Kopper og glass

Server kaffen i kopper

God kaffe krever sin kopp. Som all flytende substans må kaffe samles i en form for beholder slik at vi har kontroll på den. Vi har kopper og glass som gjør det til en ren glede og fornøyelse å holde ditt daglige væskeinntak ved like.

Hos Power legger vi vekt på drikkevennlige kopper eller glass. Her er koppen som fylles umiddelbart etter at kaffe- eller espressomaskinen har gjort sitt. Her er også termokoppen som fylles opp hjemme og blir med deg resten av dagen. Vi skiller ikke mellom kaffe eller te, varm eller kald drikke. Her er alle likestilt.

Du kan regne med at en kopp du kjøper hos oss

  • Er lett å holde i og enkel å løfte
  • Ikke søler unødig
  • Gjør sitt for å holde drikken varm eller kald, helt etter det formål som passer deg best

Hva er den beste kaffekoppen?

Nordmenn er et kaffe-elskende folk. Etter at denne eksotiske drikken kom til oss har den fått en rekke funksjoner så vel i hverdagen vår som ved seremonielle anledninger. Vi kan si at koppen du har kaffe i varierer ut fra omstendighetene.

Det er kopper du bruker hjemme til hverdags. Får du besøk kan det hende det er andre kopper du tar fram. På jobben har du kanskje ditt eget krus. Kjøper du kaffe på kafé eller restaurant er det ytterligere utgaver. Kaffe på bensinstasjoner eller andre i forbifarten-steder kommer ofte i papp.

Utseende på koppen har som regel ikke så mye å si for aromaen. For kaffekosen er det mange som holder på de små buede med hank for kosens skyld, men den smaker egentlige like godt i et krus. Sistnevnte er også lettere å ta med seg og du får plass til litt mer i det.

Men hva du enn har kaffen din i, må den ha et godt grep. Den skal ligge godt i hånden og ikke uforvarende gli ut av den fordi du er en smule distrahert. VI kan si den ideelle koppen eller kruset er en forlengelse av din egen arm.

Den skal selvfølgelig tåle varme, og det skal være mulig å holde i den uten å brenne seg. Av den grunn har vi ikke kaffe i vannglass, eller skrekk og gru – et vinglass.

Kaffesøl er en uting. Ustødige kopper som velter lett, er ikke egnet til å ha kaffe i. Du har selvfølgelig litt ansvar selv også for ikke å fylle koppen for full, med mindre den tåler det. Her er det selvfølgelig ulike krav avhengig av om du sitter i ro, eller er på farten.

Termokoppen – for deg som er underveis

Kaffe eller te, varm eller kald drikke, du fyller opp koppen med ditt foretrukne drikk før ferden raser videre.

Termokoppen er spesialdesignet for transport. Du skal kunne ta den med deg når du går eller kjører. Du kan fylle den opp hjemme og sørge for påfyll underveis.

Termo betyr at den holder godt på temperaturen. Og det gjelder om du vil ha drikken kald eller varm. Det medfølgende lokket sørger både for å isolere innholdet fra temperaturpåvirkninger utenfra, og at innholdet ikke skvetter over.

Det betyr ikke at det er noen omstendelig prosess å drikke av den. En enkel vippefunksjon gjør at du kontrollerer den med en hånd, mens den andre er opptatt med noe annet.  Du kan drikke fra alle sider, selv med lokket på. Uansett kjønn kan du garantert gjøre minst to ting på en gang, forutsatt at den ene tingen er å drikke fra en termokopp.

Størrelsen på koppen

Når vi snakker om kopper, kanskje spesielt kaffekopper, så har størrelsen noe å si. Ikke at det er noe negativt med det ene eller det andre, men det kommer an på hva som er i koppen.

Du som trenger en stor mengde kaffe om morgenen, bør derfor ha tilsvarende stor kopp. En stor termokopp gjør også at du har selskap fram til jobben, mens du gradvis vekkes og kommer til live gjennom nødvendig koffeintilførsel.

Ellers bør ikke koppen være større enn at innholdet blir drukket før det blir kaldt. Men du behøver selvfølgelig ikke fylle den helt opp heller. En noe mindre kopp kan være greit hvis du bevisst ønsker å begrense inntaket.

Er du glad i espresso, skal du ha en liten kopp. Espresso er kaffens Rolls Royce. Det er drikken for deg som ikke sluker litervis av den sorte drikken bare på automodus. Det er for deg som skal nyte den konsentrerte kaffesmaken og uttale deg etterpå om kaffebønnenes aroma.

Den skal tilberedes i en egen espressomaskin eller espressokanne. Dernest helles den opp i lite krus eller en kopp av beskjeden størrelse. Så nytes den i et eller to drag. Sien den er såpass konsentrert, vil du også få i deg like mye koffein som med en full kopp.

Men det er altså viktig at koppen er liten. Det er utrolig hvor fort kaffen blir avkjølt hvis den skjenkes i en for stor kopp.

Alt om kaffe fra Power

Er det noe vi tar på alvor her på Power, er at du skal få muligheten til å tilberede den beste kaffen etter dine egne preferanser. Vi har derfor mye mer enn kopper og krus i vårt sortiment. Du vil finne kaffetraktere og moccamastere i alle størrelser, prisklasser og varianter.

Du kan også gå et trinn opp og kjøpe din egn kaffemaskin eller espressomaskin. Hvis man først drikker en del kaffe, kan man jo gjerne også unne seg det aller beste.

Og har du kommet så langt, er det ikke lenge før du også vil ha din egen kaffekvern. Når du maler kaffen selv fra friske kaffebønner, vil du tre inn i en ny verden av kaffesmaker. Det meste du spiser eller drikker er aller best som ferskvare, så også kaffe. Vi anbefaler: Nymalt og nytraktet kaffe, rundstykker og dagens avis.

Ei kaffekvern vil ha ulike kverningsgrader. Slik kan du velge mellom å lage kokmalt, filtermalt, frenchpress eller espressomalt. Den kan også kverne andre ting, som for eksempel tørket krydder.

Skal du servere bør du selvfølgelig bruke kaffekanne. Det har med stil å gjøre. Først skjenker du alle gjestene kaffe fra kannen. Deretter settes den på bordet slik at man kan forsyne seg med påfyll etter behov. Så ligger alt til rette for et godt gammeldags kaffeslabberas slik vår besteforeldre satte pris på.

Kannene kommer både i klassisk og moderne design, slik at du kan velge den du synes passer best hjemme hos deg.

Drikker du te?

Te kan du drikke når som helst på døgnet. Vi har din favoritt-te og det tilbehøret du trenger. Artige tesiler og tebokser er en del av utvalget. Sjekk det ut her.

Som med alle andre produkter du kan bestille her fra Power lover vi rask levering og 30 dagers åpent kjøp. Kompletter din kolleksjon av kopper eller utstyr for tilbereding av kaffe eller te i dag.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat