Fant {{ suggestionResult.MatchCount }} resultater

Merkevareunivers

Dette er ordene du må kunne i 2017

TV dominerte årets CES-messe, og det skjer virkelig mye spennende på den fronten.

AR, VR, HDR og mye mye mer. Vi forklarer deg begrepene!

CES-messen i Las Vegas er nettopp over, møteplassen der tusenvis av elektro-produsenter viser frem sine kommende produkter og fremtidsvisjoner. Over et gigantisk messeareal har vi sett alt nytt du kan koble strøm i. Uansett om det er TVer, bærbare PCer, vaskemaskiner og kjøleskap, selvkjørende biler, eller alle tenkelige smarte dingser – alt blir vist frem på CES.

Etter å ha trålet messen i flere dager sitter vi igjen med svært mange inntrykk, og det er fort gjort å bli litt forvirret. Ikke minst i jungelen av forkortelser og faguttrykk.

Derfor har vi laget denne oversikten over begrepene du bør kunne i 2017, om du planlegger å kjøpe deg en ny TV, ny bærbar, oppgradere hjemmenettverket, trene eller leke deg med virtuell virkelighet. Det er duket for veldig mye spennende i teknologiverden det kommende år, så her gjelder det å følge med!

OLED

 

Dette er en skjermteknologi som gir et særs fargesterkt bilde, med et veldig godt sortnivå. Hver eneste piksel i en OLED-skjerm er nemlig sin egen lyskilde, og kan slås helt av når bildet inneholder mye sort. Responstiden er også veldig god, som gir et enda mer krystallklart bilde.

Du kommer til å se mye til OLED-TVer i 2017.

HDR

TV-er som støtter dette viser bilde med rikere fargekontraster når kilden støtter det. HDR begynner å bli standard på alle nye modeller, også i lavere prisklasser. Det begynner også å bli vanlig å oppskalere materiale som ikke støtter HDR.

 

Augmented reality

AR, kort for «Augmented reality». Teknologien tar ofte form av briller, som legger et ekstra lag med elementer på den fysiske verden du ser rundt deg; for eksempel grafikk, sensordata eller video. Til forskjell fra VR, ser hele miljøet du ser er digitalt, er AR basert på at du ser dine faktiske omgivelser gjennom brillene.

Mesh-nettverk

Består av to eller flere enheter som sammen danner et trådløst nett i hjemmet ditt. Siden alle enhetene kommuniserer seg i mellom, og ikke bare forlenger signalet, får du et robust nettverk med høy ytelse og god dekning, i tillegg til at enhetene er små og elegante

 

Elektriske, tilkoblede og selvkjørende biler vil bli stadig vanligere på veiene våre i fremtiden.

802.11ad

Standardene for det trådløse signalet til nettverksutstyret ditt starter med tallene 802.11, og «ad» er den nyeste versjonen. Den byr på langt bedre ytelse enn utstyret du trolig har i dag, og er kan for eksempel erstatte HDMI-kabelen mellom dekoderen og TV-en din. Rekkevidden er nemlig kortere, så på folkemunne kaller vi det super-Wi-Fi for korte avstander.

Virtuell virkelighet

VR er en teknologi som lar deg oppleve en helt annen verden i form av film eller spill. Du tar på deg en brille som har innebygget skjerm og sensorer, som gir deg en langt mer innlevende opplevelse enn en vanlig skjerm kan.

Virtuell- og utvidet virkelighet vil bare bli større og større i tiden fremover.

Ryzen-arkitektur

Prosessor-produsentene dikterer mye av utviklingen på PC-fronten, og de lanserer normalt en helt ny generasjon prosessorer hver 18. måned. Disse har alltid et kodenavn, og Ryzen er kodenavnet på hele den nye flåten av AMD-prosessorer som nå kommer.

Kaby Lake

Intels prosessorer kommer i stadig nye generasjoner, og Kaby Lake er kodenavnet på den ferskeste. Takket være nye teknologier er den blant annet lettere å overklokke enn noensinne, noe spillentusiaster setter pris på, samtidig som ytelsen og effektiviteten er bedre.

120 Hz/G-sync

Høyere tall betyr kort enkelt og greit at skjermen er raskere. En raskere skjerm gjør at bildet flyter bedre og blir «mykere». For vanlig kontorbruk har ikke dette så mye å si, men når du spiller er frekvensen alfa&omega. Teknologier som G-sync gjør opplevelsen ekstra god, ved at den lar skjermkortet og skjermen for første gang synkronisere bildet det viser.

Spillbærbare blir stadig kraftigere og bedre, takket være Intels nye prosessorer og nye skjermteknologier. 

GPS/GLONASS

Dette er to systemer for å finne posisjonen din via satellitt. En treningsklokke, mobil eller annen sensor som støtter begge vil være enda mer nøyaktig og presis. Det er nyttig når du skal på langtur og er avhengig av nøyaktig posisjonering.

Les også:

Dette er spillbeistene vi sikler på

Se hvilke spillbeist vi sikler på fra Asus, direkte fra Las Vegas og CES.

Les mer her

Derfor blir 2017 gaming-laptopens år

Få med deg hvorfor 2017 blir gaming-laptopens år med tre trender fra Asus!

Les mer her

Mannen med de helsprøe gadgetene

Gadgets, dingser, duppeditter. Kjært barn har mange navn, men er det en ting det er lite tvil om, så er det at nordmenn elsker de.

Les mer her

Trenger verden virkelig en smart hårbørste?

Må alt gjøres tilkoblet og smart? Tydeligvis, tenkte noen kloke hoder, og utviklet en smart hårbørste!

Les mer her