Drikkeflasker til matpakka, trening og turer i skog og mark

Mange av dagens måltider og mellommåltider inntas på farten. Så du skal ha en god drikkeflaske du kan ta med, slik at du alltid har godt drikke til maten. Barna skal også ha flasker og til dem stilles det mange ekstra krav; solide, uten giftstoffer og kanskje med trykk av barnets favorittkarakter.

Vi selger drikkeflasker fra forskjellige kvalitetsleverandører; Electrolux, Kulz, SodaStream m.fl.

  • Flasker til barn – solide, med trykk av barnas favorittkarakterer
  • Sportsflasker – plass til rikelig med drikke
  • Turflasker – enkle og funksjonelle flasker
  • Thermokopper – holder drikken din varm i time etter time

Flasker til barn

Faktisk er det noen egne «regler» som gjelder nå du skal kjøpe en drikkeflaske til barn. Som du kan lese mer om nedenfor, så skal den både være fri for kjemikalier, og en av barnets favoritter skal helst pryde flasken. Dessuten skal flasken være lett å bruke og tåle en smell, uten å begynne å lekke.

Barna må ha en enkel og trygg flaske

Når du skal kjøpe drikkeflaske til de små, er det noen ting du skal huske på.

Enkel å bruke: Det første dere skal huske på, er at flasken skal være enkel å bruke. Små barnehender skal kunne åpne og lukke flasken – slik at junior får i seg væske. Men barnet skal også kunne lukke flasken, slik at den ikke lekker i sekken eller baggen.

Fri for skadelige stoffer: En annen ting dere skal huske, og det er viktig, er at flasken er laget av materialer som er fri for miljøgifter og skadelige kjemikalier. BPA er en av verstingene, men det sies at BPS (erstatningsproduktet) muligens er like ille.

Det beste vil være å unngå plast, men i praksis er ikke det så enkelt. Glass og metall er de eneste alternativene, men glass er jo ikke så praktisk til små barn. Og utvalget av metallflasker til små barn er meget begrenset, for å si det forsiktig…

Dessuten vil barna gjerne ha flasker (og matbokser for den saks skyld) med sine superhelter på. Og da er det kun plast som er tilgjengelig. Heldigvis er de fleste produsenter sitt ansvar bevisst, så bare vær sikker på å sjekke flaskens merking – at den faktisk er sikker.

Bruddsikker: En flaske til barn må være så solid at den tåler et fall i bakken, eller flere fall, uten å gå i stykker. Plastflaskene til barn er laget med en viss elastisitet, slik at de tåler litt røff behandling.

Korken må kunne kokes: Korker med drikketut kan ikke alltid kjøres i oppvaskmaskinen, da er det viktig at de kan desinfiseres ved å kokes.

Husk barnets superhelt

Som vi allerede har vært litt inne på, når du skal kjøpe drikkeflaske og matkasse til et barn, så skal barnets superhelt være motiv. Det synes kanskje trivielt for oss voksne, men når du har observert et barn som lar fantasien spinne en historie eller to om sin favoritthelt, vet du at dette er viktige saker.

Har barnet en dårlig dag, kan superhelten på flasken – som barnet kjenner fra barne-TV – være det som skal til for at humøret blir bedre.

Så gjelder det bare å holde seg oppdatert på hvem som er månedens helt eller heltinne.

Husk matchende matbokser

Barn elsker å ha ting som matcher! Så når dere kjøper drikkeflaske, pass på å kjøpe matboks i samme stil. Og selvfølgelig, hvis helten fra barne-TV er på flaske, skal vel helten være på matboksen også?

Se matbokser her

Bytt slitte flasker

Når flasken begynner å bli slitt og ripete, skal du skifte den ut. Produktsikkerheten er den ene siden av dette. Når flasken blir slitt og ripete, vil den begynne å miste små fragmenter av plast (forutsatt at det er en plastflaske), og denne plasten ønsker vi ikke at barnet skal få med i drikket.

Renslighet er den andre siden av dette. Når plastflasken blir ripete, blir det vanskeligere å få den helt ren. Fuktighet samles i sprekkene, og bakterier trives i fuktige omgivelser. Er flasken derimot helt glatt i overflaten, tørkes den lett og bakteriene dør fort ut.

Flasker til voksne (for det meste…)

Turflasker

Personlig synes jeg turer i skog og mark skal være så enkle så mulig, uten unødig fokus på utstyr. Men det er én ting som bare må være i orden, og det er drikkeflasken.

Mange av tingene vi tar med på tur, kan vi strengt tatt klare oss uten. Men turen blir raskt veldig redusert hvis du ikke kan få nok drikke. Derfor skal drikkeflasken være laget i solide materialer – enten kraftig plast, eller aluminium.

Det er et stort pluss hvis flasken har funksjonalitet for enkel åpning, men det viktigste er at flasken er solid og lett.

Sportsflasker

Nok væske er essensielt når du trener og er aktiv. Flasken du tar med ut på trening, skal ikke veie så alt for mye. Dessuten skal det være enkelt å drikke av den.

Sykler du, så skal den jo gjerne passe i flaskeholderen.

Noen sportsflasker har smarte detaljer, som nøkkel- og kontantholder, integrert i siden på flasken. En praktisk detalj som du vil sette pris på. Noe annet du vil sette pris på, er den nærmest overdrevne kapasiteten på fitness-flaskene. Mer enn 2 liter høres ut til å være litt i overkant, men på en varm dag hvor kroppen er i storform, går det med mye drikke.

Thermokopper

Varme drikker krever noe annet enn flasker med vann, saft eller sportsdrikker. Koppen skal være godt isolert, slik at te, kaffe og andre varme drikker, holder seg varme i lang tid.

Har du husket kjøleboks?

Til bilturene på varme sommerdager er det utrolig praktisk med en kjøleboks til bilen. Så slipper dere svett matpakke! Se våre kjølebokser her

Trenger du veiledning?

Hvis du trenger veiledning til noen av våre produkter, eller du sliter med å velge akkurat det rette produktet til deg, så skal du ikke nøle med å ta kontakt med vår kundeservice.

Har du mulighet til å komme innen om en av våre mange butikker, er du selvfølgelig hjertelig velkommen til det. Er du derimot forhindret fra å dra til butikken, kan du velge å ringe oss, eller sende en e-post. Chattefunksjonen nederst på siden er også en mulighet, samt Facebook.

Kontaktinformasjonen vår finner du i menyen i bunnen av siden.

Powers velkjente lave priser

Lurer du på hvordan i all verden vi kan holde så lave priser? Svaret er ganske enkelt, i hvert fall i teorien. Vi kjøper inn stort! Faktisk handler vi inn for alle Powers butikker i Norge, Sverige og Danmark på én gang, og det gjør at vi oppnår særdeles gunstige priser – som vi gir videre til deg som forbruker.

Dessuten har vi en prisrobot som ufortrødent sjekker konkurrentenes priser. Dag og natt. Slik at vi umiddelbart er i stand til å justere våre priser, så fort en konkurrent gjør noe med prisen.

Dermed kan vi alltid være ledende på pris.

Smart, ikke sant!

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat