{{cart.cartItems}}
Fant {{ suggestionResult.MatchCount }} resultater

Merkevareunivers

Vil du komme i form? Nå blir treningen virkelig høyteknologisk

Casio vil posisjonere seg som leverandører av aktivitetsklokker til alle tøffe aktiviteter.

Trening og teknologi er blitt nesten synonymt med hverandre de siste årene. Pulsklokker, apper som fører statistikk over fremgangen, og stadig mer avanserte analyseverktøy er bare noen av måtene du kan forbedre treningen din på.

Og siden det er vinter er det mange som tenker på å ta et skikkelig tak og komme i form mot sommeren.

CES-messen i Las Vegas er stedet der så godt som alle produsenter av høyteknologisk treningsutstyr møter opp og viser frem sine nyheter for året. Og det ser ut til at det er duket for utrolig mye spennende i 2017.

Stadig råere klokker

Casios nye Pro Trek-klokke. 

Pulsklokker, for eksempel, blir stadig mer avanserte. Vi trålet messegulvet for å finne de mest spennende nye klokkene, og oppdaget at blant annet noen spennende produkter fra Casio.

Deres nye Pro Trek-klokke (også kalt F20) har en tøff utforming som virkelig skal tåle alle mulige aktiviteter utendørs, enten det er terrengsykling, padling, løping eller kanskje hopping i fallskjerm. Det som er interessant er at klokken kjører operativsystemet Android Wear, slik at det virkelig er en fullverdig smartklokke, med alle Google-funksjoner og tilgang til deres økosystem. Klokken har fått GPS, og har en skjult monokrom skjerm bak den vanlige fargeskjermen. Når denne aktiveres blir batterilevetiden dramatisk forlenget, noe som kan være praktisk på lange turer.

Garmin, som har lang erfaring med treningsklokker, kommer også med en ny modell med imponerende spesifikasjoner. Den heter Fenix 5 og har tre størrelsetyper: To ganske store, på 47 og 51 mm, og en på 42 mm.

Klokkene har kompass, gyroskop og høydemåler, GPS og GLONASS, Wi-Fi, forhåndsinstallerte kart og alle andre nødvendige finesser for seriøse treningsentusiaster.

Smarte løsninger finnes overalt

De tilkoblede løpeskoene til Under Armour. 

Det er ikke bare klokker som kan gjøres smarte og bidra til bedre trening.

Hva med smarte løpesko? Det er selskapet Under Armour som har utviklet slike, kalt SpeedForm. De har en innebygd brikke som synkroniserer med en app, og denne brukes til å holde styr på løpingen din og måler hvor mye musklene dine yter.

Enda mer originalt er settet med høyteknologiske pysjamaser som Under Armour har vist frem. Stoffet har biokeramisk trykk på innsiden som absorberer varme, og skal på en magisk måte hjelpe kroppen med å hvile bedre, sove bedre og restituere raskere.

Tester nye målemetoder

Bodytrak-øreproppene er et veldig spennende produkt som kan åpne for nye måter å måle kroppens aktivitet på.

Det finnes andre, lure måter å holde styr på treningen, og gjøre den mer effektiv.

Hva med en måler i øret? Det er konseptet til selskapet Bodytrak, som viser frem noe som ligner ørepropper, men som brukes til å nettopp måle kroppstemperatur, hjerterytme, VO2 og bevegelse.

 

Bodytrak forklarer at øret er det eneste stedet på kroppen der alle vitale tegn kan måles. Og siden sensorene er nærme hjernen, kan de kjenne igjen visse endringer i fysiologien veldig raskt. All data sendes selvsagt til en app.

Enhetene kan for øvrig også brukes til å høre musikk med, eller bruke som handsfree til telefonen. Og plasseringen på ørene gjør at de ikke er i veien og er komfortable å ha på seg.

Bodytrak er fortsatt på prototype-stadiet, men vi blir fortalt at utviklingen er i rute, og at de vil lanseres kommersielt i løpet av året.

Trenden er klar: Selv om store treningsklokker fortsatt er viktige, havner sensorer på stadig mer diskrete plasser. Sko, klær eller rundt ørene. Resultatet blir forhåpentligvis enda bedre trening, både for profesjonelle og mannen i gata. Fører alle disse nyvinningene til bedre helse, er det jo virkelig en positiv utvikling for samfunnet som helhet.

Les også:

Derfor blir 2017 gaming-laptopens år

Få med deg hvorfor 2017 blir gaming-laptopens år med tre trender fra Asus!

Les mer her

Mannen med de helsprøe gadgetene

Gadgets, dingser, duppeditter. Kjært barn har mange navn, men er det en ting det er lite tvil om, så er det at nordmenn elsker de.

Les mer her

Trenger verden virkelig en smart hårbørste?

Må alt gjøres tilkoblet og smart? Tydeligvis, tenkte noen kloke hoder, og utviklet en smart hårbørste!

Les mer her

Derfor flokker Norges teknologi-eksperter til USA denne uken

Norske teknologieksperter valfarter til byen midt i ørkenen; journalister, analytikere og produktansvarlige i landets største elektrokjeder. Men hvorfor gjør de det?

Les mer her