Juicer og sitruspresse

Juicer og sitruspresse

Er du på jakt etter en juicer eller sitruspresse finner du det du trenger hos Power. Juicere deles som regel inn i to hovedtyper, juicesentrifuge og slowjuicer, som begge har sine fordeler.

Lag en velsmakende tørstedrikk full av energi og nyttestoffer!

Er du opptatt av helse og legger du vekt å bruke sunne råvarer? Elsker du å blande spennende frukter og bær, for å lage den perfekte smaksopplevelsen? Du skal visst ha en juicer!

Juiceren er genial når du skal lage en velsmakende tørstedrikk, full av energi og nyttestoffer. Komponer din egen juice, satt sammen av næringsrike frukter og grønnsaker. Fyll på med masse knust is – og nyt innsatsen din!

  • Lag din egen energibombe av en drikk, satt sammen av smaker du elsker
  • Vær sikker på at det bare er brukt sunne råvarer i drikken din
  • Raskt og enkelt!
  • Nevnte vi velsmakende?

Masse smak, mange næringsstoffer

Stigende fokus på helse og velvære, har gjort juicere ekstremt populære. Innsatsen som skal til for å lage deilig drikke, fylt med gode næringsstoffer og masse smak, den er faktisk ikke så stor.

Etter 15 minutters svært enkel kjøkkentjeneste, har du et glass med juice i hånden (se for eksempel de to oppskriftene våre lengre ned i artikkelen). Masse smak, mange næringsstoffer og forfriskende energisk!

Sammenlign gjerne med juicen du kjøper ferdig i butikken. Den er litt tam i forhold. Men viktigst av alt, når du lager din egen juice kan du selv velge hva du bruker av ingredienser. Miks din egen smak, tenk næringsstoffer og kanskje det bare skal være økologiske frukter og grønnsaker?

Når du lager det selv, er du helt fri til å bestemme!

 

To typer juicemaskiner

Selv om det føles som om det er et «hav» av forskjellige juicemaskiner på markedet, er det faktisk bare to hovedtyper juicere. Det er sentrifugevarianten som er raskest til å lage ferdig juice og pressen som arbeider noe saktere, men som til gjengjeld er mest fleksibel.

Sentrifuge

Navnet er relativt selvforklarende. Denne juiceren slynger frukt og bær til saften skiller seg ut. Det går raskt og den skiller ut relativt mye juice fra kjøttet.

Bakdelen med sentrifugen, er at juicen skiller seg raskt, ved at skummet flyter opp.

Sentrifugene kan stort sett alle sammen kjøres i oppvaskmaskinen.

Sentrifugene har en enklere konstruksjon og er derfor billigst.

Slow juicer (presse)

Igjen så sier navnet mye. Slow juicer bruker litt lenger tid på å trylle frem et glass deilig juice. Men til gjengjeld er slow juiceren mer fleksibel. I tillegg til frukt og bær, egner denne seg også godt til grønnsaker med mye fibre.

Du kan gjerne kjøre grovfibrede rotgrønnsaker gjennom en slow juicer (det anbefales ikke i sentrifugen). Ingefær er et godt eksempel på en rot som er problematisk i sentrifugen, men som du fint kan kjøre gjennom pressen.

Slow juicere skal (normalt sett) ikke kjøres i oppvaskmaskinen.

Slow juiceren er dyrest av de to konstruksjonene.

Oppgjørets time har kommet – hvem er best?

Hvilken av disse lager så best juice? Smaksmessig er nok slow juiceren best. Den lager en renere juice og mange ingredienser som ikke kan kjøres i sentrifugen er helt uproblematiske i slow juiceren. Dessuten skiller ikke denne juicen seg så raskt.

Sentrifugens store fordeler er prisen og det enkle renholdet. Bare skyll av og sett delene inn i oppvaskmaskinen. Rent generelt så kan man si at en sentrifuge-modell koster under det halve av en slow juicer.

Outsideren: Sitruspressen

Sitruspressen er en langt enklere konstruksjon enn en juicer. Til gjengjeld er det bare en ting den kan: Presse sitrusfrukter. Men hvis det er behovet, er det ingen grunn til å kjøpe en større maskin og bruke unødvendig med penger på det.

Oppskrifter på juice

Her er to oppskrifter på juice – vi har kalt dem Gul PowerJuice og Rød PowerJuice. Begge er enkle å lage, har frisk smak og teller selvfølgelig med i dine 5 om dagen.

Gul PowerJuice

Denne juicen er lett å lage. Med en god juicer tar det ca 15 minutter fra du starter til du står med en god PowerJuice i hånden.

Fjern skall og frø fra en halv honningmelon, rens en halv paprika (fjern frø og hinner) og skrell appelsinen. Kutt alt i passende biter og kjør bitene gjennom juiceren.

Ha godt med isbiter i glasset og hell på juice.

En god porsjon av denne juicen dekker 2 av 5 om dagen.

Ingredienser til en porsjon: 1 appelsin, ½ gul paprika og ½ honningmelon, 5-6 isbiter

Rød PowerJuice

Dette er en rask oppskrift. Fra du finner frem juiceren til du står med et glass deilig juice i hånden, tar det 15 minutter.

Skjær opp et eple i biter, rens jordbærene og reddikene. Kjør alt gjennom juiceren. Ha godt med isbiter i et glass og hell på juice. Nyt din friske røde juice.

En porsjon av denne juicen dekker ca 1 av 5 om dagen.

Ingredienser til en porsjon: 160 gram jordbær, 1 stort rødt eple, 2 små reddiker

Trenger du noe mer til kjøkkenet?

Foodprosessor

Foodprosessoren er på mange måter matlagingens storebror til juiceren. På samme måte kan du raskt lage velsmakende retter, basert på rene og velsmakende råvarer. Og siden du kutter, skjærer og strimler alt hjemme i eget kjøkken, bevarer du maksimalt av de gode stoffene.

Arbeidsbesparende når du skal lage supper, sauser og elte deiger.

Foodprosessoren kan også brukes til å lage velsmakende drikke. Smoothien for eksempel, den lager du enklest i en foodprosessor.

Kaffemaskin

Når vi nå først er inne på temaet «velsmakende drikke», så kommer vi nesten ikke utenom kaffemaskinen. Kjøp nymalte bønner, trykk på knappen og nyt en kaffe så velsmakende at du tror en barista har brygget den for deg.

Velg mellom universalmaskiner som kan lage flere typer kaffe, eller kjøp de spesialiserte som kun lager en type. Til gjengjeld er de perfeksjonerte på akkurat den kaffen.

Se vårt utvalg av kaffemaskiner her

 

Kundeservice hjelper deg med valget av juicer

Er du fremdeles usikker på hvilken type juicer du skal kjøpe? Ta det med ro, vår kundeservice hjelper deg gjerne frem til mål – slik at du får den riktige maskinen til ditt bruk og ambisjonsnivå.

I bunnen av denne siden finner du kontaktinformasjonen til vår kundeservice. Du kan kontakte dem på telefon, e-post, Facebook eller via vår praktiske chattefunksjon her på nettsiden.

- Og så er du selvfølgelig hjertelig velkommen innom i en av de mange Power-butikkene. Der kan du se vårt utvalg av juicere og få hjelp av betjeningen til å velge den rette. Så nyter du snart ferskpresset juice hjemme hos deg selv.

Hva bør jeg velge?

En slowjuicer skviser saften ut av råvarene ved å presse dem langsomt rundt. Fordelen med dette er at både nærings- og fiberinnhold bevares bedre enn ved sentrifugal juicing. En slowjuicer vil i tillegg kunne presse juice ut av ingredienser som blader og nøtter, noe en sentrifugejuicer vil ha problemer med. En juicesentrifuge benytter seg av sentrifugalkraft og trekker ut saften fra råvarene ved å spinne dem rundt i høy hastighet. Dette gir et raskere resultat og er en fordel om du ønsker å lage større mengder juice raskt. En elektrisk sitruspresse er en saftpresse med et mer spesifikt bruksområde enn både slowjuicere og juicesentrifuger, nemlig å presse sitrusfrukter som appelsin og sitron. Om du er på jakt etter en presse for nettopp dette kan en elektrisk sitruspresse være midt i blinken.

Juicer eller Slow Juicer? Klikk på bildet og les mer.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat