Iskremmaskin

Iskremmaskin

Når lysten på deilig is melder seg, kan du enten hive deg i bilen og kjøre til butikken. Eller du kan lage lekker is hjemme. Prioriterer du smak og sunne, gode råvarer – da velger du å lage isen selv. For med bare litt kreativitet, kan du trylle frem de mest fantastiske smakene på isen din. Du kan til og med lage slanke-is, når du selv står for valget av råvarer.
Vi selger ismaskiner fra blant annet OBH Nordica, Philips, Princess eller Krups.

  • Lag is tilpasset dine smakspreferanser og velg lekre og sunne smakstilsetninger av bær og frukt
  • Med en iskremmaskin som har kompressor, er isen klar til å spises etter bare ca en halvtime
  • Styr kaloriinnholdet ved å velge lette varianter som yoghurt fremfor fløte

To typer iskremmaskiner

I bunn og grunn er det to forskjellige typer iskremmaskiner. Den ene er «komplett», med bolle, visp og kompressor. Mens den andre varianten er litt enklere og dermed billigere.

Bolle som fryses i fryseren

Iskremmaskin med bolle, som skal settes i fryseren, er den enkleste varianten. Den rører og lager isen ferdig, men når det kommer til kjølingen, skal det gjøres i fryseren.

Da tar du bare bollen og setter den i fryseren din, og etter noen timer er isen klar til å spises.

Fordelen ved denne typen iskremmaskin er prisen. De er vesentlig billigere enn dem med innebygget kjøling. Bakdelen er at det tar lenger tid før isen er klar til å spises, så du skal planlegge isen i forveien.

Iskremmaskin med innebygget kjøling

«Innebygget kompressor» er den korrekte termen, men sagt på legmannsspråk, betyr det at disse iskremmaskinene kjøler ned isen selv. Kjølingen kan du starte umiddelbart, mens du blander ingrediensene og dermed kjøles isen raskt ned til frysepunktet.

Tiden frem til du kan servere ferdig is varierer litt, men rundt en halv time er normalt. Dermed kan du være mer spontan når du kjenner is-sulten melder seg.

Uendelig antall smaksvarianter

Valg av basis til isen gir i seg selv muligheter for forskjellige smaker. Om du baserer isen på yoghurt, vil den bli vesentlig friskere i smaken, enn om du bruker fløte. Andre melkeprodukter kan også fungere, for eksempel kesam.

Variasjonsmulighetene blir dog enda større når du begynner med tilbehøret. Ved å tilsette frukt og / eller bær kan du skape uendelig mange smaksvarianter. Men du kan utvide smaksspekteret ytterligere ved å blande inn ting som sjokolade, vanilje og honning. Så kan du spice opp med knust daim, for ekstra knas, eller hva med litt chili sammen med sjokolade?

Så det er egentlig bare å bruke fantasien, smake deg frem og lese oppskrifter for tips og inspirasjon. Men det som er helt sikkert, er at når du lager isen selv, kan du få uendelig mange smaksvarianter!

Is til deg som vil slanke deg

Hvis du har et lite vekttapsprosjekt på gang, så er det vanskelig å finne gode alternativer til snop, desserter og kaker. Klassikere med for eksempel grønnsaker og dip er lekkert, men variasjon er jo nødvendig.

Is kjøpt i butikken smaker jo godt, det er ikke til å komme fra. Men det er unektelig noe kalorier involvert, når du går i frysedisken og finner lekker is.

Velger du derimot å lage isen hjemme, kan du både lage en kalorifattig og dessuten en sunn is. Ved å bytte ut iskremfabrikkenes favoritter – fløte, smør og sukker – med f.eks yoghurt, frukt, bær og kanskje mer ukjente produkter som kesam.

Søker du litt på nettet finner du virkelig mange isvarianter du kan lage selv, med få kalorier og spennende smaksvarianter.

Ikke bare is!

Iskremmaskinen med kompressor kan ett par andre triks enn bare å lage is. Hva sier du til hjemmelaget smoothie, uten at du må ha vaniljeis i fryseren. Sorbet er annen lekker smaksbombe du kan bruke iskremmaskinen til.

Så med en praktisk ismaskin på kjøkkenet, kan du glede deg til velsmakende is, sorbet eller smoothie på varme sommerdager. – Eller ved nærmere ettertanke; hele året!

Savner du en dypfryser med plass?

Sliter du med plassen i fryseren? Frysere har en tendens til å fylles opp. Tilbudsvarer, rester, mat vi vil ha klart til bruk osv. Og hvis du velger den enkle iskremmaskinen, uten kompressor, skal du sette bollen i fryseren for å få ferdig isen… Så fylles altså fryseren enda mer opp.

Fortvil ikke, for her på Power.no finner du et kjempeutvalg av frysere – fryseskap, kombiskap eller fryseboks. Eller kanskje du skal gå «all in» og velge et lekkert side-by-side kjøleskap, eller amerikanerkjøleskap som de også kalles.

Kjenner du Power fra før, så vet du at her får du fryseren til lave priser!

Velg den rette fryseren til deg:
FryseboksFryseskapKombiskapKombiskap side-by-side

Chat

Alle felter må fylles ut
Chatten er stengt.
Chat med oss

Chat