Skjærebrett

Skjærebrett

Når du skal trylle frem de mest kulinariske rettene på kjøkkenet, er det viktig å ha utstyret i orden. Vi sier ikke at du definitivt blir en bedre kokk av å ha en god skjærefjøl, men du kommer nokså mye lettere frem til målet.

Vi selger kvalitetsfjøler fra Chef Matteo, Dacota, Fiskars og Nosh for å nevne noen.

  • Et godt skjærebrett gjør matlagingen enklere
  • Bruk skjærebrettet til andre ting enn bare å skjære på. Si hallo til ditt nye serveringsbrett!
  • Plastfjøler kan godt kjøres på høye temperaturer i oppvaskmaskinen, slik at alt av bakterier effektivt drepes

Skjærebrett i vakkert treverk

Skjærebrett i tre er både dekorativt og nyttig. Med harde tresorter er det også solide brett som tåler å brukes aktivt. Er det oljet treverk, skal du bare huske å olje på nytt med jevne mellomrom, så har du en god fjøl i mange år fremover.

Et tips er å ikke skjære så hardt ned i fjøla når du kutter og hakker maten. Det er en liten treningssak, men når du først har fått taket på å skjære i råvarene og ikke fjøla, så varer både fjøl og den skarpe kniveggen lenger.

Trefjøler og oppvaskmaskin er ingen god kombinasjon, så for et langt og lykkelig liv for skjærebrettet, skal du vaske det for hånd.

– Som serveringsbrett

Kjøper du et vakkert skjærebrett, så er det for galt å bare bruke den til å skjære på. Kvalitetsbrett laget i tre, lages jo alltid i solide og dekorative tresorter. Araciatre, eik og akasia er eksempler på tresortene skjærefjølene våre er laget i.

Holder du den ene siden fri for skjæremerker, så kan du ha den som en fast serveringsside. Ostebrett på skjærebrett er jo en kjent slager, men ikke begrens deg til det. Utallige varianter av tapas-tilbehør vil også stå estetisk godt i mot vakkert treverk – oliven, chorizopølse, syltet paprika – det ser bare enda bedre ut på et lekkert trebrett.

Litt grove kakesorter, kanskje noen av julens 7 obligatoriske – hvor bra vil ikke de se ut, mot lekkert treverk?

 

– Som gryteunderlag

Solid massivt treverk kan fint fungere som et gryteunderlag. Sett skjærebrettet på bordet og bruk det til opptil flere små gryter, eller en stor. Kanskje du har noe dekorativt du kan sette sammen med gryten? Eller kan noe av tilbehøret ligge på skjærebrettet under servering? Rømmegrøten i gryta og spekekjøttet på fjøla?

Bare bruk fantasien og tenk litt kreativt, så finner du raskt nye måter å bruke de dekorative skjærebrettene på.

Skjærebrett i plast

Noen sverger til skjærefjøler i tre, mens andre helst vil ha plast. Underlig nok, så er det hygienen som er argumentet i «begge leire» og selvfølgelig det estetiske ved en trefjøl. Der kan ikke plastfjølen konkurrere. Når det kommer til enkel oppvask derimot, så er plastfjøla en soleklar vinner.

Bare tørk av smusset fra fjøla og sett den i oppvaskmaskinen. Kjører du på 70 graders oppvask, så finnes det ikke levende bakterier igjen i fjøla når du tar den ut.

En del plastfjøler har dessuten antibakterielt belegg.

Hybridene – litt plast og mest tre

Nytt på skjærefjølfronten er noen morsomme hybrider. Selve skjærefjøla er laget i tre, mens det er satt på en oppsamler i plastmateriale. Så får du fanget opp smuler, bøss og væske i oppsamleren. Når du er ferdig med å bruke fjøla, tar du bare av oppsamleren – som kan kjøres i oppvaskmaskinen.

Du trenger kniver også

Vi skal ikke helt påstå at kniver er forbruksvare, for gode kniver tåler å slipes en rekke ganger. Men med jevne mellomrom kommer man til et punkt hvor eggen bare er slipt en gang for mye. Da er det kun en ny kniv som gjelder.

Det kan vi i Power hjelpe deg med!

Vi har nemlig et godt utvalg i kniver. Både fra forskjellige leverandører og med forskjellige former og bruksområder. At prisnivået er hyggelig på knivene våre, kommer neppe som en stor overraskelse for deg. Bare se her: Kokkekniver.

Som du ser er det mye snadder der. Gode kniver med et flott estetisk utseende!

Full kjøkkeninnredning

Visste du at vi selger kjøkkeninnredninger også? Vi selger faktisk kvalitetskjøkken fra Norema og i en rekke butikker har vi konsulenter som hjelper deg å tegne opp drømmekjøkkenet ditt. Sammen finner dere frem til de gode løsningene, som gjør at kjøkkenet blir slik dere alltid har ønsket dere – vakkert, brukervennlig og med en kvalitet som tåler tidens tann.

Og siden du kjøper det hos oss i Power, så hjelper vi deg gjerne med alle hvitevarene også. Vi har jo det gode utvalget og de gode prisene – så du har bare fordeler ved å kjøpe alt samlet på ett sted.

Les mer om våre kjøkkenløsninger her, og hvordan du skal gå frem hvis vi skal ta en koselig prat om din neste kjøkkeninnredning.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat