Hvilken kaffemaskin burde jeg kjøpe?

For mange av oss er kaffe en viktig del av en god frokost, en vellykket arbeidsdag eller en effektiv studiedag. I dag er det et stort antall forskjellige typer kaffemaskiner på markedet som kan lage gode kopper med kaffe. Så hvordan finner du en kaffetrakter som dekker dine behov best? Vi har satt sammen denne veiledningen som skal hjelpe deg med å ta riktig beslutning.

Den tradisjonelle kaffetrakteren

For mange av oss er det den tradisjonelle kaffetrakteren med filterkaffe som er den mest kjente kaffetypen. For eksempel er Moccamaster en av produsentene av kaffetraktere som har gjort seg mest kjent med sine filterkaffemaskiner i Norden.

Fordelen med en kaffetrakter er at den er rask og enkel å bruke – den kan brygge opptil flere kopper med kaffe, ja litervis hvis du ønsker det. Så hvis du liker helt vanlig kaffe og du ønsker muligheten for å brygge flere kopper av gangen, da er en tradisjonell kaffetrakter det rette valget for deg.

ECBC - merket for kvalitet

Alle produsenter av kaffemaskiner kan søke om at produktet deres blir testet og godkjent av European Coffee Brewing Center (ECBC) i Oslo og derved fortjene det prestisjefulle merket -  ECBC. Her blir gjennomgående tester utført på alle kaffemaskiner i ulike kategorier som filtreringstid, bryggetemperatur og prosedyre for drift. Du vil finne kaffemaskiner fra merker som Moccamaster, Melitta, Wilfa og OBH Nordica med denne utmerkede godkjennelsen.

 

7 tips for å trakte god kaffe:

  1. Velg en kaffetrakter av god kvalitet. Riktig temperatur når kaffen brygges skal være mellom 92° C og 96° C. (Alle apparater som er godkjent av ECBC produserer kaffe i dette temperaturområdet.)
  2. Fyll beholderen med friskt, kaldt vann ved hjelp av en separat vannmugge. Kafferester fra kaffekannen kan lett overføres til vannbeholderen og påvirke smaken på kaffen du skal brygge.
  3. Oksygenbleket kaffefilter av høy kvalitet er å foretrekke - da forhindres smaken av fiber og papir fra å smitte over i kaffen.
  4. Vær oppmerksom på mengden malt kaffe i forhold til vann. Prøv ut ulike mengdeforhold til du finner den smaken du liker best. Mange kaffeprodusenter gir informasjon på anbefalt mengde på pakningen.
  5. Spre den malte kaffen jevnt i filterposen ved hjelp av en måleskje slik at all kaffen kommer i kontakt med vannet.
  6. Nyt din kaffe nylaget og fersk. Hvis kannen står for lenge på en varm plate kan kaffen fort bli stram og bitter og den gode aromaen kan forsvinne.
  7. Nødvendig rengjøring bør gjøres regelmessig med et rengjøringsmiddel som er anbefalt for ditt apparatet.

Kapselmaskiner

Kapsel-kaffemaskiner er svært allsidige - hvis husholdningen har en rekke forskjellige kaffesmaker eller alle har hver sin kaffefavoritt, da er denne kaffemaskinen helt super til å dekke disse behovene. Alle kapselmaskinene lager espresso-basert kaffe.

Fordi kapselmaskinene lager serveringer kun i én kopp av gangen kan du velge akkurat den typen kaffe du har lyst på, akkurat når du ønsker det. Kapsler kan velges fra et bredt utvalg smaker, fra lyst til mørkt, brent og alt i mellom. Utstyret er også generelt svært kompakt og brukervennlig. Vårt sortiment omfatter kaffemaskiner fra merkevarer som Nescafé Dolce Gusto og Nespresso.

Når du velger en kaffemaskin fra Nespresso, må du vurdere om du vil være i stand til å lage spesielle kaffeblandinger med melk eller om enkle espressobaserte drikker er tilstrekkelig.

Hvis du tilfeldigvis har en forkjærlighet for cappuccino eller caffè latte, anbefales det at du velger en Nespresso-maskin med en innebygd melkebeholder. Imidlertid kan en Nespresso Aeroccino melkeskummer også kjøpes separat hvis du ombestemmer deg ved en senere anledning. Fordi melk tilføres separat, kan du velge den melketypen du liker best - prøv alt i fra helmelk til plantebaserte alternativer.

Nespresso-kapslene i aluminium er laget spesielt for å beskytte kaffeinnholdet fra eksponering for sollys, fuktighet og oksygen. I tillegg er alle Nespresso-kapslene resirkulerbare.

Nescafé Dolce Gusto er en serie med kapsler som er produsert med eller uten melkepulver. Slik at kaffespesialiteter som latte macchiato er tilgjengelig i bekvemmelige ferdig blandinger - som gjør at det ikke er behov for en egen melkebeholder.

Denne allsidige kaffemaskinen for Nescafé Dolce Gusto har mulighet for å lage varm sjokolade, te eller til og med iskaffe. Smart Capsule-teknologien sikrer at alle forskjellige drikker blir brygget med akkurat riktig trykk.

Kaffemaskin eller espressomaskin?

Hvis du er en lidenskapelig kaffedrikker og ønsker frihet til å lage alle dine kaffefavoritter komfortabelt i ditt eget hjem, kan du vurdere å kjøpe en automatisk kaffemaskin eller espressomaskin.

Manuell espressomaskin

En espressomaskin lar kreativiteten flyte fritt. Manuell espressomaskin lar deg ta full kontroll på kaffen. Det hele begynner med å finne de perfekte kaffebønnene og slutter med å skape en vakkert mønster eller "latte-kunst" på overflaten. Å lage en barista-inspirert kaffe kan ta litt tid og krever litt øvelse, men et vellykket sluttresultat belønner en kaffe-entusiast.

Kaffemaskin

En automatisk kaffemaskin vil helt enkelt gjøre hele jobben for deg. Avhengig av modell du velger så kan du programmere den og lage en personlig kaffe-profil som kan lage din favorittkaffe hver morgen.

Disse kaffemaskinene finnes på markedet i mange prisklasser. En maskin som er enkel og lett å bruke behøver bare noen få knapper slik at du får enkle espresso-baserte kaffedrikker. Noen kaffemaskiner i litt høyere prisklasse kan betjenes med en berøringsskjerm - en slik kaffemaskin kan håndtere alt fra oppvarming av koppen til å produsere perfekt melkeskum.

Presskanne

Den aller enkleste formen for kaffebrygging er med en presskanne. Utstyret er relativt rimelig, og på grunn av liten størrelse tar den ikke opp mye plass på kjøkkenet.

En presskanne kan tilberede ca 1 til 2 kopper kaffe om gangen. Siden den ikke krever strøm, er det en fin måte å sørge for at du kan nyte en god kopp kaffe uansett hvor du er. Du kan ta den med til hytta eller når du dra på fotturer!

Burde jeg male min egen kaffe?

Hev kaffeopplevelsen ved å male dine egne kaffebønner. Ved å kjøpe hele kaffebønner sikrer du at det rike og komplekse aromabilde med smaker blir overført til din kaffekopp. Bønnene fungerer som et naturlig og beskyttende lag for de delikate aromastoffene. Med en kaffekvern kan du alltid nyte fersk kaffe og sørge for at hver kopp når sitt fulle potensiale.

Chat

Alle felter må fylles ut
Chatten er stengt.
Chat med oss

Chat