En av de som lager disse geniale aktivitetsarmbåndene er Garmin. Kjent for å lage GPS-enheter, men nå har de slått seg stort opp på aktivitetsarmbånd og sportsklokker. Vivofit 3 som vi vil komme inn på her, er ett Garmins produkter som virkelig har slått an blant kundene.

  • Vivofit holder effektivt orden på alle aktivitetene dine – hele dagen i gjennom.
  • Klokken holder også styr på søvnen din, for uten nok søvn faller effektiviteten raskt
  • Gir beskjed hvis du har brukt litt for lang tid på setemuskelen – så du kan komme opp og i bevegelse

Få styr på aktivitetene dine

Målsetningen har du klar. Du ønsker å komme i form. Selvfølgelig så raskt og effektivt som mulig. Kanskje vil du gå ned en kilo eller to også – eller trenger du å legge på deg litt?

Når du skal i gang med treningen, er det viktig å ha fokus på effektiviteten. Ikke kast bort tiden og innsatsen din ved å slakke på kravene, da mister du fokus og uten fokus tar det ikke lang tid før du mister motet.

Når du går over til å bruke et aktivitetsarmbånd som Vivifit 3, vil dette hjelpe deg til å holde fullstendig styr på alle data, slik at du kan maksimere effekten.

Garmin Vivofit logger dette:

Når du har på deg dette aktivitetsarmbåndet, vil det automatisk telle hvor mange skritt du går og hvilken intensitet du har underveis. Dette bruker klokken til å kalkulere antallet kalorier du forbrenner mens du er i aktivitet.

Akkurat det med intensitet mens du er aktiv er en liten genistrek. For selv om klokken mangler GPS til sporing av dine bevegelser, vil den rimelig nøyaktig kunne logge hvor aktiv du er. Som du forstår, er det kombinasjonen av antall skritt og intensiteten de utføres med som brukes som grunnlag – og den treffer bra.

En av de store fordelene ved slike aktivitetsarmbånd, er at de automatisk starter å logge dine aktiviteter. Du trenger altså ikke å starte klokken når du begynner å bevege deg, eller stoppe den når du er ferdig. Sensoren i Garmin Vivofit 3, som kalles Move IQ, gjør dette automatisk for deg.

Det er altså slutt med å glemme å starte klokken når du går tur. Dessuten får du med deg all aktivitet og ikke bare den mer organiserte. Hvilket jo gir mening. Går du kilometervis på jobben, teller jo dette tross alt med på dine daglige aktiviteter.

Søvnen viktigere enn du tror

Det å komme i form dreier seg ikke bare om bevegelse og intensitet. Hvile er en vel så viktig faktor, for får du ikke hvilt nok og med god nok kvalitet på hvilen, vil du faktisk bruke vesentlig lenger tid på å nå målene dine.

Derfor holder Garmin Vivofit 3 også orden på søvnen din.

Får du ikke dine nødvendige timer, vil det logges for deg – så du kan gjøre noe med søvnen din.

Hvor mye søvn er optimalt?

Forskere er enige om at en voksen person bør ha 7,5 timer søvn av god kvalitet. Blir det mindre enn dette, får ikke kroppen restituert og er det vesentlig avvik vil det gå utover helsen din. Vær obs på at for mye søvn heller ikke er bra, overstiger du det anbefalte vil det også slå ut negativt.

Batterilevetid utenom det vanlige

Hvis du er lei av å lade klokke, mobiltelefoner og nettbrett i tide og utide, har vi en skikkelig god nyhet til deg. Vivofit 3 er særdeles gjerrig på strømmen og batteriet holder det faktisk gående i opptil ett år. Ja, du leste riktig – ett år!

Vil du ha en ny farge?

Garmin lar deg ikke nøyes med den ene reimen, og dermed fargen, som klokken leveres med. Ønsker du å friske opp din Vivofit med en ny farge, så kommer reimene i flere farger og mønstre. Vi fører selvfølgelig disse reimene her på Power.no.

Skal du heller kjøpe en sportsklokke?

Hvis du har behov for mer avansert logging av aktivitetene dine, skal du velge en sportsklokke i stedet for. De har innebygd GPS og en rekke spesialprogrammer til forskjellige idretter. For eksempel kan du registrere antall svømmetak og sammenholde det opp mot tid og distanse, for å få fullt overblikk over svømmingen din.

Eller til løping i skog og mark, kan en sportsklokke holde styr på antall sted, målt opp mot avstand og stigning/nedstigning. Dermed har sportsklokken alle data den trenger for å gi tilbakemelding på løpingen din.

Dessuten er de fleste sportsklokkene så avanserte, at de også kan settes i kategorien smartklokke. Se vårt ut av sportsklokker.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat