Dampet laks med grønnsaker og smørsaus

Få det perfekte resultatet på fiskemiddagen med disse tipsene, og lag saftig dampet laks med hjelp fra Flying Culinary Circus sin oppskrift.

Dampet laks

 

Dette trenger du:

  • 600 gr lakseloin eller filet
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Fremgangsmåte:

  • Kutt laksen i biter og legg i en ildfast-form med olivenolje. Strø på litt salt og pepper
  • Sett steketermometer i midten av laksen og damp på full damp til kjernetemperatur på 42 grader. La laksen hvile litt etter den går ut av ovnen og "steke" seg ferdig mens den hviler

Tips: Damper du laksen på lavere temperatur, kan det hende du ønsker å skru opp kjernetemperaturen et par grader

Grønnsaker

 

Ingredienser:

  • 1/2 blomkål
  • 1/2 rosa blomkål
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 bunt asparges

Fremgangsmåte:

  • Skrell asparges og brekk av bunnen som er trevlete
  • Kutt de andre grønnsakene i små buketter eller skiver
  • Strø på litt salt og olivenolje, og damp i ovn på fulldamp i 3-4 minutter. Har du større biter må de dampes litt lenger

Smørsaus

 

Ingredienser:

  • 2 dl hvitvin
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl fløte
  • 150 gr meierismør
  • 1 bunt kuttet gressløk
  • 2 ss grovhakket kapers
  • 1 sitron eller lime

Fremgangsmåte:

  • Kok ned hvitvin med finhakket sjalottløk til nesten all væske har fordampet, og det er blitt til en slags "marmelade" med litt væske igjen
  • Tilsett fløte og kok dette til den begynner å tykne og halvparten har fordampet
  • Pisk inn kaldt ternet smør litt og litt, mens platen står på lav temperatur
  • Tilsett kapers og gressløk, og smak til med salt og eventuelt litt sitronsaft

Les også:

Perfekt biff med tilbehør

Sammen med AEG og FCC presenterer vi den perfekte biffen med knasende godt tilbehør. Få det beste resultatet på biffen hver gang med denne oppskriften!

Les mer her
Focacciabrød - à la Flying Culinary Circus

Focaccia passer til alle matretter, og med spekemat eller annet tilbehør, passer det perfekt som forrett. Sjekk ut oppskrift på hjemmelaget focacciabrød her!

Les mer her
Perfekt juleribbe og medisterkaker med Flying Culinary Circus

Sliter du med ribbestekingen år etter år, eller skal du lage din aller første ribbe? Her viser Flying Culinary Circus deg hvordan du enkelt får den perfekte juleribba!

Les mer her
Hel kylling med asiatisk salat - à la Flying Culinary Circus

Lær deg hvordan du enkelt lager saftig kylling med godt tilbehør i en dampovn, med oppskrift fra Flying Culinary Circus og ovn fra AEG!

Les mer her

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat