Aktivitetsarmbånd

Aktivitetsarmbånd gir deg oversikt over trening og aktivitetsnivået ditt

Få din egen personlige trener på håndleddet! Har du lyst til å være aktiv, spore fremgang og føre oversikt over hva du gjør? Aktivitetsarmbånd finnes i mange utførelser og design. De kan måle aktiviteten din, samt søvnen, døgnet rundt. Konkurrere med andre eller med deg selv. Vi har et stort utvalg. Funksjonene er nærmest uendelige. Vanntett, GPS, skritteller, synkroniser med pc. Det er bare du som setter grenser for hvor avansert du vil ha det. Velg en aktivitetsmåler som sender deg påminnelser, så får du det sparket du trenger for å komme over dørstokkmila!

Holder styr på aktivitetsnivået ditt gjennom dagen. Enten du ønsker å telle antallet skritt du går, eller om du er mer aktiv med en idrett.

Et aktivitetsarmbånd er en litt enklere utgave av sportsklokken og er priset noe gunstigere. Men selv om de er har et noe enklere setup, dekker aktivitetsarmbåndene faktisk behovet til de fleste. Vi har modeller fra førende produsenter som Garmin, Samsung, TomTom og en rekke andre.

  • Måler aktivitetsnivået ditt, enten ved å telle skritt, eller ved å benytte en innebygd GPS som lar deg spore avstander og hastigheter og overføre dette til en sportsapp som for eksempel Endomondo
  • En enkel måte å samle informasjon om prestasjonsnivået ditt og bruke dette som inspirasjon til å forbedre ytelsene dine.

Aktivitetsarmbånd måler aktiviteten din

Trening og det å være i aktivitet er svært viktig for mange mennesker. For dem (oss), er det nærmest så utenkelig å ikke trene og å holde seg i god fysisk form, at det også er unaturlig å ikke sette et tall på aktiviteten.

Der kommer aktivitetsarmbåndet inn i bildet. Armbåndet måler aktiviteten din, enten når du trener / er i aktivitet, eller hele døgnet, slik at for eksempel søvnen din blir registrert.

For å få et inntrykk av hva som er mulig med et slikt aktivitetsarmbånd, tar vi utgangspunkt i to forskjellige modeller. En helt enkel, med basal funksjonalitet – og en avansert modell som måler nærmest alt du foretar deg.

Vi ser også på hvordan du kan bruke disse opplysningene videre, eller om det i det hele tatt lar seg gjøre?

Billigmodellen (vår billigste akkurat nå)

Denne aktivitetsmåleren har et delikat design, faktisk er den overraskende veldesignet til å være så billig (ca 300 kroner).

Armbåndet måler disse aktivitetene: Antall skritt per dag, kaloriforbruket ditt og hvor mange timer du sover i løpet av døgnet. Opplysningene kan sendes til en app på mobiltelefonen. Den samme appen kan også kontrollere aktivitetsarmbåndet.

Armbåndet drives av et lithium-batteri, så den har lang brukstid for hver opplading. Skjermen er stor og klar, med hvit skrift på svart bakgrunn. På skjermen vises aktivitetene dine og tid og dato. Varslinger (anrops- og SMS-varslinger) kommer også opp på skjermen.

Personlig synes jeg dette er en lekker sak, med god tracking av enkle aktiviteter.

Den avanserte (den dyreste modellen akkurat nå)

Toppmodellen blant våre aktivitetsarmbånd koster ca 2 000 kroner og er spekket med funksjoner. Den er faktisk langt mer avansert enn billigmodellen, men akkurat det kommer ikke som en enorm overraskelse, da den koster betraktelig mer.

For det første, så har denne modellen innebygget GPS. Det åpner for et hav av muligheter når det kommer til å tracke din aktivitet. Avstander og hastighet er jo kjernen i mange aktiviteter, så GPSen er nøkkelen for å tracke disse.

Designet er også på denne modellen delikat og samtidig litt røft. Ikke vesentlig bedre enn billigmodellen, men noe mer forseggjort.

Teknologien er altså det som virkelig skiller de to enhetene. Denne har en altså innebygget GPS, og med det kan du måle over hvor lang avstand du beveger deg og hvor fort du gjør det. Disse dataene kan mates inn i apper som for eksempel Endomondo, så kan du tracke og sammenligne aktiviteter og ytelsene dine over tid.

Men den sporer også basisfunksjoner som skritteller, pulsmåler og et estimert kaloriforbruk.

Videre kan den motta både samtaler og meldinger, slik at mobilen kan ligge pakket i en holder mens du trener. Klokken er dessuten vannbestandig, slik at den tåler å være i våte omgivelser.

Er du av dem som liker å høre på musikk mens du trener, så kan vi fortelle at dette aktivitetsarmbåndet kan streame musikk fra Spotify – så kan du overføre lyden trådløst til øreplugger, og dermed høre på musikk uten irriterende ledninger.

Aktivitetsmåleren har en stor skjerm, med klare farger (AMOLED-skjerm). Trenger du å lagre noe på telefonen (for eksempel musikk fra Spotify Offline), så har den faktisk 4 GB lagringskapasitet.

Valget er klart, eller i hvert fall nesten

Sett ut fra funksjonalitet og praktisk bruk av aktivitetsarmbåndet, er det ingen tvil. Vi ville gått for den dyreste modellen. Ikke bare har den bedre armbånd / mobiltelefon funksjonalitet, men den innebygde GPSen gjør at denne er i en helt annen liga, når det kommer til å tracke aktiviteter.

Det blir litt som å sammenligne et esel, med en fullblods araber. Du får bare så vanvittig mye mer ut av en fullblods araber. Men samtidig skal man ha aktivitetsnivået i tankene når valget tas. Hvis du følger minsteanbefalingene til helsemyndighetene, og har en halvtimes gange hver dag som aktivitet – eller du velger å måle for eksempel 10 000 daglige skritt – så er den billigste måleren et godt alternativ for deg.

Så se på hva du skal bruke aktivitetsarmbåndet til, før du velger. Det er jo ikke noe vits å kjøpe et dyrere aktivitetsarmbånd enn nødvendig!

Alternativet:

Sportsklokker

Hvis du vil gå enda et hakk opp i funksjonalitet og nytteverdi, skal du gå opp til klassen vi har kalt sportsklokker. Disse matcher og overgår den dyreste i vår sammenligning på funksjonalitet, men går også enda lengre i å kunne nyttiggjøre seg av dataene som samles.

Driver du for eksempel med svømming, kan du få en klokke som registrerer antallet svømmetak du tar i løpet av en distanse eller økt. Eller hvis du sykler, kan du samle data fra sykkelen – så du kan tracke mer enn bare distanse og tid.

Så med andre ord, det er et uendelig antall av muligheter, når det kommer til å spore aktivitetene dine – for å hjelpe deg til å yte mer og trene bedre.

Se sportsklokker

Gjør treningen morsommere:

Actionkamera

Driver du med terrengsykling, fallskjermhopping, kjører alpint – eller noe helt annet hvor du beveger deg fort og mye, så bør du tenke på å skaffe deg et actionkamera. Det er bare så uendelig mange muligheter for å lage kule filmklipp, når du driver med actionpreget sport. Det er filmer det virkelig er morsomt å dele med venner og familie!

Actionkameraer får du priset helt ned i rundt 500 kroner, så du behøver ikke å legge ut en større formue for å skaffe deg et slik kamera. Da får du et kamera som kan ta opp video med helt greie spesifikasjoner. Skal du ha en toppmodell derimot, så begynner prisen å bevege seg opp i rundt 3 000 – 4 000 kroner.

Men bare for å ha sagt det, et actionkamera handler ikke om tekniske data som piksler o.l. Det handler om å lage sinnsykt fete klipp av aktivitetene du holder på med, så et billig kamera kan være godt nok!

Sjekk actionkamera her.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat