Te og tesil

Te – populær drikke året rundt

Ingen ting er som en deilig og varm kopp te. Te har mange gode egenskaper. Den varmer når du er kald, er beroligende eller oppkvikkende. Den kan drikkes med melk som engelsmennene gjør eller lages som avkjølende iste. Drikk te til måltidet eller etter. Te kan nytes døgnet rundt. Vårt store utvalg med te lar deg velge din favorittsmak eller kanskje finner du en ny. Velg en klassisk earl grey eller en eksotisk chai. Vi har også frukt te, grønn te og roiboos. Teposene oppbevarer du enkelt og lekker i en flott eske av tre med praktisk rominndeling.

Te er en av de mest populære drikkene på jorden – kun rent vann er mer populært.

Te – du kan drikke den varm, men den er like populær som kald drikk. Det er din smak og årstiden som avgjør hvordan du drikker den. Vi selger te fra Kulz, Lipton og Superb – og vi har vidt forskjellige smaker.

 • God tørstedrikk som kald drikk på sommeren
 • Varmer og gir kosestemning på vinteren
 • Velg mellom mange forskjellige smaker

Te som tørstedrikk

For oss nordmenn er det nok mest vanlig å se på teen som en varm drikk. Men reiser vi til sydligere strøk, vil vi ofte møte te som leskende kaldt drikke.

Har du ikke prøvd det, så anbefaler vi at du brygger deg en kjele. Kjøler den ned med mange isbiter og tilsetter forfriskende sitron. Så har du en deilig tørstedrikk på sommeren.

Når du lager isteen selv, kan du gjøre den akkurat så søt eller syrlig du selv ønsker. Og du – ikke tro at den isteen du kjøper i pulverform i butikken er det samme. Ekte vare smaker bare betydelig bedre!

Som varm drikke

Varm te er perfekt som kosedrikk om vinteren. Eller om sommeren. – Eller når vi tenker oss om, jeg tror vi like gjerne skal si hele året. For det er noe eget med å sette seg ned sammen med gode venner, eller en god bok, og nyte en kopp varm te.

Mange foretrekker den engelske metoden når det skal brygges en god kopp te. (Engelskmenn foretrekker ikke bare teen laget slik, de sverger til den og vil ofte ikke drikke teen hvis den lages på en annen måte.)

Selv tar vi det litt mer avslappet med hvordan vi trekker vår te. Vi lager den gjerne på engelsk måte, men elsker også en tekopp laget på typisk norsk manér – det vil si kok opp vannet, trekk teposen i ett par minutter – og nyt så teen.

Sparetips

Hvis du drikker mye te i løpet av dagen, kan det være greit å bruke dette sparetrikset. Kok opp en kjele med vann, hell den over på en termos og legg en tepose nedi. La teposen trekke lenger enn vanlig – smak deg frem med utgangspunkt i det merket du bruker.

Sett på korken, så har du ferdig varm te i timesvis etterpå – og 5 kopper til prisen av en

Tesil

Det er en egen sjarm, og blir også en egen smak, når du brygger te på pulver i stedet for te-poser. Te laget på denne måten krever naturligvis en god tesil. Velg mellom en tradisjonell modell, eller noen av de morsomme figurene som har blitt så populære i det siste.

Noen fakta om te

 • Rundt om i verden blir det drukket mer te enn kaffe, brus, kakao og alkohol til sammen. Kun vann er mer populært
 • Hvit og grønn te har et høyt innhold av antioksidanter
 • Alle typer te lages av tebusken Camellia sinensis blader – variasjonen i smak kommer fra smakssetting i produksjonen

Noen myter om te

 • Te har et rykte på seg for å være vanndrivende. Dette er ikke tilfellet. Det er litt koffein i te, men ikke på langt nær nok til at teen er vanndrivende.
 • Man kan også lage te av nype, balsampære og kamille. Nei, te kan kun lages av blader fra tebusken.

Lag te som en engelskmann

Te tilberedes på vidt forskjellige måter rundt om i verden. I vår vestlige del av verden er engelskmennene de overlegent mest lidenskapelige i forhold til teen sin.

 • Fyll en kjele med kaldt vann og kok opp
 • Varm opp tekjelen, men slå ut vannet etter endt oppvarming
 • Bruk en teskje med te per person, så legger du til en ekstra teskje
 • Hell vannet over tebladene og la dem trekke under lokk i 3-5 minutter
 • Desto større blader du bruker, desto lenger skal teen trekke
 • Server teen sammen med noe godt bakverk.

Skal du begynne å bake?

Trenger du noe ferskt bakverk å servere sammen med din te? Kanskje du skal begynne å bake selv? Da trenger du en kjøkkenmaskin – den kan hjelpe deg med mange av oppgavene, og heldigvis er det de kjedelige oppgavene den tar seg av.

Her finner du mange kjøkkenmaskiner å velge mellom.

Trenger du tilfeldigvis en vannkoker?

Her hos Power vil du alltid finne et stort utvalg av vannkokere. Fra kjente merker som Electrolux, Philips og Grundig. Men du finner også andre merker, med annen filosofi rundt produktutvikling og design – så det kan være godbiter å hente blant de andre merkene.

Billige vannkokere finner du her: Vannkoker

Så ser du bare etter en som passer godt til å koke vann til te’en.

Gode grunner til å handle hos Power

 • Vi har lave priser, på tvers av alle produktgrupper. Så du kan trygt kjøpe all din elektronikk og hvitevarer hos oss.
 • Gode kundebehandlere hjelper deg å finne det produktet som er riktig for deg
 • 30 dagers åpent kjøp gjør det trygt å handle hos oss

Lave priser

Vår prisrobot jobber kontinuerlig med å sjekke konkurrentenes priser, slik at vi kan konkurrere på pris.

God kundeservice

Vi hjelper deg gjerne med å finne det rette produktet til deg. Ta kontakt med oss på telefonen, send oss en e-post og kontakt oss via Facebook. Du kan også nå oss via chattefunksjonen på vår nettside. Og du er selvfølgelig hjertelig velkommen innom en av våre mange butikker – du finner oss over hele landet.

30 dagers åpent kjøp

Det er ikke mange som matcher vår fleksible garantiordning med 30 dagers åpent kjøp. Du kan altså når som helst i løpet av 30 dagers perioden angre på kjøpet ditt og returnere den kjøpte gjenstanden til Power.

Garantien gjelder ikke for hygieneprodukter, programvare, monterte produkter o.l. Teposer er også et unntak, av naturlige grunner.

Hvis du vil lese mer om vår garanti med 30 dagers åpent kjøp, finner du mer informasjon i bunnen av siden.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat