Få mest mulig ut av kjøkkenmaskinen din

Kjøkkenmaskinen er det ultimate multifunksjonsverktøyet for enhver hobbykokk, men hva kan den faktisk hjelpe deg med? Svaret er – masse! Den er laget spesielt for å lette slitsomme oppgaver i matlagingen og gjøre veien til et smakfullt måltid så enkel som mulig. I tillegg til å kunne kna en utsøkt deig, kan den også lette jobben med å rive eller hakke, eller til og med hjelpe deg med å lage dine egne juicer og pølser.

Klassisk kjøkkenmaskin

Kjøkkenmaskinen er et vanlig innslag i mange nordiske hjem. For mange av oss er våre første minner av den fra tidlig barndom. Kjøkkenmaskinen er spesielt kjent for å kna og blande forskjellige deiger. Dette allsidige apparatet kan imidlertid gjøre mye mer. Det omfattende utvalget med tilbehør gjør at maskinen kan utvikle seg sammen med eierens behov for å møte nye utfordringer igjen og igjen.

De mest kjente merkene inkluderer klassikere som KitchenAid, Kenwood og Ankarsrum. Disse kjøkkenmaskinene er laget for å tåle tidens tann – et apparat med overlegen kvalitet beviser raskt verdien overfor en som ofte baker eller lager mat. Hvert merke har sin egen skare med lojale brukere som sverger ved sine maskiner. Selv om kjøkkenmaskiner ligner på hverandre på flere måter, har alle produsenter sine egne unike egenskaper.

Alle disse tradisjonelle merkene har produsert apparatene sine i flere enn 65 år. Fordi designen til svenske Ankarsrum, britiske Kenwood og amerikanske KitchenAid har vært nokså uendret gjennom årene, er disse kjøkkenmaskinene ganske gjenkjennelige. Å kjøpe en slik klassiker kan være en investering, ettersom priser starter fra noen tusen og kan komme opp i rundt 10 000 kroner.

Imidlertid må ikke det å kjøpe en kjøkkenmaskin nødvendigvis blakke deg. Merker som Point PRO tilbyr en god, men rimelig løsning. Disse merkene leveres med fem års garanti som sikrer at du får ordentlig valuta for pengene.

Point PRO - 5 års garanti

Alle Point PRO-kjøkkenmaskiner har et unikt digitalt display, som gjør betjeningen til en lek. Effekten til disse apparatene kan være så høy som 1 200 til 1 500 watt avhengig av modellen. Det finnes en rekke tilleggsenheter og ekstrautstyr som kjøttkverner og juicere. Denne kjøkkenblikkfanget er også tilgjengelig i mange forskjellige farger som passer ethvert kjøkken.

Point PRO-kjøkkenmaskiner er svært robuste for sitt prissegment. Derfor leveres de med fem års garanti.

Et stort utvalg tilbehør

Målet med en kjøkkenmaskin er å samle alle kjøkkenapparatene dine og gi deg ett verktøy som er i stand til å utføre en lang rekke matlagingsoppgaver. Finn ut om alle de forskjellige alternativene og se akkurat hvordan du kan bruke apparatet ditt på en måte som er best for deg. Deretter kan du bare slappe av og la kjøkkenmaskinen gjøre grovarbeidet.

Det forskjellige kjøkkenmaskintilbehøret gir deg et helt nytt utvalg med retter og oppskrifter å bryne deg på. Kjøttkvernen gjør det mulig for kjøttelskere å lage sine egne farser og pølser. Et utvalg blandeverktøy gir bakeentusiaster muligheten til å problemfritt blande, piske og kna søte og krydrede delikatesser uten å slite ut hendene. Pastaelskere kan lage alt fra lasagne til linguine og ravioli. Juiceren gjør det mulig for de som sverger til ferskpresset juice hver morgen å starte hver dag med en egenkomponert velværedrikk – det finnes virkelig noe for enhver smak.

Oppskrift på hjemmelaget pasta

Et ekstra par hender er aldri feil når du lager pasta. Denne oppskriften er for fire personer.

Ingredienser

4 dl durumhvetemel av høy kvalitet (ca. 250 g)

3 store egg

½ teskje salt

Fremgangsmåte

1. Lag deigen på forhånd – hvis du lar den hvile i opptil to timer, får den bedre konsistens. Bland salt og mel. Hell blandingen på kjøkkenbenken og lag en grop i midten. Knus ett og ett egg i gropen.

2. Begynn å blande med en gaffel. Start fra midten ved å bryte ned eggenes struktur. Før litt og litt mel mot midten mens du blander. Når deigen ikke lenger er flytende, fortsetter du prosessen for hånd.

3. Når alt melet er absorbert, begynner du å brette deigen oppå seg selv på en godt melet overflate. Hvis deigen er klissete, bruker du mer mel. Kna forsiktig til deigen blir fast.

4. Plasser den runde deigen i en bolle og dekk den med et klede. La deigen hvile i 2 timer. I løpet av denne tiden blir deigen mer homogen.

5. Del deigen i fire deler Start med den bredeste åpningen på pastamaskinen. (Sørg for at deigen alltid er godt melet.) Brett deigen tre ganger og kjør den gjennom hver innstilling tre ganger til du er fornøyd med tykkelsen (ca. 1-2 mm).

6. Skjær deigen i deler på 30 cm og strø med mel. Flytt delene over på brett og dekk med et klede. Du kan lage mange forskjellige pastatyper med denne basisoppskriften.

7. Hvis du vil lage tagliatelle eller fettucine, setter du skjærerullen på pastamaskinen. Mat platene med deig gjennom skjærerullen én etter én. Flytt de ferdige remsene til siden og la dem tørke et øyeblikk.

8. Kok opp en stor kasserolle med vann og tilsett en god mengde salt (opptil en spiseskje per liter). La vannet koke på høy varme i hele kokeprosessen. Du kan teste hvor lenge det tar å koke med én remse (vanligvis 1-5 minutter) Pasta smaker best når den kokes «al dente». Da er pastaen litt fast når du tygger.

9. Kok pastaen i omganger og server umiddelbart med favorittsausen din.

Sammendrag

Kjøkkenmaskinen kan betraktes som både bakerens og kokkens høyre hånd. Det attraktive apparatet er en glede å ha på kjøkkenbenken, der det alltid er klart til bruk når du trenger det.

Den tilsynelatende store størrelsen til en kjøkkenmaskin kan heve terskelen for kjøp. Imidlertid, ettersom du kan erstatte mange andre kjøkkenapparater med kun én maskin, er det faktisk mulig at du sparer plass.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat