Hjemmelaget is - med og uten iskremmaskin

Hjemmelaget is er enkelt å lage! Kjøl deg ned i sommervarmen med hjemmelaget iskrem. Les oppskrifter og hvordan du kan lage is både med og uten iskremmaskin her.

Fordelen med iskremmaskin er at det går mye raskere å lage hjemmelaget is. Iskremmaskinene vi selger hos POWER lager is på kun én time!

Oppskrift på hjemmelaget is

 

Ingredienser:

  • 4 stk eggeplomme

  • 4 ss sukker

  • 1 stk vaniljestang

  • 4 dl kremfløte

 

Dette gjør du:

  1. Bland eggeplommer, sukker og vaniljestang i en bolle og sett bollen over varmt vann. Visp til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.

  2. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.

  3. Stivpisk kremfløten og bland kremen med eggedosis.

  4. Nå er den klar til å fryses - eller for smakstilsetning

  5. Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.

  6. Sett isen i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.

  7. Hvelv isen på fat eller server den helt enkelt fra formen.

 

Oppskriften på hjemmelaget is er hentet med tillatelse fra matprat.no 

Oppskrift på hjemmelaget is med iskremmaskin

Denne oppskriften tar også i bruk vaniljesukker og helmelk.

 

Ingredienser:

  • 3 eggeplommer

  • 100 g sukker

  • 10 g vaniljesukker

  • 2,5 dl helmelk

  • 2 dl kremfløte

 

Dette gjør du:

  1. Visp sammen eggeplommene, sukkeret og vaniljesukkeret til det skummer.

  2. Tilsett melken under omrøring.

  3. Pisk fløten til den er nesten stiv.

  4. Bland kremen med de andre ingrediensene.

  5. Sørg for at alle ingrediensene er ordentlig blandet.

  6. Slå på iskremmaskinen og hell blandingen i kjølebollen.

Tilberedelsestid: 40–50 minutter

 

Du kan kombinere den rene iskremen med:

  • 40 g hakkede valnøtter, hasselnøtter eller peanøtter

  • 40 g hakket kandisert frukt

  • 40 g grovhakket sjokolade

  • 8 g kanel

Hvis du ønsker å tilsette ingredienser, bør du tilsette dem halvveis i tilberedelsestiden. Du kan tilsette kanel når du visper eggeplommene.

Hvor lenge kan man oppbevare hjemmelaget is i fryseren?

Du kan oppbevare is i fryseren i opptil flere uker - men isen smaker uten tvil best dersom den lages like før servering.

Om du har laget is med rå ingredienser bør den oppbevares maksimalt 1 uke i fryseren før servering. 

Sorbet holder seg lengre i fryseren enn is, på grunn av ingrediensene som brukes i sorbeten.

Husk at hjemmelaget is bør oppbevares i en ren og lufttett boks, og lagres ved minst -18°C!

Nyt hjemmelaget iskrem i sommer!

Les også:

Fyll magen med sunne matmuffins

Lær noen enkle og smakfulle tips til en god frokost og gode mellommåltider.

Les mer her
7 ting du trenger til vaffelkosen

Vaffelkosen krever vaffeljern og 6 andre ting. Sjekk lista her!

Les mer her
Lag en havregryn-smoothie som metter

Har du forsøkt å lage smoothie med havregryn? Havregryn har helsemessige egenskaper og gjør at smoothien metter ekstra godt!

Les mer her
Lag røstipoteter i vaffeljernet!

Røstipoteter, eller hash browns som det kalles i USA, kan også lages i vaffeljernet og er superenkelt å lage!

Les mer her

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat