Mobildeksel

Beskytt mobilen din – finn riktig deksel her

Vi har cover, skjermbeskyttelse og oppbevaringstilbehør til Apple iPhone, Samsung Galaxy, Huawei, ASUS Zenfone m.fler. Du kan få modeller i skinn eller hard plast, og bumpermodeller som gjør at mobilen tåler et ekstra slag. Vi har rimelige deksler samt deksler med et ekstra preg av eksklusivitet i særlig slitesterkt materiale.

Har du først prøvd å få ødelagt mobilen din, så vet du hvor utrolig irriterende det er. Særlig med tanke på hvor lett det er å beskytte mobilen.

  • Beskytter mobilen din!
  • Velg mellom basal beskyttelse mot riper og små slag, til survivor-deksler som beskytter mot vann, støv og fall
  • Skreddersydde deksler merker du knapt at du har på mobilen

En billig beskyttelse av mobilen

Når du kjøper ny mobiltelefon i dag, er det slett ikke uvanlig å legge mellom 5 000 og 10 000 kroner på bordet for telefonen. Den samme telefonen som du har brukt, la oss si 7 500 kroner på, sånn for enkelthetens skyld – den skal du ha i lomma, slengende på bordet, nede i en veske. Og mange andre merkelige steder…

Spørsmålet da er ikke hvorvidt du skal kjøpe deksel. Spørsmålet er hvilket deksel.

For uten et ekstra lag av beskyttelse på din nyinnkjøpte mobiltelefon, vil dens glossy og fancy overflate være et trist syn om bare noen veldig få måneder. Skjermen vil kunne skryte av sin første ripe allerede innen første uken er omme. Du skjønner tegninga.

Lett å finne riktig deksel til din mobiltelefon

Med rundt 1000 deksler å velge mellom, kan det være utfordrende å finne det rette til akkurat din mobiltelefon. Men vi har gjort en god jobb her på Power.no, om vi skal si det selv.

Med filtreringsmuligheten i menyen kan du raskt finne din favoritt, ved enten å velge din mobilmodell eller velge type deksel. Pris og farge kan også være parametere å filtrere etter.

Så med noen få klikk har du både kompatible deksler, sortert etter type og kanskje i din favorittfarge.

 

Så hva slags deksel skal du ha?

For å gjøre det enkelt for deg, har vi delt inn dekslene i kategorier her på nettsiden. Nedenfor går vi gjennom de forskjellige typene.

Bakdeksel

Dette er aller enkleste form for beskyttelse til mobilen. Et nytt deksel, utenpå mobilens eget deksel. Dekslene er tilpasset de enkelte mobilmodellene, slik at kameraet og knappene på siden stadig kan nås, selv om resten av mobilens bakside og kanter dekkes.

Deksler av denne typen går normalt litt utenfor skjermens ytterkant, slik at de gir en basal beskyttelse av skjermen også. Men vi anbefaler at du også kjøper en glassbeskytter, dersom du går et slikt deksel.

Så sparer du skjermen for de kjedelige ripene.

Batterilader

Denne typen deksel er en liten genistrek. For den beskytter baksiden av telefonen, som et vanlig deksel gjør, men i tillegg fungerer den som en liten Powerbank. I slike deksler er det et batteri med kapasitet på rundt 3 000 mAh. Altså cirka det samme som batteriet på mobilen.

Dekselet fyller litt i dybden, men slett ikke mye, med tanke på batteriets kapasitet.

Dessverre kommer ikke denne typen deksel til så mange mobilmodeller.

Bumper

Navnet «bumper» er egentlig veldig dekkende for denne dekseltypen. Den kan godt sammenlignes med bilens «bumper» (støtfanger), en liten kant som går litt utenfor og tar av for støtene.

Det er med andre ord ikke en fullgod beskyttelse, men kanten som stikker litt ut foran og bak, vil faktisk hamle opp med mye av det mobilen utsettes for i løpet av en dag.

Men bumperen bør kombineres med en skjermbeskyttelse.

Deksel

Essensielt samme type som Bakdeksel, men kommer også som flippdeksel.

Lommebok / flip / case

Flip: Kjært barn har mange navn og denne dekseltypen er kjær. Det er nemlig den mest vanlige typen. Essensielt så fungerer den som et deksel på baksiden av mobiletelefonen, så har den en flip som legges over skjermen. Dermed er så å si hele mobiltelefonen beskyttet.

Får kjøpt både som tilpasset av uavhengige produsenter, og av mobilprodusentene selv. Normalt så er det lagt inn magnet i flip’en som automatisk aktiverer skjermen når flip’en åpnes.

En liten detalj som sparer deg for mange trykk i løpet av en dag.

Disse flip variantene fås med og uten feste av flip’en. Personlig foretrekker jeg uten, så slipper jeg å åpne den hver gang det er liv på mobilen.

Lommebok: Dette er i bunn og grunn et flip deksel, som også fungerer som lommebok. Med flere plasser til bankkort / visittkort og litt plass til kontanter, har du alt på ett sted.

Svært praktisk i det daglige.

Survivor

Dette er dekslenes virkelige hardhauser. Her snakker vi ikke bare om ripebeskyttelse lenger. Beskyttelsen varierer fra deksel til deksel, men du får survivor deksler med beskyttelse opp til IP55 – så da snakker vi om et deksel som er spylesikkert og støvskjermet.

I tillegg tar de fleste dekslene av typen survivor av for støt og fall, så med en slik liten hardhaus til å passe på mobilen, er den klar for en dag på jobb, eller en vill tur i skog og mark.

Vanlig

Denne kategorien byr stort sett på vanlige bakdeksler med basal ripebeskyttelse. Her finner du mange deksler til en rimelig penge, faktisk helt ned til under hundrelappen.

Dette er et minimum av hva du bør ha av beskyttelse til mobilen din.

Hvilket deksel skal du så velge til din mobiltelefon?

Som et minimum bør dekselet dekke telefonen, sett i forhold til fra investeringen din. Har du kjøpt en mobil til mange tusen, så bør den også pakkes godt inn.

Personlig synes flip coveret er et godt utgangspunkt, da det dekker hele mobilen og ikke hemmer i den daglige bruken.

Et bakdeksel i kombinasjon med skjermbeskyttelse gir også en god beskyttelse av mobiltelefonen.

Men utover den praktiske siden av saken, nemlig å beskytte telefonen, blir dette mye personlige preferanser.

Skjermdeksel – sterkt anbefalt!

Flere ganger i denne artikkelen har vi nevnt skjermdekselet som en nødvendighet. Skjermdekslene som er i handelen nå er svært tynne og dessuten spesiallaget for spesifikke mobilmodeller. Settes de på riktig, er de knapt synlige, men gir samtidig en veldig god beskyttelse da de som oftest er laget i kraftig herdet glass.

Skjermbeskytterne har priser fra ett par hundrelapper og opp til 500 kroner, men det er billig i forhold til å bytte en skjerm. Noe som ikke bare er dyrt, men svært irriterende og dessuten er det ofte ventetid på å få det utført.

Så rådet herfra er klokkeklart – kjøp en skjermbeskytter også!

Se dem her

Trenger du lader eller holder til bilen?

Holder til mobilen i bilen er ikke bare veldig praktisk. Det er jo påbudt også. Så hvis du skal bruke mobiltelefonen med god samvittighet og være trygg i trafikken – kjøp en holder :)

En holdertype som er svært brukervennlig, er den som festes i bilens luftdyser. Det er universalholdere som sitter godt og dessuten får du holderen plassert der du ønsker den – midt på dashbordet, i riktig høyde.

Billaderen er en annen smart dings du bør vurdere. Hvis du ikke kjenner til dem, så fungerer de slik: Sett laderen i bilens sigarettenneruttak, så setter du en USB-plugg i mobilen. Enkelt og greit og det er veldig praktisk å få ladet opp mobilen mens du er ute og kjører.

Laderne har litt forskjellig ladehastighet, men de fleste leverer i hvert fall nok strøm til å holde mobilen gående som GPS uten at den tappes for strøm.

Se tilbehør til bil

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat