{{cart.cartItems}}
Fant {{ suggestionResult.MatchCount }} resultater

Merkevareunivers

Hva betyr egentlig IP-klassifisering på mobilen din?

De nye mobiltelefonene i dag reklamerer ofte med at de er vanntette, vannresistente eller sprutsikre, men hva betyr egentlig IP-klassifiseringen? Her skal vi vise deg hva det betyr og hva det vil si for deg og din mobilbruk i praksis.

IP-klassifisering på mobiltelefoner består av to bokstaver, IP (Ingress Protection), og to tall, for eksempel IP67.

Det første tallet - er mobilen støvtett eller ikke?

Det første sifferet angir telefonens beskyttelse mot inntrengning av faste gjenstander som for eksempel støv og sand, og her vil en skala fra 0-6 angi hvor støvtett telefonen er. 0 gir ingen beskyttelse, mens 6 gir full beskyttelse. Har telefonen din for eksempel IPx7, så er telefonen ikke støvtett. Har telefonen derimot en IP-klassifisering på IP6x er den helt støvtett.

Tallet 5 gjør mobilen støvbeskyttet mot støv som kan skade utsiden eller innsiden av mobilen, mens når tallet er 6 - betyr det at telefonen er helt støvtett og du har komplett beskyttelse mot støv-gjennomtrengning.

Har du en telefon med IP6x-klassifisering kan du helt trygt ta med deg mobilen på stranden, uten å måtte være redd for at det skal komme sand inn.

Det andre tallet - er mobilen vanntett eller vannbestandig?

Tall nummer to angir mobilens beskyttelse mot skadelig inntrengning av vann, og her vil en skala fra 0-8 angi hvor vanntett mobilen er. Også her starter skalaen på 0 - som betyr at telefonen ikke er beskyttet mot vannsprut eller lignende. 

4 - Beskytter mot sprut fra alle kanter, altså kraftig dusj eller kraftig sprut

5 - Beskyttelse mot spyling fra alle kanter

6 - Beskyttelse mot kraftig spyling fra alle kanter

7 - Beskytter mot neddykking i vann, 15-100cm i 30 minutter

8 - Beskyttelse mot varig neddykking. Mobilen er vanntett, og leverandørene oppgir gjerne hvor dypt og i hvor mange minutter det er trygt å senke mobilen i vann

Hva betyr IP-klassifisering i praksis?

Telefonene i vårt sortiment med IP-klassifisering er både IP67 og IP68. De er altså støvtette alle sammen, men det er beskyttelse mot vann- og fuktskader som skiller dem.

Pleier du å ta med deg telefonen inn på badet når du dusjer, ha den i lomma når det er fuktig ute, snakke i telefonen når det regner eller ha den inntil kroppen når du trener? Da er du helt trygg med IP67-klassifisering.

Er du derimot en person som MÅ ha med deg telefonen din overalt, er nok en mobil med IP68-klassifisering noe for deg. Da kan du nemlig ha den med deg i vannet også! De fleste leverandører av telefoner med IP68-klassifisering oppgir at telefonen kun tåler ferskvann, så hvis du er uheldig og mister mobilen i strandkanten, vær nøye med å skylle den i ferskvann etterpå. Dette for at ingenting skal ruste innvendig eller lignende.

Husk at du alltid må følge instruksene fra mobil-leverandøren, slik at du holder deg innenfor garantiens betingelser.

Les også:

Gå aldri tom for strøm på telefonen

Vi har alle vært i en situasjon hvor vi virkelig trenger batteri på telefonen, og skjermen viser 1%. KRISE!

Les mer her

Tilbehør til din nye mobil

Mangler du det riktige tilbehøret til mobiltelefonen din, så kan vi helt sikkert hjelpe deg.

Les mer

Ta de beste sommerbildene

Er du lei av uklare og kjedelige bilder eller vet du ikke helt hvordan man tar de gode bildene? Vi skal hjelpe deg i mål!

Les mer her

Få en behagelig flyreise

Flyreiser kan være både lange, slitsomme og ubehagelige. Vi kan hjelpe deg med å få en så behagelig flyreise som mulig, med blant annet støyreduserende hodetelefoner!

Les mer her