Slik behandler du stekepannen

Stekepannen er kjøkkenets viktigste redskap. Er du glad i å lage mat er det viktig med skikkelig utstyr på kjøkkenet, og en solid stekepanne er derfor vesentlig for å lykkes med matlagingen. Her får du råd og tips til hvordan du behandler stekepannen din, slik at du kan ha glede av den lengst mulig.

En stekepanne er ikke bare en stekepanne. Om pannen har teflonbelegg eller er laget av jern, har mye å si for hvordan den bør vaskes og behandles. Feil bruk og vask av stekepannen kan nemlig føre til at den blir ødelagt. 

Jernpanner er tunge og tåler svært høy varme, og må smøres med matolje jevnlig. En teflon panne derimot, har lag med belegg og det er essensielt å vaske pannen etter bruk. Man bør heller ikke bruke en skadet teflonpanne, eller en som er skrapet opp da det kan forekomme partikler i maten.

Salgssjef Thomas Marthinsen i POWER anbefaler en oppvaskkost og zalo for teflon panner. -Det er viktig at pannen rengjøres godt hver gang den er brukt slik at man får vekk belegget som dannes etter bruk. Jernpanner derimot kan vaskes med gryteskrubb. -Unngå å bruke oppvaskmiddel! Dette fjerner fettlaget og gjør at maten lettere setter seg fast.

Husk dette før du bruker stekepannen for første gang

Før du bruker stekepannen for første gang er det viktig at du vasker den i varmt vann.

Deretter bør du varme opp pannen med litt olje, fjerne oljen og deretter vaske stekepannen igjen med varmt vann. Voilà - så er stekepannen klar for bruk!

Bruk stekepannen riktig

Har du induksjonstopp blir platen veldig fort varm - sett derfor ikke en tom stekepanne rett på høy varme.

Blir stekepannen utsatt for ekstrem varme eller hurtige temperaturforandringer, blir den fort ødelagt.

Renhold av stekepannen etter bruk

Gjør det til en vane å alltid avkjøle stekepannen før rengjøring.

Dersom du ikke vasker teflonpannen vil maten bli fastbrent, mens utfordringene med jernpannen er at den kan ruste dersom man ikke smører pannen inn regelmessig med olje.

Les også:

Steke biff: 3 smarte tips fra kjøkkensjefen

Hvordan skal man steke biff? Her er 3 smarte tips fra kjøkkensjefen på oslorestauranten Vaaghals.

Les mer her

Få et smart kjøkken med dette kjøkkenutstyret

Et kjøkken er ikke et kjøkken uten smart og brukervennlige utstyr - det finnes uendelig mange ting til kjøkkenet som gjør hverdagen enklere.

Les mer her

Chat

Chatten er åpen

Chat