor det mange produsenter å velge mellom.

  • Portabel strømforsyning til mobiltelefonen, nettbrettet eller andre enheter som lader via USB
  • Prisgunstig løsning som øker driftstiden på enhetene dine
  • De største powerbanks har strøm tilsvarende 8 fulle oppladinger på en mobiltelefon

Powerbank for dummies

En powerbank er et batteri med høy kapasitet, som du har med deg som ekstra strøm til mobiltelefonen. Du lader opp powerbanken hjemme, på kontoret eller andre steder, samtidig som du også lader mobiltelefonen.

Når du så er ute på farten og mobilen er tom for strøm, bruker du powerbankens strøm til å lade opp igjen mobiltelefonen din (eller nettbrettet, gps-en eller andre enheter med USB-lading).

De største modellene har strøm nok for mange dagers aktiv mobilbruk.

Kapasiteten går fra bra til ekstremt bra

Altavgjørende for en Powerbank, er dens evne til å lagre strøm. Slik at du kan lade enhetene dine, enten det nå er en mobiltelefon eller tablet, når du trenger mer strøm.

De minste powerbankene som selges i dag, har en kapasitet på rundt 2500 mAh. Vi regner ikke med at det tallet sier deg så mye, men det er omtrent den mengden strøm et mobilbatteri trenger for å lades helt opp, én gang.

I andre enden av skalaen finner vi noen skikkelige bærbare «kraftverk», med en kapasitet som er nesten utrolig størrelsen tatt i betraktning. Vi snakker faktisk om 20 000 mAh fra enheter som bare er litt større enn en mobiltelefon.

20 000 mAh vil gi deg omtrent 8 fulle oppladinger av mobiltelefonens batteri. Så med en slik sluggert i bagasjen, er du sikret strøm i dagesvis. Eller hele familien kan bruke den på for eksempel en tur i weekenden.

Normalt så har jo powerbanks to eller tre USB-porter, slik at flere enheter kan lades samtidig.

Nødlading av powerbanken

Powerbanken har du med for å kunne lade mobiltelefonen, når det nødvendig – ikke når du tilfeldigvis har en stikkontakt i nærheten. Men hva gjør du når powerbanken går tom for strøm?

Heldigvis er det smarte hoder som har tenkt på dette for oss. Løsningen er ikke å ha med en powerbank til powerbanken, men solcellelading av powerbanken.

Solcellepanelet som sitter på slike ladere er ikke så store. Dermed skal du ikke forvente å kunne fylle opp igjen powerbanken bare med solkraft. Men du kan få nok strøm til å bruke telefonen i en periode. En times sollading, kan gi deg omtrent 10 minutter taletid.

Dette er altså snakk om nødlading av powerbanken, slik at du får de nødvendige ekstra minuttene fra mobiltelefonen.

Alternative designløsninger

Powerbanken er normalt en sort eller grå konstruksjon, som i størrelse minner om en litt tykk mobiltelefon. Men det finnes noen morsomme unntak til den ellers så praktiske tilnærmingen til design.

For eksempel så har vi

  • Powerbank formet som en pudderdåse, med speil, så har du både nødstrøm og nød sminkespeil
  • Enheter i nøkkelringstørrelse er også å finne i sortimentet vårt. De har gjerne spenstige farger eller livlige mønstre.
  • Lommelykt og powerbank i ett. I grunnen en smart løsning, for strømmen har man jo med seg, så hvorfor ikke sette på en LED-pære – og vips så har du lommelykt.
  • Eksklusive deksler, som gjør powerbanken til et lite design-ikon. Nytteverdien av designet er lav, men det ser himla bra ut!

 

Hva koster en powerbank?

Prisene varierer etter enhetens kapasitet og valgte designløsning. Men for mellom 300 og 500 kroner, så har du strøm nok til noen dagers mobilbruk. Ganger du prisen med to, altså mellom 600 og 1000 kroner, så har du nok strøm til rundt 8 dagers normal mobilbruk.

Vi snakker altså om noen relativt billige enheter som øker mobilens brukstid dramatisk, når du er ute på farten. Særlig praktisk når du bruker mobilen aktivt i jobb, eller dere skal reise bort og ikke alltid har en ledig stikkontakt for hånden.

Skal du ha ny mobiltelefon?

Alt dette snakket om mobiltelefoner leder tankene hen i den retningen. Trenger du en ny mobiltelefon? Husk at hos oss i Power, får du både utvalget av aktuelle mobiltelefoner, og lave priser.

I sortimentet vårt finner du ledende mobiltelefoner fra for eksempel Apple, Samsung og Sony. Spennende utfordrere fra Asia selger vi også. Som Huawei og ZTE.

Dessuten har vi volummodellene. De som tilbyr god funksjonalitet til gode priser.

Se selv her: Mobiltelefoner

Finnes det alternativer til en powerbank?

Foreløpig gjør det egentlig ikke det. Eller, det finnes, men ikke løsninger som man normalt vil bruke. Du har jo for eksempel lader med sveiv, som genererer strøm mens du sveiver en dynamo.

Eller det finnes solcellepaneler som kan gi litt nødstrøm, bare du husker å planlegge i god tid. Regn med ca 1 times lading for 5-10 minutters bruk.

Så en powerbank er egentlig uten reell konkurranse, da powerbanks gir deg mye strøm på kort tid – akkurat når du trenger det. Og du kan bruke mobiltelefonen mens du lader.

- Det eneste fornuftige produktet vi kommer på, er billaderen. Den plugger du i sigarettenneren, så kan du lade telefonen (eller andre USB-ladende enheter) mens du kjører. Men disse laderne fordrer jo at du har en bil i nærheten ;)

Trenger du ytterligere veiledning?

Vår kundeservice hjelper deg gjerne videre i valget av den rette powerbanken. For å forberede deg best mulig, kan du jo tenke gjennom behovet ditt. Skal du lade flere enheter, hvor lang tid av gangen vil det gå mellom hver gang du kan lade i en kontakt, er du aktiv eller svært aktiv bruker av enhetene dine.

Tenker du gjennom dette, vil du hjelpe kundeservice med å finne den helt rette modellen til deg og ditt bruk.

Du finner kontaktinformasjonen til kundeservice i bunnen av denne siden (de kan kontaktes via telefon, e-post, Facebook eller chat).

 

Lave priser, som alltid

Lurer du på hvordan vi kan selge powerbanks av så høy kvalitet, til så lave priser? Det er fordi vi kjøper inn til alle Power-butikkene i Norge, Sverige og Danmark samtidig. Da får vi noen veldig gode rabatter, som vi lar deg få glede av, med våre lave priser på elektronikk.

Og så har vi vår alltid hardt arbeidende prisrobot, som skanner konkurrentenes priser, dag og natt. Slik at hvis noen prøver å konkurrere på pris, kan vi svare med enda lavere priser.

 

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat