Kniver og knivblokker

Kniver og knivblokker

Snitt, skjær, kvern eller chop. Det går mye lettere med et kvalitetsapparat som er kjøpt hos Power. Vi har multichoppers, skjæremaskiner til alle formål. Finn de beste produktene fra kjente leverandører som Philips, Bosch, OBH med flere. Se igjennom vårt sortiment og bestill hjem nytt utstyr i dag.

Matlagingen blir helt klart morsommere når man har redskapen i orden. Særlig gjelder det knivene. Filetering, grovskjæring og hakking – alt blir enklere når du har den rette kniven, og den skal selvfølgelig være sylskarp (husk å kjøpe med knivsliper).

Kompletter knivene i kjøkkenet, slik at du har minimum den tradisjonelle kokkekniven, en god fileteringskniv og en tomatkniv. Brødkniven i de norske hjem har stort sett opplevd sine beste dager, så kanskje det er på tide å bytte ut den også?

Hvis du ikke har en knivblokk, anbefaler vi at du kjøper det også. Så holder knivene dine rett og slett lenger.

  • Gode kniver gjør matlagingen til en lek – og resultatet blir bedre
  • Ta vare på knivene dine og oppbevar dem i en knivblokk eller heng de opp på en magnet
  • Vedlikehold knivene dine; slip dem regelmessig, så har du alltid skarp kniv

Utstyr for å ta vare på og vedlikeholde kniven

Knivblokker – bevarer kniven din lenger

Riktig oppbevaring av kokkekniven er alfa omega. Som vi skriver om senere i artikkelen, skal ikke kniven ligge og slenge i kjøkkenskuffen. For å bevare eggen best mulig, skal kniven henges opp eller settes i en knivblokk.

Hvis du er nødt til å oppbevare kniven i skuffen, så skal du helst kjøpe en knivbeskytter til bladet. Dermed elimineres slitasjen.

Knivsliperen redder dagen

For å holde kniven skarp, skal du helst dra over den med knivsliperen en gang i uken – eller kanskje hver andre uke, sånn til husbruk. Da har du alltid skarp kniv.

Og det er alltid mer inspirerende å lage mat med en skarp kniv. Alt går lettere og maten ser faktisk bedre ut, når den er skåret med en laserskarp kniv.

Pro-tips: Visste du at skjem kniv har en smak? Når du skjærer løk med en skjem kniv, ender du med å presse kniven gjennom løken. Dermed presser du saften ut av løken og den vil smake bittert. – Det er smaken av en skjem kniv…

Noen råd for å ta vare på kokkekniven din

Kan kjøkkenkniver kjøres i oppvaskmaskinen?

Når du kjøper kjøkkenkniver får du alltid beskjed om å ikke kjøre dem i oppvaskmaskinen. Det blir de nemlig sløve av. Og i teorien er dette riktig. – Kjemikaliene i oppvaskmaskinen, altså vasketabletten, er hardhendte mot knivens legeringer og de nedbrytes raskere enn om du svinger oppvaskbørsten.

Så langt er det altså riktig.

Men så kommer det vesentlige. Hva bruker du kniven til? Du skjærer med den og den treffer bein i kjøttet, kjerner i frukten og ikke minst, den treffer fjøla. Denne mekaniske slitasjen er langt hardere mot kniven enn oppvaskmaskinen er. Så ideelt sett skal du ikke kjøre kniven i oppvaskmaskinen, men i praksis er det ikke det som sliter den ut. Bare ikke la den ligge fuktig i maskinen, da vil den ruste.

Heng opp kniven eller bruk knivblokk

Godkniven din skal ikke ligge i kjøkkenskuffen. Hver gang du åpner og lukker skuffen vil kniver og annet som ligger nede i skuffen gli litt frem og tilbake. Dermed sliter du på eggen støtt og stadig. Resultatet blir en skjem kniv. Derfor skal du henge opp kniven eller oppbevare den i en knivblokk.

Slip kniven – eller la en proff gjøre det

Alle kniver blir skjemme etter en stunds bruk, men fortvil ikke. Enten finner du frem en keramisk stav og gir den ett par gode drag, eller så tar du med knivene dine til en knivsliper og får det gjort for deg. Det koster langt mindre enn å kjøpe ny kniv, men følelsen er den samme.

Kvalitetskniver kan slipes mange ganger. Til vanlig husbruk kan du holde en kokkekniv sylskarp i årevis, før du har kommet for langt ned i eggen.

Slik ødelegger du kokkekniven. Fort! :)

Hvis du er lei av kokkekniven din, er det noen triks som får den klar for søppelbøtta på kort tid:

  • Skjær alltid loff med kniven din. Hvitt mel er nemlig i særklasse når det kommer til å ødelegge kniver.
  • Spekeskinka er en annen gylden mulighet. Sørg for å skjære ned i beinet støtt og stadig, så er du kvitt kniven før du vet ordet av det.
  • Har du også hørt trikset om å skjære i nesten tint kjøtt for å få ekstra fine skiver? Hvis du skal ødelegge kniven fort, så venter du ikke til kjøttet tiner. Dypfryst er best!

Så sagt med motsatte fortegn. Skal du ta vare på kokkekniven; ikke skjær i brød, bein eller frosne varer!

 

Skal du kjøpe noen sakser samtidig?

Når du nå holder på å skifte ut knivene i kjøkkenet, er det kanskje på tide å gjøre en investering på sakser samtidig. Saksen kan nemlig gjøre en del av det grovarbeidet du helst vil skåne kniven for. Dessuten er det innmari praktisk å ha en saks eller tre tilgjengelig når du lager mat.

Til generell kjøkkenbruk anbefaler vi bare en standard universalsaks. De er skarpe og solide. Men husk å kjøpe med en saksesliper samtidig, så du kan holde den skarp i tiden fremover også.

Se våre sakser her

Visste du at Power selger kjøkken?

Det er slett ikke alle som vet at Power selger kjøkkeninnredninger. Og det er ikke hvilke som helst kjøkkeninnredninger vi forhandler. For å være sikker på å selge en kvalitetsvare som også ser bra ut, har vi valgt å føre Noremas kjøkkeninnredninger.

De skandinaviskproduserte innredningene har så god kvalitet, at Norema har gitt dem 25 års funksjonsgaranti. For å tilrettelegge for et godt partnerskap har Norema faktisk tegnet egne modeller til salg i Power.

Og når vi allerede selger alt av hvitevarer, kan det vel knappest bli enklere å fylle opp kjøkkenet – du får jo både lekker innredning og alt av «maskineri» hos oss.

Du tenker kanskje at det blir dyrt, når det er Noremas kjøkken vi selger. Heldigvis tar du feil der, for Norema har tilrettelagt kjøkkenet spesielt for flatpakket handel i Power. Det betyr lavere pris til deg, når du kjøper kjøkkeninnredning.

Se og les mer om kjøkkeninnredningene her

Kundeservice

Trenger du litt bistand fra kundeservice? Du finner kontaktinfoen i bunnen av siden, under menypunktet Kundeservice. Vi har en svært fleksibel ordning, hvor du kan kontakte oss via telefon, e-post eller med ferdigpakket koffert.

Lave priser

Hver dag går vi på arbeide for å sprenge noen prisgrenser. Heldigvis lykkes vi jevnlig og det er ikke så rart. Vi kjøper jo inn varer til alle våre butikker i Norge, Sverige og Danmark samtidig. Da blir prisen lav.

Og den lave prisen, den gir vi videre til deg.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat