Kjøkkenmaskin

Kjøkkenmaskiner – uvurderlig hjelp på kjøkkenet

Kjøkkenmaskinen forenkler utrolig mange oppgaver. Vi skal ikke si at matlagingen går som en lek, men det vil i alle fall bli mye lettere å piske, elte og mikse ingredienser.

Jobb smart på kjøkkenet – la kjøkkenmaskinen gjøre de tunge jobbene for deg. Bare hell oppi ingrediensene, velg innstillinger og nyt synet av maskinen som jobber effektivt og med godt resultat. Vi har kjøkkenmaskiner fra Kenwood, Electrolux, OBH og KitchenAid – for å nevne noen.

 • Forenkler oppgavene på kjøkkenet og sparer deg for mye tid
 • Gjør andre oppgaver mens kjøkkenmaskinen arbeider – bedre effektivitet
 • Bruk tiden på de morsomme oppgavene, fremfor å vispe, elte og mikse

Bruk tiden på det morsomme

Matlaging skal være koselig og ikke noe du haster deg igjennom. Men det betyr ikke at du ikke kan ta noen snarveier når det kommer til de tunge oppgavene, eller de rutinepregede tingene – så kan du heller bruke tiden på morsomme tingene. Dandere og style maten. Anrette og pynte.

Men før vi går videre i artikkelen, tar vi en liten kikk på hva vi definerer en kjøkkenmaskin som – for det er jo noen svært forskjellige maskiner vi har med å gjøre.

De simpleste utgavene er i praksis bare deig-eltere. Men når du beveger deg opp i «næringskjeden» til de mer avanserte modellene, så er det veldig mye forskjellig tilleggsutstyr som øker funksjonaliteten radikalt.

Med ekstrautstyret kan du plutselig bruke kjøkkenmaskinen til å gjøre oppgaver som å kverne kjøtt, presse frukter eller lage pølser.

Hvordan finner du så din rette kjøkkenmaskin

Se på behovene dine

Før du går i gang med å se på spesifikasjoner og sammenligne muligheter, bør du tenke litt på hvilke behov du har. Hva tenker du å bruke kjøkkenmaskinen til?

Er du en som liker å bake brød? Da skal du ha stor bolle for å få plass til deig og hindre masse søl under elting. En stor bolle gjør det også lettere å bruke den til å heve i.

Mens vi er inne på temaet; husk å kjøpe flere boller hvis du liker å bake mye. – Så slipper du å måtte ta deigen ut av bollen for å frigi plassen mens deigen skal heve.

Så blir det lettere for deg å multitaske i kjøkkenet.

Har du god plass på kjøkkenet?

Det er stor forskjell på størrelsen på kjøkkenmaskinene. De mest avanserte er også store i størrelse. Selve maskinen er stor, bollen nesten alltid større og dessuten får du med mer tilleggsutstyr. Alt dette tar plass og har du da et lite kjøkken, så «spiser» du opp av tilgjengelig plass.

Med en enklere modell derimot, vil det ikke fylle så mye.

Men du skal ikke spare så mye på størrelsen, at det går utover den funksjonaliteten du ønsker. Da får du heller frigi litt plass ved å fjerne noe annet fra kjøkkenet.

Hvor kraftig maskin trenger du

Dette med styrke på kjøkkenmaskinen er ikke helt likefrem. Motorstyrken kan lett leses av ved å se på antallet watt motoren yter. Desto høyere, desto sterkere.

Men motorens plassering spiller også inn. Er du en typisk bake-type, skal du se etter en maskin med motoren plassert oppe og ha en bolle som står stille.

Skal du derimot bruke kjøkkenmaskinen til kjøtt og tyngre oppgaver, da skal du vurdere en modell hvor motoren er nede og bollen roterer.

Dette med motorens plassering er minst like viktig som motorkraften. – Så det er noen valg du skal ta for å finne den rette hjelperen i kjøkkenet.

Hvis du har kjørt deg fast i ett spor når det gjelder hva du bruker kjøkkenmaskinen din til, så har vi noen eksempler som kan få i gang igjen kreativiteten din.

Eksempler på hva du kan bruke kjøkkenmaskinen til:

 • Farse til kjøttkaker og karbonader
 • Hjemmelaget suppe
 • Smoothies og milkshake
 • Pølser
 • Og så selvfølgelig til forskjellig bakverk

Husk at du kan få mye inspirasjon ved å være med i Facebook-grupper hvor matlaging er tema. Les også matlagingsblogger for inspirasjon – der er det mye å hente!

Eksempler på tilbehør:

Tilbehøret øker som nevnt funksjonaliteten og bruksområdet til kjøkkenmaskinen betraktelig. Her er noen eksempler på ekstrautstyr som kan følge med:

 • Kjøttkvern
 • Blender
 • Visp
 • Eltekrok
 • Rørespade

Med dette ekstrautstyret kan du blant annet lage kjøttdeig, elte deig, smoothies, is og veldig mye mer.

Når du får slikt ekstrautstyr til maskinen, blir den med ett veldig sentral på kjøkkenet. Og du vil garantert bruke den langt mer, enn hvis du bare velger en modell som er begrenset til deig og enklere oppgaver.

Tenk design også

Når du tenker på hvor mye kjøkkenmaskinen står fremme på kjøkkenet, så blir det med ett klart at det kan være lurt å skule til designet også. Det er selvfølgelig ikke det viktigste parameteret akkurat, men hvis du har valget mellom en estetisk vellykket modell og en som er mindre stilig – og forutsetningene ellers er like – ja, da velger du jo den som ser bra ut.

Heldigvis er modellene fra de store produsentene nesten alltid veldesignede.

Kan utstyret gå i oppvaskmaskinen?

En viktig detalj for mange, er hvorvidt alt av utstyret kan vaskes i oppvaskmaskinen. – Som regel kan det jo det, heldigvis. Trenger du forresten en ny oppvaskmaskin? Du finner mange gode her: Oppvaskmaskin

Oppsummering

Så runder vi av med en liten oppsummering av hva du skal se etter

 • Motorstørrelse – velg en sterk modell først som sist, men se også på bollens/motorens plassering
 • Hvor stor maskinen er – får den plass på kjøkkenet?
 • Tilgjengelig utstyr – og ekstrautstyr – sørg for at maskinen «kan nok»
 • Designet – den skal jo se bra ut på kjøkkenbenken

Lykke til i valget av kjøkkenmaskin. Vi føler oss trygge på at du finner den rette modellen i vårt rikholdige sortiment.

30 dagers åpent kjøp

Når du handler hos Power har du hele 30 dagers åpent kjøp. Det er mer enn dobbelt så lang tid som vanlig ved netthandel. Ved kjøp over disk har du jo normalt ikke åpent kjøp, så denne garantien er da veldig mye bedre enn standard.

Det er noen få begrensninger på garantien – dem finner du i våre betingelser.

Bare husk at gjenstander som skal returneres, skal være som nye.

Få hjelp hos vår gode kundeservice

Hos vår kundeservice sitter det kompetente medarbeidere som gjerne hjelper deg med å finne riktig kjøkkenmaskin. Du kan enten ringe til dem, sende en e-post eller chatte på hjemmesiden.

Du er også hjertelig velkommen inn i en av våre butikker. Så kan du se på utvalget og finne den rette maskinen i samarbeid med betjeningen.

Du finner oss over hele Norge.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat