Dette bør du se etter ved kjøp av ny oppvaskmaskin

Vasker ikke din nåværende oppvaskmaskin godt nok, eller er det på tide med en oppgradering? Her får du hjelp med hva du bør se etter og tenke på når du skal kjøpe deg en ny oppvaskmaskin!

Det finnes to typer oppvaskmaskin. Frittstående under benk, og integrert oppvaskmaskin. De frittstående maskinene leveres som regel med front i stål eller hvitt, mens de integrerte oppvaskmaskinene har påmontering for møbelfront. Ønsker du et sømløst kjøkken, kan du med en integrert oppvaskmaskin, altså velge en front som går i ett med kjøkkenfrontene dine.

Her har vi valgt ut produkter som er integrert, men de aller fleste modellene vi viser leverer også tilsvarende maskiner som frittstående oppvask med front i stål eller hvitt.

Derfor bør du tenke på energiforbruket til oppvaskmaskinen

Det finnes mange ulike energiklasser, og det kan være vanskelig å vite hva man skal se etter ved kjøp av en ny oppvaskmaskin. Som man kan se på energilappen er den høyeste klassifiseringen "A+++". Du får også kjøpt oppvaskmaskiner med en enda høyere klassifisering, men det finnes foreløpig ingen merking for dette.

Energiklassifiseringen måles blant annet utifra hvor mye strøm oppvaskmaskinen brukes gjennomsnittlig per år, men vil også vise hvor stort vannforbruk den har.

En faktor som kan være lurt å tenke på er at den største andelen av CO2-utslippene kommer fra produksjonen av produktene, ikke ved bruk. Derfor er det både smart og bra for miljøet å kjøpe produkter med høy kvalitet - som varer lenge, slik at du hjelper til med å spare miljøet.

Blant annet Miele tester produktene sine for 20 års bruk, slik at man både sparer miljøet og får et produkt som varer lenge med høy kvalitet.

Energimerket er basert på 220 vaskesykluser i løpet av ett år, og den er genial å bruke til å sammenligne produkter før du bestemmer deg for hva du ønsker å kjøpe!

Oppvaskmaskinens innredningsløsning er viktigere enn du tror

Når det kommer til oppvaskmaskinens innredning er det viktig at man velger en maskin som fyller dine behov. Vi anbefaler derfor at man alltid tar en tur til butikken for å teste de ulike løsningene oppvaskmaskinene har å tilby, slik at du enkelt kan se om maskinen passer til deg og din oppvask.

Alle har ulik størrelse på tallerkener og glass, samt ulike vaskemønstre. Etter en fest har man kanskje et stort behov for å få plass til alle høye glass med stett. Da er det viktig at oppvaskmaskinen har en fleksibel over- og underkurv. En fleksibel over- og underkurv gjør også at man kan flytte rundt på blant annet kjeler, boller, ildfasteformer og blomstervaser - samtidig som du får plass til alt i en og samme vask.

Så har vi det store spørsmålet, skal det velges en oppvaskmaskin med bestikk skuff, bestikkurv eller en med begge deler? Bestikkskuffen gir deg mer plass i underkurven, som igjen gir deg mer fleksibilitet, mens en oppvaskmaskin med bestikkurv gjør det enkelt når du skal ta ut av maskinen, da den enkelt kan løftes ut og opp på kjøkkenbenken.

Under ser du produkter vi anbefaler basert på fleksibel innredning og gode brukeropplevelser:

Oppvask som tørker fort

Hvor mange ganger har du ikke fått den glovarme dampen fra oppvaskmaskinen i ansiktet, eller måttet vente på at oppvasken skulle tørke etter endt syklus?

Tørkeevnen til oppvaskmaskinen er faktisk ganske viktig å tenkte på, og fordi energikravene har blitt veldig strenge - så har alle produsentene kuttet ned på bruk av det varmeste vannet på slutten av programmet. Dette har tidligere bidratt til at tørkingen har gått mye lettere, og derfor har produsentene måttet finne andre løsninger for å kunne gi deg en tørr oppvask etter endt syklus.

Skal du kjøpe deg en ny oppvaskmaskin, vil vi derfor anbefale oppvaskmaskiner med automatisk åpning, hvor døren åpner seg automatisk ved programslutt - slik at all din oppvask tørker mye fortere.

Hvor stillegående bør oppvaskmaskinen være?

Er du plaget av at din nåværende oppvaskmaskin bråker mens den kjører? Da kan det være lurt å se etter en oppvaskmaskin med lavt støynivå. Alle våre oppvaskmaskiner har et lydnivå mellom 40 og 50 dB, noe som tilsvarer et støynivå som ligger midt mellom en stille stue i et byområde og en vanlig samtale.

Legg også merke til programutvalget til oppvaskmaskinen

De fleste oppvaskmaskinene har samme type vaskeprogrammer å velge mellom. Vaskeprogrammer det derimot er ekstra lurt å se etter er blant annet vaskeprogram med tosidig rengjøring. denne typen program er praktisk når du skal vaske kjeler og panner sammen med tallerkener og glass. Med et sånt program får du høyt vanntrykk i underkurven, hvor du har kjeler og panner, mens et lavt vanntrykk i overkurven - der du har plassert glass.

Andre praktiske programmer du bør holde et øye med er automatiske program og hurtigprogram.

Vær obs på at resultatet varierer ved hurtiprogram fra produsent til produsent. velger du for eksempel en oppvaskmaskin fra Miele, så får du et godt resultat ved hurtigprogrammet. Dette fordi Miele ikke ønsker et hurtigprogram som er kortere enn 59 minutter, da de mener at slike program vil gi et dårligere vaskeresultat på oppvasken din.

Les også:

Slik behandler du stekepannen

En solid stekepanne er vesentlig for å lykkes med matlagingen. Finn ut hvordan du bevarer den lengst mulig!

Les mer
Derfor bør du velge en kjøkkenøy

En kjøkkenøy gir deg den ekstra plassen du er på jakt etter til kjøkkenet ditt, samtidig som den kan fungere som et sosialt samlepunkt i hjemmet ditt. Sjekk ut våre kjøkkenøy-tips her!

Les mer her
Velg riktig vaskemaskin

Her finner du nyttige tips til hva du bør tenke på før du går til innkjøp av en ny vaskemaskin.

Les mer her
Smarte løsninger for ditt kjøkken

Vi har alle opplevd hvor vanskelig det kan være å finne frem på andres kjøkken, der noe så enkelt som at gaflene ikke ligger ved siden av knivene fort kan bli et frustrasjonsmoment.

Les mer her

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat