True Wireless trådløse hodetelefoner

Etter at Apple bestemte seg for å fjerne inngangen for hodetelefoner har etterspørselen etter trådløse og True Wireless hodetelefoner økt kraftig. 

De første True Wireless-hodetelefonene ble introdusert av det japanske elektronikkselskapet Onkyo på forbrukerelektronikkmessen IFA i Berlin i 2015. Det var likevel først i 2016 at True Wireless hodetelefoner fikk anerkjennelse hos et bredere publikum i forbindelse med introduksjonen av Apple AirPods.

Trådløse hodetelefoner lar deg bevege deg fritt uten at ledninger kommer i veien og er derfor ideelle for trening og tur. Selvfølgelig har trådløse omgivelser også fordeler hjemme når du vil unngå å forstyrre de andre i familien. Start dagen med å lytte til favorittmusikken din eller en podkast med True Wireless hodetelefoner og hvil ut på kvelden med rolig musikk mens du leser en god bok. 

Et moderne hjem er fullt av muligheter for å dra nytte og ha glede av True Wireless trådløse hodetelefoner: smarttelefoner, datamaskiner, TV-er og spillkonsoller. Trådløse hodetelefoner er også et vanlig syn blant joggere, og de er ofte brukt til underholdning på fly eller tog.

Hva betyr egentlig True Wireless? Hvordan skiller de seg fra andre trådløse hodetelefoner?

Du har kanskje allerede gjettet at True Wireless hodetelefoner er helt uten ledninger, også mellom de to hodetelefonene. All teknologien er komprimert så den får plass inne i selve hodetelefonene sånn at volum og mikrofon kan kontrolleres direkte derfra eller ved å bruke smarttelefonen din.

På konvensjonelle trådløse hodetelefoner er hodetelefonene sammenkoblet med ledninger. Dette inkluderer for eksempel trådløse around-ear og on-ear hodetelefoner som er fine for å høre på musikk eller spille videospill, og trådløse in-ear hodetelefoner som har en ledning som går bak nakken og er utmerkede for trening og idrett. På konvensjonelle trådløse hodetelefoner kontrolleres lyd og mikrofon med integrerte knapper, gester eller fra et kontrollpanel på selve ledningen.

Uansett indikerer begrepet «trådløs» at det ikke trengs ledninger mellom hodetelefonene og mediakilden. Lydsignalet overføres via Bluetooth eller andre trådløsteknologier (infrarødt, radiofrekvens, Kleer).

Hva er fordelen med å bruke trådløse hodetelefoner?

Å bruke trådløse eller True Wireless hodetelefoner er enkelt. Så snart hodetelefonene er paret med mediakilden via Bluetooth vil de automatisk koble seg til den samme kilden så snart de skrus på. Dette gjør bruken naturlig og du er alltid klar for treningsstudioet eller joggeturen. Nyt de daglige gjøremålene dine på en helt ny måte med favorittmusikken din på øret mens du raker løv eller måker snø, helt uten ledninger som kommer i veien.

Den største fordelen med True Wireless hodetelefoner er at de gjør det mulig å bevege seg fritt rundt. Enten du bruker dem på treningsstudio eller mens du lager mat, kan du bevege deg rundt omkring i nærheten av lydkilden uten å være redd for at signalet skal forsvinne. I tillegg gir modellene med mikrofon deg økt trygghet mens du kjører bil siden de kan brukes til handsfree-anrop.

Du vil aldri lenger måtte koble inn AUX-ledninger i smarttelefonen eller andre mediakilder og sparer dermed både tid og nervene dine. Du vil heller aldri igjen måtte streve med flokede hodetelefonkabler som ligger i bunnen av sekken.

Hva slags lydkvalitet kan man forvente fra True Wireless hodetelefoner?

Du kan glemme den utdaterte forestillingen om at trådløse hodetelefoner har dårlig lydkvalitet. Utviklingen i trådløs teknologi har nådd et nivå som gjør det mulig å nyte utmerket lydkvalitet både med trådløse og True Wireless hodetelefoner. Noen hodetelefoner er til og med utstyrt med støydempende teknologi som eliminerer bakgrunnsstøy slik at du kan konsentrer deg om favorittmusikken din. Få deg et par førsteklasses True Wireless hodetelefoner så kan du oppnå lydkvalitet på CD-nivå.

Du vil få best lydkvalitet med trådløse og True Wireless hodetelefoner når du husker å:

  • Holde deg innenfor rekkevidden for Bluetooth-tilkoblingen (avstander som lar lydsignalene komme gjennom uten at de forvrenges). Rekkevidden avhenger av hodetelefonene du bruker og er ofte rundt 10 m, men kan nå helt opp til 100 m.
  • Minimere antall barrierer (vegger, møbler, etc.) mellom hodetelefonene og lydkilden.

Hva med batterilevetid?

Batterilevetiden til True Wireless hodetelefoner kan variere fra produsent til produsent, men er vanligvis rundt 3-6 timer. De siste True Wireless hodetelefonene støtter hurtiglading slik at du får opptil 3 timer lyttetid med bare 15 minutters lading. De fleste produsentene inkluderer også et praktisk oppladingsetui til True Wireless-hodetelefonene som gir mangfoldige ekstra lyttetimer.  Det anbefales at du lagrer dine True Wireless hodetelefoner i oppladingsetuiet så de ikke forsvinner når du ikke bruker dem. Slik vil de også alltid være fulladede.

Hva hvis jeg mister en av eller begge hodetelefonene?

Å miste en øretelefon er en vanlig bekymring blant de som vurderer True Wireless hodetelefoner. En effektiv måte å unngå dette på er å velge riktig produkt for ditt behov og å lagre dem i oppladingsetuiet som nevnt over. Noen produsenter har til og med bygd inn en sporingsmekanisme i hodetelefonene så det blir lett å finne bortkomne hodetelefoner.

Alle True Wireless hodetelefoner er laget for å sitte godt på plass under vanlig bruk. Du bør likevel være spesielt oppmerksom når du kjøper True Wireless for trening eller idrett. I slike tilfeller er det anbefalt å velge hodetelefoner som er spesialdesignet for fitness siden disse vanligvis er designet med spesielle vinger som holder dem på plass selv mens du løper.

Powers utvalg av treningsvennlige True Wireless hodetelefoner inkluderer blant annet disse to mulighetene:

  • Bose SoundSport Free
  • Jabra Elite Sport

Hvis du likevel ender opp med å miste en av eller begge hodetelefonene, bør du kontakte produsenten direkte siden noen tilbyr muligheten for å kjøpe en erstatningsenhet til en lavere pris enn prisen du må betale for et nytt par True Wireless hodetelefoner.

Og hva koster det?

Inngangsprisen på True Wireless hodetelefoner ligger på rundt 1000 kroner. Det anbefales likevel at du gjør deg kjent med produktets egenskaper i dette prissjiktet og forsikrer deg om at det passer til dine behov. Power har et stort utvalg av både rimelige True Wireless hodetelefoner av høy kvalitet. Ta for eksempel en nærmere titt på følgende valgmuligheter:

Toppmodellene blant True Wireless hodetelefoner kan koste flere tusen kroner, men gir ofte betraktelig forbedret lydkvalitet, batterilevetid, komfort og svette- og vannresistens. Power har det du trenger med disse modellene fra øverste hylle:

True Wireless trådløse hodetelefoner av høy kvalitet fra Power!

Power ønsker å følge nytenkning og utvikling tett slik at vi alltid kan gi våre kunder de beste produktene på alle prisnivå. Besøk våre butikker og la våre hjelpsomme medarbeidere veilede deg i valget av hodetelefonene som er de rette for deg, eller ta deg god tid og bestill fra vår nettside.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat