Perfekt biff med tilbehør

Sammen med AEG og FCC presenterer vi den perfekte biffen med knasende godt tilbehør. Få det beste resultatet på biffen hver gang med denne oppskriften fra flying Culinary Circus!

Perfekt biff

 

Dette trenger du:

  • 800 gr indrefilet av okse
  • Salt
  • Pepper
  • Nøytral olje

Slik gjør du:

  • Strø salt og pepper på kjøttet og putt indrefileten i en vakuumpose og vakuumer (sous vide)
  • Sett kjøttet i ovnen på ønsket temperatur på Sous Vide funksjon. FCC mener 58 grader er perfekt, men her er det smak og behag etter ønsket stekegrad
  • La kjøttet stå minimum 1 time, men gjerne 2 eller 3 timer. Kjøttet holdes konstant på samme temperatur, så du trenger ikke være redd for at det skal overstekes
  • Ta kjøttet ut av posen og svi av i pannen eller på en grill. Trancher (kutt) kjøttet og server

Estragon majones

 

Dette trenger du:

  • 1 eggeplomme
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 dl olje
  • 1 bunt estragon
  • Salt, pepper og sitron

Slik gjør du:

  • Miks estragon og olje med stavmikser eller blender
  • Miks eggeplomme og dijonsennep i en bolle med visp og spe estragonoljen litt og litt inn i blandingen mens man visper, så det blir til en majones
  • Smak til med salt, pepper og sitron

Stekt portobello og løk

 

Dette trenger du:

  • 1 kepaløk
  • 4 portobellosopp
  • Solsikkeolje

Slik gjør du:

  • Kutt løk i skiver, lag rutemønster på toppen av portobellosoppen og ta av stilken
  • Stek i olje på en plancha eller stekepanne

Stekt skogsopp

 

Dette trenger du:

  • Diverse sopp
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk hakket
  • 2 terninger smør
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  • Kutt/riv soppene i passende biter
  • Stek soppen i en panne med nøytral olje. Bruk høy varme og ikke beveg mye på pannen. Da mister man mye varme
  • Når soppen begynner å bli stekt, stilsetter du smør, sjalottløk og hvitløk og steker ferdig. Smak til med salt og pepper, og eventuelt urter etter smak

Friterte rotgrønnsaker

 

Dette trenger du:

  • 1 liter solsikkeolje (eller annen nøytral olje)
  • Diverse rotgrønnsaker (jordskokk, søtpotet, persillerot, potet, kassava)

Slik gjør du:

  • Skrell grønnsakene hvis ønskelig og kutt dem i tynne skiver med mandolin
  • La de ligge i rennende kaldt vann i 10 minutter for å få ut mest mulig stivelse. Hold grønnsakene separat siden det tar forskjellig tid å fritere
  • Sil av vannet og tørk så godt som mulig
  • Varm oljen til mellom 160-180 grader i en gryte, gjerne med høy kant. Tilsett en type grønnsak av gangen og fritér til de er sprø og gylne
  • Ha de over på papir for å trekke ut mest mulig fett, og strø på litt salt

Les også:

Focacciabrød - à la Flying Culinary Circus

Focaccia passer til alle matretter, og med spekemat eller annet tilbehør, passer det perfekt som forrett. Sjekk ut oppskrift på hjemmelaget focacciabrød her!

Les mer her

Dampet laks med grønnsaker og smørsaus

Få det perfekte resultatet på fiskemiddagen med disse tipsene, og lag saftig dampet laks med hjelp fra Flying Culinary Circus sin oppskrift.

Les mer her

Perfekt juleribbe og medisterkaker med Flying Culinary Circus

Sliter du med ribbestekingen år etter år, eller skal du lage din aller første ribbe? Her viser Flying Culinary Circus deg hvordan du enkelt får den perfekte juleribba!

Les mer her

Hel kylling med asiatisk salat - à la Flying Culinary Circus

Lær deg hvordan du enkelt lager saftig kylling med godt tilbehør i en dampovn, med oppskrift fra Flying Culinary Circus og ovn fra AEG!

Les mer her