Google WiFi

Google WiFi gir deg et nettverk som bare fungerer. For deg.

Google Wifi er en type Wi-Fi løsning som er kompatibel med alle Internett-leverandører og gir deg problemfri dekning i hele huset.*

Den leveres av Google.

Få alt du liker med Google – smarte, sikre og enkle løsninger – i Wi-Fi-nettverket hjemme.

Raskt nett overalt.

Google Wifi gir enhetene dine automatisk den klareste kanalen og det raskeste båndet.

Dekning i hele huset.

Google Wifi-punkt jobber sammen som ett sammenkoblet system som gir deg et sterkt signal hvor du vil.

Enkle kontroller.

Bruk følgeappen for Google Wifi til å se hva som er tilkoblet, kjøre hastighetstester, feilsøke raskt, konfigurere gjestenettverk og mye mer.

Laget for familien.

Med Google Wifi kan du sette Wi-Fi på barnas enheter på pause basert på en fast timeplan, for eksempel når det er sengetid eller middagstid.

Tilgjengelig brukerstøtte

Hvis du trenger hjelp med Google Wifi-systemet, er Googles brukerstøtterepresentanter klare til å hjelpe. Kun tilgjengelig på engelsk.

 

*Hjemmestørrelse, materialer og layout kan påvirke hvordan Wi-Fi-signalet reiser. Større boliger (omtrent 85m² eller større), boliger med tykkere vegger, eller lange, smale oppsett kan trenge ekstra Wifi-punkter for full dekning. Styrken og signalets hastighet er avhengig av din Internett-leverandør. Konfigurasjon krever en mobilenhet med Android 4.0+ eller iOS 8+

Google Wi-Fi

Med de nye trådløse nettverkene blir det bare enda enklere å koble opp nettverket. Nå er det slutt på å tenke på routere, repeatere, boligens størrelse og eventuelle blinde soner. Teknologien kalles «mesh» og her er det i utgangspunktet tenkt på alt – slik at du slipper å gjøre det.

Flere leverandører kommer med mesh-teknologi til trådløse nettverk, men i denne artikkelen fokuserer vi på Google Wifi, som ofte betegnes som det enkleste å bruke. Og enkelt er det!

  • Selges i en pakke med opptil tre enheter som også erstatter routeren
  • Mesh-nettverket til større boliger, er satt opp slik at det fungerer som kraftige repeatere. Dermed slipper du selv å tenke på repeatere i eventuelle blinde soner i boligen.
  • Gir maksimal hastighet – det er bare å foreta en enkel oppkobling, så er det tut og kjør!

Hva er «mesh nettverk»

Du kan egentlig ta det med ro, det er ikke noe mystisk eller spesielt fancy bak den nyte betegnelsen «mesh nettverk». Mesh er bare et nytt fancy uttrykk for «vi har tenkt på alt for deg».

Forskjellen på vanlig Wi-fi og mesh nettverk: Med den tradisjonelle wi-fi’en oppsto det til tider tilfeller hvor murvegger og størrelse på boligen spilte nettverket et puss. I ytterkanter, eller i reflekser av murvegger o.l. kunne man få dårlig signal.

Dermed var det behov for repeatere. Dessuten skulle man jo ha en router. Og alle enheter skulle kobles opp. Selv om det egentlig ikke er komplisert, virker det overveldende på en som ikke kan å feilsøke og sette opp nettverket.

Mesh nettverkene har alt dette integrert. Du bare tar de enhetene som er i pakken og setter dem opp, så er egentlig jobben gjort. Du slipper å finne feil – det bare virker – og det dekker hele boligen like godt. En annen fordel med et mesh nettverk, er at sikkerheten i alt vedrørende nettverket er innebygd og ferdig konfigurert. Smart, siden mange ikke en gang vet at de skal resette fabrikk-passordet på routeren.

Flere leverandører har kommet med mesh-løsninger, men den mest kjente er uten tvil Google Wifi. Denne mesh-pakken er også svært brukervennlig, så vi anbefaler den jevnlig til våre kunder.

Google Wifi - Tre enkle og forståelige varianter

Google Wifi kommer i tre svært lettforståelige varianter. Du trenger ikke å tenke mye, for å skjønne hvilken pakke du skal ha!

  • One: Liten bolig – 50 til 140 kvadratmeter. Inneholder en enhet, når du ikke har bruk for signalforsterker.
  • Two: Medium bolig – 140 til 280 kvadratmeter. Inneholder to enheter for signalforsterking gjennom boligen.
  • Three: Stor bolig – 280 til 420 kvadratmeter. Inneholder tre enheter og gir god signalforsterking i større og teknisk kompliserte boliger.

Så for å finne hvilken pakke du trenger, ser du bare på antallet kvadratmeter pakken dekker.

Med mindre du bor i en bunker, eller i kjelleren på et skipsverft, trenger du ikke å tenke på hvorvidt din bolig er spesielt komplisert, slik at du skal gå for en større pakke enn antallet kvadratmeter tilsier. Dette har Google allerede lagt inn slingringsrom for.

Noe mer teknisk info om Google Wifi

Systemet gjør alt dette, uten at du trenger å tenke noe mer på det. Men det kan jo være greit å vite:

  • Kobler deg alltid opp på den raskeste mottakeren
  • Bruker alltid den raskeste netteknologien til dine enheter (motsatt tidligere teknologier, hvor alle enheter ble sinket av den tregeste enheten).
  • Benytter den kanalen som har minst trafikk
  • Vanlige repeatere førere til en viss hastighetsreduksjon. Mesh nettverkene er ikke plaget av dette.

Familiestyring

Har du små barn, har du nok mange ganger bekymret deg for hva slags nettsteder de dumper over når de surfer. I utviklingen av Google Wifi har de også tenkt på dette. Derfor er det lagt inn familiekontroll på enheten, slik at millioner av lite barnevennlige nettsteder blokkeres. Oppdateringen skjer automatisk fra Google.

Er du lei av at skjermenheter brukes til alle døgnets tider i boligen? Nå kan du selv ta kontrollen over når nettverket kan brukes. For Google Wifi lar deg definere nettfrie tider. Er det vanskelig å få barna til å legge fra seg nettbrettet eller PC-en når kjøttkakene står på bordet, så er dette løsningen.

Intet nett, intet problem! Selv om junior nok ikke er helt enig i fremgangsmåten…

Enkel styring av nettet

Mesh nettverkene er laget nettopp for å være brukervennlige. Google Wifi blir allikevel betegnet som å være noe enklere i bruk enn de andre. Via en app på mobilen kan du se hvem som er tilkoblet, sette opp nettverk for gjester og sjekke at hastigheten er optimal.

Når du først tenker på nettverket i boligen din

Hvis du ikke har kjøpt en strømmeenhet enda, så er det kanskje en god anledning å ta det, når du allikevel setter opp mesh nettverket? Du finner mange gode løsninger her, så du enkelt kan strømme innhold fra mobilen, nettbrettet eller PC-en.

Streaming

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat