Perfekt juleribbe og medisterkaker med Flying Culinary Circus

Sliter du med ribbestekingen år etter år, eller skal du lage din aller første ribbe? Her viser Flying Culinary Circus deg hvordan du enkelt får den perfekte juleribba! Bli i tillegg inspirert til å lage medisterkaker på en ny måte.

Slik lager du den perfekte juleribba:

  1. Gni salt og pepper godt inn i ribba 1-2 dager før servering
  2. Bygg opp ribba på midten med aluminiumsfolie, sett steketermometer i ribba og damp på full damp til kjernetemperaturen på 55 grader på nederste rille
  3. Ta ut ribba og rut svoren hvis det ikke er gjort. Veldig enkelt å gjøre etter damping, da svoren er blitt myk. Stek videre på 80 grader varmluft, til oppnådd kjernetemperatur på 65 grader (øk temperaturen ved dårlig tid)
  4. Stek ribba på 180 grader gratinering på rille nr 2 i ca 1-1,5 time til svoren er sprø. Sett ribba opp til rille 3 de siste minuttene hvis nødvendig
  5. La ribben hvile 10-15 minutter før servering

Medisterkaker med aprikos, pistasjnøtter og trøffel

 

Dette trenger du:

  • 400 gr medisterdeig eller svinekjøttdeig (eventuelt en mix er også veldig fint)
  • 80 gr tørkede aprikoser (ca 15 stk)
  • 50 gr pistasjnøtter
  • 2 ss trøffelolje
  • Olje til steking
  • 2 ss meierismør

Topping:

  • 4 tørkede aprikoser
  • 10 gr pistasjnøtter
  • 1/2 dl flytende honning
  • Litt trøffelolje
  • Kvast persille

Slik gjør du:

  • Bland alle ingrediensene godt
  • Sett på en stekepanne og ha i stekeolje
  • Klem ut baller med den ene hånden mellom pekefinger og tommel, og ta i mot med den andre hånden - legg rett i stekepanne. La de få stekeskorpe og snu "kakene"
  • Ha i smør og la de bli brune på den andre siden. Stek ferdig i ovn på 180 grader til de er gjennomstekte (ca 10 minutter)
  • Server gjerne med grovhakket aprikos, persille og pistasjnøtter vendt inn i trøffelhonning over medisterkakene

 

Les også:

Perfekt biff med tilbehør

Sammen med AEG og FCC presenterer vi den perfekte biffen med knasende godt tilbehør. Få det beste resultatet på biffen hver gang med denne oppskriften!

Les mer her
Focacciabrød - à la Flying Culinary Circus

Focaccia passer til alle matretter, og med spekemat eller annet tilbehør, passer det perfekt som forrett. Sjekk ut oppskrift på hjemmelaget focacciabrød her!

Les mer her
Dampet laks med grønnsaker og smørsaus

Få det perfekte resultatet på fiskemiddagen med disse tipsene, og lag saftig dampet laks med hjelp fra Flying Culinary Circus sin oppskrift.

Les mer her
Hel kylling med asiatisk salat - à la Flying Culinary Circus

Lær deg hvordan du enkelt lager saftig kylling med godt tilbehør i en dampovn, med oppskrift fra Flying Culinary Circus og ovn fra AEG!

Les mer her

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat