En guide i Philips Hue-universet

Philips Hue er Philips' eget lyssystem som består av lamper og lyskilder - med både farget og hvitt lys. Alt kan styres fra smarttelefonen eller fra lysbrytere du plasserer der du vil.

Hva er Philips Hue?

Philips Hue er et smart lysstyringssystem med både lamper, lyskilder og lysbrytere. Alt kan styres fra smarttelefonen eller fra trådløse lysbrytere du selv velger hvor skal plasseres.

 

Hvorfor velge Philips Hue istedenfor vanlige lyskilder og lamper?

Philips Hue gir deg ikke bare muligheten til å styre lyset med smarttelefonen; det gjør det også mulig å skape stemning og fargelegge rommet i stemningsfulle farger. Det finnes alltid en farge tilpasset deg: Romatisk rødfarge, konsentrasjonsfremmende blå-hvitt lys eller et neddimmet, varmt kremhvitt lys når du synker ned i sofaen etter en lang dag.

Les også:

Lamper og lommelykter fra Disney

Lommelykter fra Disney gjør det ekstra koselig å lese bok på senga når taklyset slukkes for natta.

Les mer her
Skap julestemning både inne og ute på 1-2-3!

Få et stjernespekket hjem på en enkel og rask måte med Star Show Laser Lys!

Les mer her
Ta selfies i mørket

Ta de beste bildene uansett lysforhold med LuMee selfie-deksel med innebygget LED-lys!

Les mer her
Lys opp hjemmet ditt i jula

Pynt hjemmet til jul med alt fra batteridrevne kubbelys til imponerende laser-lys!

Les mer her

Smart lysstyring i hjemmet – Philips Hue er en av innovatørene

Gårsdagens løsning med lysbrytere som styrer enkeltstående lys i boligen, er overmodent for å byttes ut med morgendagens løsning. Sentralisert styring av lyset, gjerne automatisert og intelligent bruk av sensorer.

Morgendagens lysløsninger, som du kan kjøpe allerede i dag, er smart lagt opp. Med en kombinasjon av forhåndsprogrammering av lyset og bruk av sensorer, trenger du knapt å tenke mer på lyset i boligen din. På «automagisk» vis, tennes og slukkes lyset når du ønsker det.

I boligens mest brukte rom, kjøkkenet og stua, så kan tidsstyring eller sensorer som måler lysstyrken gjøre manuell styring helt overflødig. I mindre brukte rom, kan bevegelsessensorer langt på vei erstatte lysbryteren. Mens i noen rom, kommer man nok ikke utenom lysbryteren. Men som du kan lese mer om nedenfor, selv ikke lysbryteren er som i gamle dager.

  • Smart oppsett av lysstyringen, basert på sensorer og automatikk, vil spare deg for unødig strømforbruk
  • Boligen vil alltid ha behagelig lys
  • Mobilen kan nesten alltid brukes til manuell overstyring, Philips Hue for eksempel, kan styres fra nesten alle smartmobiler.

Veggbryter som styrer mange lyskilder

Med sensorer, forprogrammering og mobilstyring av lyset, så kan man fort ende opp med å savne den geniale lysbryteren vi kjenner fra gammelt av. Men slapp av, den kan du stadig beholde, men vi ser at trenden går mot at den blir mer avansert.

I stedet for én bryter som styrer én lyskilde, så går det mot at en bryter kan styre lyset på flere lyskilder. Enten som seriekoblet, slik at hvis lyset dimmes opp, gjøres det likt på alle enheter. Eller med forskjellige løsninger for separat styring.

Bro til mobilen din

Som med så mye annet, så kan også lyset styres fra mobiltelefonen din. Løsningene er litt forskjellige. Philips Hue har for eksempel valgt å lage en liten mottaker på størrelse med en tradisjonell lysbryter. Via denne kan du styre så mange som 50 lyskilder, fra mobiltelefonen din. Philips løsning kan også styres ved hjelp av stemmen, men akkurat det har ikke alle konkurrentene.

En slik bro kan styres fra nærmest alle mobiltelefoner, men sjekk for sikkerhets skyld at akkurat din modell kan brukes.

(Merk at broen til Philips Hue, ikke bare er for bruk av mobilen som fjernstyring. Den er også mottaker for mange av de andre enhetene i Hue-serien.)

Styr lyset når du er ute på farten

Du kan også bruke mobiltelefonen til å styre lyset hjemme, når du er ute på farten. Igjen, så er dette litt forskjellig fra merke til merke, men normalt så virker det slik at all funksjonalitet kan styres. Har du satt opp systemet riktig, så kan du gå inn på hvert enkelt rom i hjemmet og detaljstyre hvordan det skal stå stilt inn.

Mobilen kobles til systemet via hjemmets internettilgang, så styrer sentralen i hjemmet de forskjellige lyskildene, slik du ber den om fra mobiltelefonen. Enkelt og smart.

For full styring via mobilen, skal du riktignok ha ett av de mer avanserte typene, for eksempel Hue fra Philips, som har gode muligheter for å styre i detalj via appen.

Fjernkontroll til lyset

De fleste smarte lysstyringssystemene har også en fjernkontroll. Den er selvfølgelig trådløs og krever oppkobling via bluetooth eller Wi-fi til systemets «hjerne». Heng den på veggen, eller la den ligge på stuebordet – så kan du lett velge ett av flere standardoppsett.

Bevegelsessensor

Vi har allerede vært inne på at bevegelsessensorer kan være en del av puslespillet, når du skal ha full automatikk i huset. Særlig i rom du sjelden bruker, kan det være smart med en slik sensor. Mange av bevegelsessensorene har også innebygget lyssensor, så den kan stilles inn til å slå på lyset når det blir mørkt inne.

Lysenheter

Kompleksiteten på lysenhetene varierer mye fra merke til merke. Mens noen systemer er godt utbygd, med egenproduserte lamper og lyspærer som er skreddersydd til systemet (Philips Hue er en av de mest utbygde), så er andre begrenset til å bruke signalmottakere som virker som en bryter mellom strømuttaket og lyspæren. Begge deler virker, men Hue er noe mer brukervennlig, på grunn av sitt omfattende produktspekter. Se lyskilder her.

Lyseffekter for å sette farge på tilværelsen

Til nå har vi snakket mye om lys av og på, og produktene du kan velge mellom, når du skal ha sentral styring av lyset i boligen. Men flere systemer lar deg også leke litt med lyset. For eksempel kan du endre fargemetningen på noen systemer, slik at du kan få koselig gulaktig kveldslys, eller hvitt lys når du arbeider.

Andre systemer igjen, lar deg «ta helt av» og styre lysets farge, intensitet, dimme og blinke.

Sette opp systemet er enkelt!

Med så mange muligheter, skulle man tro det var vanskelig å få et system for lysstyring til å virke. Det er det ikke. Husk at selv om vi har fokusert på Philips Hue i denne artikkelen, er det mange andre alternativer på markedet.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat