Benkeplater

← Tilbake til forsiden

Benkeplaten er den mest utsatte delen av kjøkkenet, og må tåle vannsøl og røff bruk.

En god benkeplate er avgjørende for kjøkkenets kvalitet og utseende.

Det finnes mange å velge mellom. Alle standardplater leveres i 30 mm tykkelse, men som spesialtilpasset kan de også leveres i 20 mm

eller 40 mm tykkelse.

← Tilbake til forsiden

Kjøkkenets virkelige hjerte; benkeplaten

Benkeplaten er kjøkkenets viktigste arbeidsflate. Alle de kulinariske rettene starter på benkeplaten. Frokosten har sin hastige start der – og spises kanskje der også? Benkeplaten er også et sosialt møtested i hjemmet – mat, rydding, handlevarer, beboere - alt møtes i dette navet på kjøkkenet.

Gjennom dagens gang vil benkeplaten brukes til matlaging, oppbevaring, det vil unektelig bli mye søl på den og dermed skal den tåle kraftige vaskemidler – hver dag.

  • Godt utvalg av enten tradisjonelle, luksuriøse eller industrielt rå benkeplater
  • Velg mellom 20, 30 eller 40 mm tykkelse på platene (30 mm er standard)
  • Vi selger også «alt det andre» til kjøkkenet – kjøkkeninnredning, hvitevarer, blandebatteriet osv. Så du kan få alt på ett sted. Tidsbesparende og praktisk – og du sparer mest sannsynligvis penger på det også.

Valg av overflate på benkeplaten

Når du kjøper benkeplaten, står du ovenfor designvalg som vil påvirke hele kjøkkenets utseende. Så det skal legges litt innsats og vilje til å reflektere over farger og teksturer – og hvordan det vil passe med øvrig møblement og kjøkkeninnredning.

Det er en spennende prosess. Det enkle valget er selvfølgelig å gå for en overflate som er nøytral og i moderate farger. Noe som ikke provoserer noen i det estetiske valget.

Men samtidig er belønningen større, når du virkelig treffer blink. Nå skal vi ikke bli for svulstige her, men vi kan beskrive det som når samspillet mellom kjøkkeninnredning, benkeplate og innredningen går opp i en høyere enhet. Vi snakker om når materialvalget tilfører noe ekstra til det øvrige – da blir det estetisk spennende.

  • Treverk – en overflate i treverk gir en tradisjonell følelse og et varmt preg. Men velger du uvanlige tresorter for nordmenn, blir det plutselig spennende og nytenkende.
  • Betong og metall – slike overflater er uvanlige i Norge og gir et spennende industrielt preg med røff følelse. Det er noe uferdig over det, men virkelig lekkert. Noe å feste øynene på!
  • Stein – tradisjonelt materialvalg på kjøkkenet som representerer noe eksklusivt og varig.

 

Tykkelsen på benkeplaten

Standard benkeplater ligger på 30 mm tykkelse. Det gir en god solid benkeplate, men er også en estetisk riktig tykkelse. Platen skal jo ikke bare være solid, den skal også se solid ut. Det gjør de med 30 mm tykkelse.

Skulle du derimot ønske å gå bort fra standarden, kan veldig mange benkeplater også leveres med avvikende mål.

Da snakker vi om 20 mm eller 40 mm som alternativene. Begge disse tykkelsene vil endre preget på kjøkkeninnredningen – faktisk ganske betydelig.

Tynne benkeplater

20 mm er så mye som 50% smalere enn standardmålet og vil gi et langt lettere utseende. Faktisk kan det gjøre hele kjøkkeninnredningen mer «lett» i uttrykket. Normalt vil vi da foreslå rene overflater, slik at det tynne kan gi et godt estetisk samspill med det rene.

Men ikke la det lede valget ditt. Du vet hvordan resten av kjøkkenet ser ut og hvordan forskjellige overflater vil passe inn.

Tykke benkeplater

Tykkere benkeplater vil gi et mer solid utseende. Bondekjøkken eller industrielt kjøkken kan være gode sammenligninger. Og ja, 40 mm tykke plater, det monner estetisk sett.

Må spesialbestilles

Da 20 og 40 mm tykke benkeplater sjelden benyttes, er det ikke lagervarer. Disse tykkelsene må faktisk spesialbestilles, men brukt bevisst designmessig, vil de tilføre kjøkkeninnredningen noe ekstra. Så sjekk mulighetene og løsningene – vi hjelper deg gjerne med dette.

Må være solid

Benkeplaten må være solid. Kraftige kjøkkenmaskiner skal brukes og flyttes frem og tilbake på overflaten. Skjærefjøler vil også finne veien opp på benkeplaten, med skarpe kokkekniver og brødkniver som et naturlig følge.

Smuss samles på overflaten og det blir unektelig en del matsøl her og der i løpet av en uke. Overflaten skal vaskes daglig, med kraftige vaskemidler, uten at det går ut over platens taktile følelse og utseendet.

Så det er ikke små krav som settes til overflaten og dens soliditet.

Riktige mål er svært viktig

Når du bestiller en benkeplate – husk at målene skal være 100% korrekte. Så du skal måle størrelsen – en gang, to ganger og kanskje til og med tre ganger – så du er helt sikker på at alt er riktig. For la oss si det slik; du har virkelig ikke lyst til å stå i ditt nesten ferdige kjøkken og mangle en halv centimeter i lengden.

Så for sikkerhets skyld: Kanskje du skal måle enda en gang, før du legger inn bestillingen på kjøkkenets midtpunkt.

Hva skal integreres i benkeplaten?

En benkeplate alene gjør ikke et kjøkken. Du trenger en stilfull vask, et blandebatteri som matcher og muligens en kokeplate – og alt dette skal felles inn i benkeplaten. Har du tatt det endelige valget av disse, eller trenger du litt inspirasjon?

Vi har nemlig godt utvalg av alt dette, så det er massevis av inspirasjon å hente til kjøkkenet ditt på våre nettsider. Her ser du vasker og blandebatterier.

Full kjøkkeninnredning

Visste du at Power også forhandler hele kjøkkeninnredninger? Skal du gjøre større endringer på kjøkkenet finner du mange spennende og delikate modeller her: Kjøkkeninnredning

Få hjelp hos vår dyktige kundeservice

Trenger du hjelp til kjøkkenet og alle valgene som skal tas der, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med vår kundeservice. Du kan nå oss på flere måter: Ring, send en e-post, chat med oss på hjemmesiden… Og du er selvfølgelig velkommen inn en av våre mange butikker (du finner oss i alle fylker i Norge), for en hyggelig snakk om kjøkkenet.

- - -

Lag et kjøkkenbord av benkeplaten

Føler du deg kreativ og er du dyktig med sag og hammer, bør du tenke litt på å lage ditt eget kjøkkenbord i samme materialer som benkeplaten. Rett og slett bestille mer av benkeplaten og bygge kjøkkenbordet selv.

Utfordringen med stoler, kan du løse ved å kjøpe minimalistiske stoler som vil passe inn. Kanskje bordbena også?

Velger du å gå for å lage ditt eget kjøkkenbord, vil du gi kjøkkenet et gjennomført preg som du sjelden ser i standard kjøkkenløsninger.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat