Jeg vil starte dagen med ferskpresset juice – hva må jeg ha for å komme i gang?

Helse og velvære har vært i vinden en god stund. Med det har ferskpressede drikker og juicer funnet veien inn i de nordiske kjøkken. Juicing viser til pressingen av faste råvarer som grønnsaker, frukt og nøtter til drikkelig form. Å nyte ferskpresset juice kan være en enkel måte å inkludere næringsstoffer og mineraler i kostholdet på. Ved hjelp av en juicepresse kan disse velværedrikkene, for eksempel ingefærshots og grønne juicer, produseres på et øyeblikk.

Juicepresser varierer med hensyn til blant annet størrelse, effektivitet og pris. Hvordan finner du dermed en juicepresse som best passer til dine behov? Dagens utvalg har mange alternativer, og det er ikke alltid like enkelt å finne den rette. Under har vi satt sammen en guide som hjelper deg med å velge.

Tradisjonell juicer

Den klassiske høyhastighetsjuicepressen er det perfekte verktøyet for å komme i gang med juice. Enhetens mekanisme er enkel. Juicepressen bryter ned råvarens struktur til en fin masse og sentrifugerer denne blandingen. Den fine silen i sentrifugejuicepressen skiller faste partikler fra blandingen og lager en nydelig hjemmelaget drikk.

Det går raskt å bruke denne juicepressen. Du kan lage store mengde sunne drikker på én gang. I tillegg er det svært enkelt å betjene apparatet – bare plasser råvarene i maskinen og slå den på. Generelt er sentrifugejuicepresser også ganske rimelige.

Ulempen er imidlertid at de kan skape ganske mye støy. I tillegg kan denne metoden føre til at enkelte næringsstoffer går tapt på grunn av varmeutviklingen under prosessen.

Prisene på sentrifugejuicepresser starter på rundt 300 kroner og kan komme opp i flere tusen kroner. Merker som Point og Point Pro tilbyr et godt forhold mellom pris og kvalitet, som gjør at du får et effektivt apparat til en rimelig pris.

Oppskriftsanbefaling

Fra Wholefully-bloggen:

Green Goddess Juice

• 3 selleristilker

• ½ stor agurk, delt i fire

• 1 middels stort grønt eple, delt i åtte

• 1 middels stor pære, delt i åtte

Press alle ingrediensene i henhold til instruksjonene for normal juicepressing i juicepressens brukerhåndbok. Drikk umiddelbart, eller avkjøl en times tid og nyt.

Kilde: https://wholefully.com/8-easy-juice-recipes-to-get-you-started-juicing/

Slow Juicer

Slow juicere er i grunnen det motsatte av sentrifugejuicepresser. Ingrediensene presses sakte mot tannhjulene som vanligvis dreier i under 100 omdreininger per minutt, og massen presses gjennom et filter.

Denne juicepressen gir et betydelig fastere resultat. Slow juicing-metoden tar sikte på å bryte ned selv de minste råvarene og få med så mange næringsstoffer som mulig i den deilige drikken. Slow juicing kan være mer tidkrevende, men utnytter også råvarene bedre ved å produsere mindre avfall.

Den skånsomme juicepressingen i en slow juicer produserer drikker som er fullstappet med vitaminer, næringsstoffer og mineraler, som gir optimale helsefordeler i hvert eneste glass. I og med at prosessen er saktegående, er en slow juicer et stillegående alternativ. Drikker som lages med en slow juicer holder seg også bedre sammenlignet med de som lages med en sentrifugejuicepresse.

Prisene på slow juicere starter som regel på rundt 1000 kroner. Et førsteklasses apparat kan imidlertid koste mer enn 6000 kroner. En kvalitetsjuicer utnytter råvarene til fulle med minimale mengder avfall, og håndterer enkelt faste råvarer som nøtter og bladrike grønnsaker.

Oppskriftsanbefaling

Klorofyllrik betejuice

• En håndfull persille (94 g for å være nøyaktig)

• En håndfull hvetegress

• En halv sitron

• 1 Fuji-eple

• 1 bete

Denne juicen inneholder hvetegress og bete, som er blant de mest næringsrike vekstene som finnes. Hvetegress betraktes som «supermat» av ernæringsfysiologer og leger. Det inneholder store mengder vitamin A, B-kompleks, C og E som bidrar til å lege og forsinke aldringsprosessen.

Kilde: https://www.juicingwithg.com/green-juice-recipes/

I sum kan du nyte velsmakende og frisk juice hver dag med både en sentrifugejuicepresse og en slow juicer. Med en slow juicer får du en litt tykkere drikk som inneholder mer av de skjøre næringsstoffene. Slow juicere kan også benytte et større utvalg råvarer hvis du har tålmodighet til å vente litt lenger på drikken din.

Du vil sannsynligvis bruke mindre penger på en sentrifugejuicepresse. Hvis du bruker den ofte, kan det imidlertid være verdt å investere litt mer i en solid slow juicer.

Chat

Alle felter må fylles ut
Chatten er stengt.
Chat med oss

Chat