Hvordan finne det riktige verktøyet som barberer, former og styler skjegget ditt

Mye har endret seg de siste årene når det gjelder skjegg eller mangel på det. I dag finnes mange ulike stiler å velge mellom og menn eksperimenterer med utseendet mer enn noen gang før. Skjegg har gjennom historien vært en måte for menn å uttrykke seg på - og nå er det mer frihet enn noen gang før.

Hva slags elektrisk barbermaskin bør jeg anskaffe?

Med det økende antallet forskjellige typer elektriske barbermaskiner som finnes på markedet ønsker vi å gjøre det så enkelt som mulig for deg å finne den rette maskinen. Enten du skal kjøpe din første elektriske barbermaskin, tenker på en oppgradering, eller ser etter en gave til din kjære så har vi har vi laget en veiledning for å hjelpe deg med å finne det du leter etter.

Folie eller roterende

Elektriske barbermaskiner kan deles inn i underkategorier i henhold til barberingsteknologien de bruker. De fleste maskiner bruker enten folie eller roterende teknologi - brukere har generelt egne preferanser om dette, selv om den ene nødvendigvis ikke er bedre enn den andre. Dessuten, ikke la en mindre hudirritasjon skremme deg første gang du bruker en ny maskin, det kan nemlig ta noen uker før huden din venner seg til den nye maskinen.

Folie beveger seg i rette linjer og roterende barberhoder beveger seg i sirkler. Philips er kjent for sine roterende hoder, mens Braun og Panasonic bare produserer barbermaskiner med folie. Andre merker som NOOA lager både barbermaskiner med folie og rotasjon. Det er derfor mange alternativer å velge mellom uansett hvilken barberingsteknikk du foretrekker.

Hva skiller barbermaskinene?

Hva som avgjør prisen på en elektrisk barbermaskin består hovedsakelig av batteriegenskaper, antall blader og kvalitet, inkludert tilbehør, og antall innstillinger og funksjoner. En generell regel er at jo grovere og tettere skjegget er desto mer krevende er det for barbermaskinen. Fordi en barbermaskin er noe som brukes relativt ofte, vil en maskin av høyere kvalitet som gir god komfort og presisjon sannsynligvis være verdt investeringen.

Ladetid og batterilevetid

De fleste elektriske barbermaskiner på markedet er trådløse, noe som generelt betyr at de kommer med oppladbare batterier. I noen sjeldne tilfeller kan mer rimelige modeller drives med engangsbatterier. Toppmodeller har en tendens til å ha batterier som er av generelt bedre kvalitet. Kapasiteten på batterier i det lavere prissjiktet kan reduseres over tid mens batterier av høy kvalitet forblir effektive gjennom hele levetiden.

Legg merke til ladetid og batterilevetid på barbermaskinen da dette kan variere mye. Lading kan ta så lang tid som 12 timer. Men for maskiner utstyrt med hurtigladning tar det bare noen få minutter å lade tilstrekkelig. Fordi en rutinemessig barbering bare tar noen minutter kan en barbermaskin med batteritid på en time vare flere uker.

Blader og vedlikehold

Et skarpt høykvalitets blad kutter flere hår på en gang raskt uten å lugge. Bladene kan vare i flere år avhengig av hvor godt barbermaskinen er ivaretatt, og jo oftere barberingen forgår med svært grovt skjegg desto mer slites bladene.

Noen toppmodeller inkluderer en vedlikeholdsenhet som ikke bare renser og smører bladene men også lader barbermaskinen. Alle blader bør imidlertid erstattes til slutt. For å erstatte de gamle bladene tilbyr produsentene separate blader som kan kjøpes.

Tilpasningsdyktig barbering

En elektrisk barbermaskin med tilpasningsdyktig barberingsteknologi har evnen til å følge ansiktets former. Dette gir raskere og mer presise resultater. Modeller med denne funksjonen er generelt dyrere da dette avhenger av et mer komplisert barberhode i tillegg til de høye kravene for barberingsteknologien.

Våt og tørr

Noen elektriske barbermaskiner kan brukes med vann for forskjellige gjøremål. Noen maskiner kan skylles etter bruk mens andre kan bli nedsenket helt, noe som betyr at de kan brukes i dusjen. Avanserte maskiner kan til og med tåle barbering med gelé og skum. Fordi vann gjør håret mykere blir barberingen mer skånsom mot huden. Så hvis du ikke liker å barbere tørt bør du vurdere å velge en våt og tørr-modell.

Konklusjon

Selv om det ser ut som det finnes et overveldende antall modeller er det enklere å navigere og finne en maskin når du tar hensyn til effektivitet, bladkvalitet, vannbeskyttelse, batterilevetid og tilbehør. Enten om du foretrekker roterende eller folie tilbyr begge teknikkene mange flotte modeller med stor variasjon.

Hvis skjeggveksten er rask og teksturen tykk og grov bør du vurdere å investere i en toppmodell med mer kraft og bedre kniver, da det sannsynligvis vil være verdt den raskere og mykere barberingen den gir. Hvis du på den annen side leter etter din første elektriske barbermaskin kan en grunnleggende modell være tilstrekkelig fordi ansiktshåret til yngre mennesker ofte er litt mykere som gjør barberingen lettere.

NOOA

NOOA har et utvalg av rimelige, stilige og brukervennlige maskiner for styling av skjegg - både elektriske barbermaskiner og skjeggtrimmere. Modellene spenner fra enkle reisemaskiner til toppmodeller med digitalt display. En NOOA-maskin er en god startpakke da du får veldig mye for pengene.

Philips OneBlade

OneBlade - den enkle og rimelige men utrolig effektive nykommeren som utfordrer markedet innen elektriske barbermaskiner. Den er laget for å erstatte din skjeggtrimmer, elektriske barbermaskin og manuelle barberhøvel.

Maskinen bruker kun ett blad (som navnet antyder) og beveger seg 200 ganger i minuttet. OneBlade-serien tilbyr kun noen få alternativer og det som skiller de er batteriegenskaper, kraft og noen ekstra funksjoner. Grunnet prisen slites bladene ut raskere, noe som betyr at de bør byttes hver fjerde måned.

Skjeggtrimmer

Hvis du foretrekker å ha litt ansiktshår er den allsidige skjeggtrimmeren din beste venn. Enten stilen din er bart, flippskjegg, kort skjegg eller helskjegg - trimmeren gir deg en enkel måte å vedlikeholde alle disse stilene på. En skjeggtrimmer blir solgt både som enkle separate maskiner så vel som toppmodeller med skjeggsett, som inkluderer alt du trenger for å ta godt vare på skjegget ditt.

En skjeggtrimmer er laget for å holde ansiktshår nyklippet og pent. Akkurat som med elektriske barbermaskiner kommer skjeggtrimmeren i mange former og varianter - noen er egnet for et bestemt formål mens andre kan behandle flere stiler. De deler de samme prispåvirkende egenskaper med elektriske barbermaskiner som for eksempel hvor kraftige de er og batterilevetiden. Hvis du liker at skjegget ditt har et bestemt utseende kan du trygt investere i en svært formålsrettet maskin. Hvis du likevel er usikker eller du ønsker å endre stilen din ofte så velger du en skjeggtrimmer som er mer allsidig.

Chat

Alle felter må fylles ut
Chatten er stengt.
Chat med oss

Chat