Sony har brakt spillopplevelsen mange skritt videre med sitt PS4 VR. Les mer nedenfor om mulighetene og hvordan teknologien setter deg i sentrum av spillet.

  • Få en fullverdig 3D opplevelse med 3D bilder og 3D lyd
  • Kan også brukes til å vise 3D filmer fra Blu-ray, slik at du virkelig kan leve deg inn i filmen
  • Med PS4 Pro får du 4K oppløsning og HDR-farger i din virtuelle verden

Synsopplevelsen

Brillene du bruker for å se spillverdenen i VR, har spesifikasjoner som må betegnes som relativt avanserte. Brillene består av en 5,7 tommers OLED-skjerm, tilpasset 3D og VR-visning. Skjermen er buet og dekker hele synsfeltet ditt.

For å gi deg en sømløs opplevelse, har skjermen en oppfriskningshastighet på hele 120 bilder i sekundet. Så her går du ikke glipp av en eneste detalj mens du spiller.

Men skjermen alene er ikke nok til å gi deg en VR-opplevelse. Bevegelsene dine må også spores, slik at bildet kan oppdateres med hvordan du vender kropp og hode. I PS4 sitt setup, er det et kamera som kontinuerlig tracker hodesettets bevegelser, slik at bevegelsen kan gjenspeiles i den virtuelle verdenen på skjermen.

Hele ni LED-lys brukes for å gi en nøyaktig og kontinuerlig sporing av bevegelsene.

Lydopplevelsen

Synsopplevelsen alene gir deg ikke en fullverdig VR opplevelse. Lyden må også være med på å bygge opp under opplevelsen av en 360 graders verden.

Sony har gjort mye nytenking på lyden i sitt VR-system. Dermed kan du høre i 3D. Hvor langt vekk lydkilden er, står den til høyre eller venstre for deg – oppe eller nede? Hvilken retning beveger lydkilden seg i? VR-systemet til PS4 gir deg en fullverdig opplevelse av dette.

Og siden dette er et gaming-headset, har Sony selvfølgelig lagt inn en mikrofon, slik at du kan snakke med de du spiller sammen med.

Hvilken vei skyter du? Hvor beveges hendene dine?

Med VR-systemet følger det også med en «gønner», som selvfølgelig skyter inn i din virtuelle verden. «Gønnerens» skyteretning kontrolleres av en lyslist, og i spillet ser du retningen som et siktemiddel. Lyslisten spores kontinuerlig og tracker den presise retningen på skuddene dine.

Hvert skudd teller jo, og i kampens hete har du ikke råd til at noen skudd trackes feil.

Med Move vil bevegelsene til hendene dine registreres. Så du kan interagere med objekter i spillet, eller kanskje du blir nødt til å gå inn i kampen med bare nevene?

Selvfølgelig i et futuristisk design

Når du først har et seriøst VR sett, er det kult at designet også følger opp på denne futuristiske løsningen. Designmessig må vi si at Sony leverer til fulle, for dette ser skikkelig tøft ut.

Vennene kan følge med på spillet ditt

Å spille med VR er ikke en direkte sosial øvelse. Mens du står midt i kampens hete, sitter vennene dine og ser deg bevege deg, egentlig uten mål og mening. Sony har tenkt på akkurat dette og laget en løsning som speiler det du ser, ut på en TV.

Dermed kan vennene se hva som skjer i din virtuelle verden. Plutselig blir spillet en sosial opplevelse igjen.

PS4 VR, ikke bare til spill

PS4 handler jo om spill, men Sony har ikke begrenset VR-settet til spillverdenen. Ta på brillene og ta et skritt inn i VR-filmer – med deg i sentrum. Har du Playstation 4 Pro, så får du denne opplevelsen i 4K.

Dette åpner for en helt ny måte å se 3D-filmer på også. Faktisk kan du spille av en 3D blu-ray på din PlayStation 4 og se den i 3D i headsetet til PS4 VR. En mer intens filmopplevelse kan du ikke få i dagens teknologiske marked. Og her er det enda en gladnyhet til deg, for antallet filmer som kan ses på denne måten øker for hver måned som går.

PlayStation 4 Pro gir flere muligheter

Forskjellene mellom PlayStation 4 og Pro-varianten er ikke så enormt store. Begge er høytytende spillmaskiner som kverner seg gjennom det ene actionfylte spillet etter det andre. Begge kan dessuten gi deg en VR-opplevelse.

Hovedforskjellen ligger i 4K muligheten til Pro. Grafikkortet er dobbelt så kraftig, så spill og filmer kan nytes i 4K, både på TV og i VR-settet når du har Pro versjonen og fargene blir ekstra mettet med HDR-farger.

Opplevelsen blir med andre ord mer intens og du vil leve deg enda bedre inn i spillet.

Se mer om Playstation Pro her

Se vårt enorme utvalg av spill

Flere og flere spill kommer med VR og 3D. Se bare blant vårt enorme spillutvalg til PlayStation 4 – flere av de store nyhetene lar deg nå gå inn i spillets virtuelle verden og leve deg fullstendig inn i spillopplevelsen.

Spill til PlayStation 4

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat