Eksemplene som gis her gjelder alle merker som Power.no fører, men her har vi valgt å bruke Sony Xperia som eksempel, da de har en historie som strekker seg helt tilbake til mobiltelefonens barndom.

  • Ny mobiltelefon! Bedre kamera, raskere nettilgang, høyere oppløsning på skjermen. Innovasjonen fortsetter og du kan nyte av dette når du kjøper dagens modeller – fra innstegsmodeller til toppmodellene
  • Pris er selvfølgelig et viktig element når du kjøper mobil. Her på Power.no gjør vi det vi kan for å holde den så lav som mulig!

 

Toppmodellene

Hvis du har valgt at du skal ha en toppmodell, da er egentlig spesifikasjonene på kamera, hastigheter og skjerm likegyldige. Alle toppmodeller i dag, har spesifikasjoner vi vil betegne som «gode nok». Sony Xperia er ikke noe unntak, da de har en lang historie i å lage mobiltelefoner som presser grensene.

Folkemodeller

Hvis du ikke trenger en toppmodell, har for eksempel Sonys populære serie, Xperia, mange gode alternativer. Et nøkternt oppsett for en god folkemodell, er en skjerm på 4 til 5 tommer, et kamera med minimum 8 megapiksler oppløsning og full HD på videoopptak.

Skal mobiltelefonen være fremtidssikret, bør den ha 4G med volte-teknologi, da det vil gi bedre dekning mange steder – særlig hvis du ønsker å ha Wi-Fi tale.

En annen egenskap som kan være nyttig, er at mobilen er sånn rimelig vanntett. Den skal i hvert fall tåle å få en vannsprut. Sony og flere andre merker har prioritert dette i lang tid, så også folkemodeller kommer i vanntette utgaver.

Telefoner som ligger i prisklassen (ca. tall) 3 500 og opp til 6 000 kroner, er raske nok til all vanlig bruk. Har du en bruk av mobilen som krever særlig rask prosessor, da skal du gå opp til en toppmodell.

Husk at dagens folkemodeller, er forrige generasjons toppmodeller (litt enkelt sagt, men allikevel ganske riktig). Så det er ikke dårlige mobiltelefoner du får i denne klassen!

Innstegsmodeller

Hvis du skal ha en billig mobiltelefon vil du oppleve å måtte ofre litt på de forskjellige komponentene. Kameraet og skjermen er det mest synlige, både bokstavelige talt, og kvalitetsmessig. Kameraet har nok ikke så høy oppløsning, ofte vil du oppleve at bildene blir litt dunkle og autofokusens resultat er sjelden sylskarpt i denne prisgruppen.

Skjermen er som oftest stor nok for de fleste, men den har ikke den ekstremt høye oppløsningen som vi finner i de litt dyrere modellene. Samtidig vil vi påpeke at mange egentlig ikke har behov for så mye mer enn det vi finner i de billige mobiltelefonene.

Hastigheten er betydelig lavere, men det vil du nok sjelden oppleve i praktisk bruk. For du kjøper jo ikke en slik telefon til de mest avanserte oppgavene.

Heldigvis er kvaliteten på samtaler god, selv på de billigste modellene. Og det er tross alt de aller viktigste når du kjøper mobiltelefon!

Konklusjon:

Kjøper du en toppmodell, så er den god nok, på alt – til omtrent alles bruk. En folkemodell dekker behovet til alle, unntatt de mest krevende brukerne. Prioriterer du pris, så vurder en innstegsmodell – ofte er de bra nok for den gjengse mobilbrukeren.

Relaterte produkter

Nettbrett

Når du skal slenge deg i sofaen og surfe litt, eller ta med deg en bok på tur – digital bok selvfølgelig – da er nettbrettet perfekt. Lese avisen? Ja, nettbrettets format er ypperlig til avislesing også. Dessuten har det en genial størrelse når du vil laste ned noen spill-apper og kose deg med det.

Lett håndterbart format og med en klar og lettlest skjerm, har nettbrettet blitt favoritt-skjermen når det bare skal kobles av litt.

Men nå skal det sies at nyere utgaver av nettbrett er mer enn raske nok til å jobbe på også. Like raske som for eksempel en Sony Xperia-toppmodell. Dessuten får du jo eget tastatur og kan koble dem til mobilt bredbånd. Så har du et meget kompakt kontor du kan ta med deg ut på reise.

Deksler

Å kjøpe en mobiltelefon i dag, uten å kjøpe beskyttelse til den, det er risikosport. Mobilens skjerm dekker jo hele den ene siden, og selv om det er solide saker, så tåler de ikke hva som helst. Mange mobiltelefoner har også en bakside som er laget i enten glass, eller et høyglanset materiale. Dette ønsker du heller ikke å få riper i…

Heldigvis er deksler skreddersydd til de enkelte mobiltelefonene. Så har du for eksempel en Sony Xperia-mobiltelefon, så får du et deksel som passer i størrelse, til kameralinsen og som festes godt til telefonen.

Tidligere tiders slarkete deksler, laget på cirka-mål, de er en saga blott.

Her finner du deksel til din mobiltelefon

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat