Sjokolade og snacks

Sjokolade - en smaksopplevelse

Sjokolade forlenger livet, smaker som noe gudene har kokkelert og får hjernen til å fungere bedre. Nevnte vi at det smaker godt?

Når du besøker en Power-butikk, kan alle de gode tilbudene og synet av den spennende teknologien, få blodsukkeret til å svinge unødig mye. Kanskje til og med fremkalle et udekket behov for litt sjokolade. Da er det jo perfekt at vi selger KitKat, Lion og Smarties i butikkene våre.

  • Du trenger aldri en god grunn til å spise sjokolade. Sjokoladen er grunn nok i seg selv!
  • Sjokolade er sunt for hjertet og kan forlenge livet med opptil ett år.
  • Sjokolade øker ytelsen til hjernen – du tenker altså bedre med sjokolade i systemet

Sjokolade er ekte lidenskap – akkurat som teknologi

Den tekniske termen for sjokolade, så klinisk presentert av Wikipedia at det nærmest føles som en fornærmelse for en sjokoladeelsker er: «Et næringsmiddel der de viktigste ingrediensene er kakaomasse, kakaofett og sukker».

Joda, joda. Det er sant. Sjokolade består av kakaomasse og sukker. Men det Wikipedia har glemt, i sin faktabaserte verden, er noe som heter «lidenskap».

Lidenskap er nemlig sluttproduktet, bare du foredler kakaobønnen. Bare spør enhver sjokoladeelsker.

Sjokolade hos Power – stemmer virkelig det?

Hvorfor selger så Power noe så lite tech som sjokolade? Vel, det er flere grunner. Vi liker å gjøre en god handel, selvfølgelig, det er jo derfor vi driver en kjede som Power. Og så liker vi også sjokolade, som de fleste andre nordmenn.

Og det at vi har en og annen svoren sjokoladeelsker på «mannskapslista» spilte også inn. Så der har vi lidenskapen inne i bildet igjen, akkurat som vi har en lidenskap for spennende teknologi som PCer, mobiltelefoner og fjernsyn. – De tingene som vi jo normalt fyller hverdagene våre med.

Sjokoladens historie – den korte versjonen

Nøyaktige fakta om sjokoladens spede start mangler dessverre. Historikere mener dog at vi må 2 500 år tilbake i tid, for å finne den første utnyttelsen av kakaobønnen. Mayaene tørket fruktkjøttet og malte det opp. Ved koking ble det smakssatt med honning, vanilje, sukker og litt heftig chili.

Resultatet ble en søtlig drikk, ved navnet xocolati, som hadde litt ekstra trøkk, takket være chilien.

Så tar vi kortversjonen videre: I 1502 hadde Christoffer Columbus med seg smaksprøver, men drikken slo ikke an. Noe senere lyktes det dog Karl V å få etablert drikken, som ble populær i kongelige kretser og blant fiffen. Senere i form av sjokolade.

Med maskinell produksjon i 1847, kunne endelig massene få smake sjokolade. Som vi vet ble det en sikker vinner – salget har steget kontinuerlig siden da.

Sjokolade er sunt!

Akkurat på dette punktet har vi forskningen med oss. Så her har vi latt lidenskapen ligge og basert oss på fakta.

Sunnheten ved sjokolade er riktignok betinget riktig type sjokolade. Vi snakker om mørk sjokolade, som forskere ved University of Dundee har funnet ut at reduserer sjansene for blodpropp. Altså helt diametralt av den gjengse oppfatningen av sjokolade og sunnhet. Blodpropp skal jo være en av farene ved å spise «snop».

Forskerne har, riktignok med en liten grad av usikkerhet, konkludert med at det er flavonidene i sjokoladen som stopper sammenklistringen av blodplatene. Dermed blir det mindre fare for blodpropp.

Men det stopper ikke der. Forskere ved Harvard School of Public Health har funnet noe annet interessant, noe som tannlegen din nok vil betvile.

Kakaoen har nemlig direkte påvirkning på bakteriefloraen i munnen, eller mer nøyaktig sagt, manglende vekst i bakteriefloraen. Dermed får du ikke hull i tennene! For godt til å være sant? Kanskje? Men det er forsøket verdt, mener vi!

De samme forskerne mener å ha funnet resultater som antyder at livet kan forlenges med ett år, hvis du spiser litt sjokolade hver dag. Det er en ganske frisk påstand. En påstand jeg velger å trykke til mitt hjerte.

Det er imidlertid ett problem igjen, som forskere ikke har løst eller kommet med gode argumenter til. Vekta stiger unektelig hvis du spiser for mye. Så noen begrensninger i inntaket kan være lurt.

Skal du imidlertid følge med på utviklingen, kan du jo kjøpe en badevekt.

Hjernen yter bedre med sjokolade innabords

Endelig så har forskerne funnet ut noe som jeg har visst i mange år. Når du spiser sjokolade, girer hjernen opp ett gir eller to. Denne ytelsesboosten ser ut til å vare i ett par timer, kanskje så mye som tre timer. Noe som stemmer bra med min egen «forskning» på området.

Trenger du å trimme av litt sjokolade?

Historien har vist, at selv om sjokoladen er sunn og smaker aldri så godt, så kan man legge på seg litt av å spise den. Heldigvis er dette et problem som kan løses. Med målrettet trening og en viss reduksjon i inntaket, vil opplagret sjokoladeenergi sakte, men sikkert forsvinne fra kroppen igjen.

Her finner du sportsutstyr som kan hjelpe deg på ferden mot en mindre utgave av deg selv: Sportsutstyr.

 

Trenger du hjelp til å finne det du leter etter?

I Power har vi en kundeservice vi er stolte av. Dyktige medarbeidere hjelper daglig en rekke kunder med å finne frem i den lille jungelen av elektronikk, hvitevarer, lys og fritidsprodukter.

Hvis du trenger hjelp, tar du kontakt med medarbeiderne våre på telefon, e-post eller chat-funksjonen her på hjemmesiden. Du finner vår kontaktinformasjon i bunnen av denne siden.

Sikkerheten ved å handle hos oss

Utover å følge de strenge norske lovene for forbrukerkjøp, gir vi en romslig 30 dagers pengene tilbake garanti. Som vi sier; det er jo lov å ombestemme seg!

Med noen få unntak, gjelder denne garantien for hele vårt sortiment. Det eneste vi krever av deg når du skal benytte returordningen, er at varene er i samme stand som da de ble kjøpt.

Denne garantien har vi innført, så du kan føle deg helt sikker når du handler hos oss.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat