Apple TV+, Apple Arcade og Apple Card

Apple viser at de satser stort på abonnementstjenester med 2019-presentasjonen i Cupertino i California. Apple planlegger å lansere egne abonnementstjenester for mobilspill, i tillegg til abonnementstjenester for film og TV-innhold. Apple kunngjorde også lansering av en ny betalingsløsning for iPhone-brukere, i form av det nye kredittkortet Apple Card.

Apple TV+

Apple TV+ er navnet på den nye strømmetjenesten som gir abonnentene tilgang til eksklusivt underholdningsinnhold i form av nye filmer, serier og dokumentarer. Apple har samarbeidet med en rekke store navn fra film og TV-verdenen, som Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og J.J. Abrams. Den helt nye Apple TV-appen skal fungere som en plattform for tjenesten Apple TV+.

Når den nye Apple TV-appen settes sammen med Apple TV-kanalene får brukeren tilgang til populære abonnementstjenester gjennom bare én app. Tjenesten skal lanseres høsten 2019.

Apple Arcade

Samme dag kunngjorde Apple, fra selskapets Steve Jobs Theater, også den første abonnementstjenesten for mobilspill noensinne. Apple Store har en stor mengde spill å søke gjennom, og selskapet har gjort det til sin misjon å gjøre det enklere å teste ulike spill. Apple Arcade er en månedlig betalingstjeneste som gir tilgang til unikt spillinnhold uten annonser eller kjøp i app.

Tjenesten blir tilgjengelig for iPhone, iPad, Mac og Apple TV gjennom Apple Store. Hvert spill lastes ned til brukerens enhet gjennom Arcade, slik at spilleren har tilgang til spill også når de ikke er tilkoblet internett.

Som en begynnelse inneholder Arcade et utvalg på mer enn 100 unike spill, utviklet spesielt for Apple-tjenesten. Apple Arcade skal lanseres høsten 2019.

Apple Card

Apple Card er Apples egne kredittkort, som først bare skal lanseres i USA. Det fungerer med iPhones Wallet-app og bruker den trådløse Apple Pay-funksjonen. Autorisering av betalinger skjer ved bruk av iPhones Touch ID eller Face ID.

Apple Card er en enkel og sikker betalingsmåte som samtidig holder oversikt over forbruket ditt. Wallet-appen viser i sanntid hvor mye penger som er brukt, og lagrer stedet for betalingstransaksjonen i et kart. Siden slike opplysninger er private lagres de imidlertid bare på brukerens enhet.

Apple planlegger også å lansere en fysisk versjon i titan av kortet, slik at brukerne kan benytte Apple Card også på steder der det virtuelle kortet ikke aksepteres. Det fysiske kortet skiller seg ut fordi det verken har kortnummer eller sikkerhetskode skrevet på kortet. I tillegg krever det ikke brukerens signatur, men lagrer alle disse opplysningene utelukkende på brukerens personlige Wallet-app.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat