Kaffekvern

Kaffekvern sikrer best mulig resultat

Det er ingen hemmelighet at ting smaker bedre når det er ferskt. Dette gjelder også kaffe. Når kaffebønnene er hele, bevares aromaen og du får dermed mer smakfull kaffe når bønnene kvernes rett før kaffen lages. Du får en helt ny oppfatning av hvordan kaffe kan smake. Har du ikke en kaffekvern allerede, så er dette en ypperlig ting å skaffe seg. Vi har mange kaffekverner i stilig design og med forskjellige funksjoner. Visste du for eksempel at det brukes ulike malingsgrader? En kaffekvern har også flere bruksområder enn bare å kverne kaffebønner, den kan for eksempel brukes til å male tørket krydder.

Når kaffen skal nytes, virkelig nytes, da holder det ikke med ferdigmalt kaffe kjøpt på nærbutikken. For perfekt smak og aroma, skal bønnene kvernes umiddelbart før du koker kaffen. Først da får du den perfekte smaken!

Med kaffekverner fra OBH Nordica, Senz, Wilfa og Point har du alle muligheter for å finne den rette kvernen til deg og ditt ambisjonsnivå.

 • Du kan alltid ha friskmalt kaffe i huset – i stedet for kjedelig formalt kaffe
 • For den perfekte aromaen, er det kun nykvernete bønner som gjelder
 • Mal kaffen etter din egen smak

Hvilken kaffekvern skal du gå for?

Vi skal ikke gå inn og anbefale deg konkrete modeller. «Hvorfor?» tenker du trolig. Grunnen ligger i ambisjonsnivået. Noen kjøper en kaffekvern for å ha en litt bedre frisktrukket kaffe, basert på ferske kaffebønner – men de er ikke direkte kaffe-virtuoser. De vil rett og slett bare ha en litt mer velsmakende kaffe.

I andre enden av skalaen, finner vi kaffeelskeren som vil gå til ytterlighetene for å få best mulig kaffe. Kaffeelskeren er mindre opptatt av prisen på kvernen – smaken betyr alt.

Disse to «motsetningene» er begge ute etter det samme – god kaffe. Men utgangspunktet er allikevel helt forskjellig.

Du får hva du betaler for

Når du kjøper kaffekvern er det ingen tvil om at du får akkurat det du betaler for. De billigste kvernene er faktisk ikke kverner, men kuttere. I stedet for at kaffebønnene ledes gjennom en kvern for maling, blir kaffen ført gjennom et knivverk som kutter bønnene.

Smaken blir fremdeles god, selv om bønnene kuttes. Perfekt resultat derimot, det får du først når du går opp til de dyrere kvernene. Og dette er kverner i ordets rette forstand.

I de dyrere kaffekvernene blir bønnene slipt, slik at aroma og smak frigjøres.

 

Husk at aromaen er flyktig i den malte kaffen. Bare minutter etter at du har kvernet kaffen, begynner aromaen å forsvinne.

Det er derfor du skal brygge kaffen raskest mulig etter kverning.  

Slik kverner du bønnene

Kverningsgraden er veldig varierende for de forskjellige kaffetypene. Her får du en kort oversikt:

 • Kaffetrakter (filter) – Medium
 • Presskanne – Grov
 • Espresso – Ekstra fin
 • Mokkakanne – Fin
 • Aeropress – Mellomting mellom fin og medium
 • Håndbrygger – Medium

Hele hensikten med å kverne kaffen, er å få ut smak og aromaen fra kaffebønnene. Dette gjøres best ved å kverne bønnene før de kokes. Jo finere malt, desto mer smak får du ut av kaffebønnen.

Men du ønsker ikke å trekke ut for mye smak heller. Det er derfor du skal følge tabellen over. Der er malingsgraden tilpasset kokemetoden til de forskjellige kaffetypene.

- Faktisk så er det optimale at 20 % av smaken trekkes ut. Hvis det trekkes ut mer smak, vil karakteren på den ferdige kaffen endre seg og det vil gå utover smaksopplevelsen.

Renhold av kaffekvernen

Etter noe tids bruk, vil det legge seg et lag med gamle kafferester i kvernen din. Estetikken er en ting, det ser jo ikke så appetittlig ut. Verre er det at dette laget vil påvirke smaken på de nymalte bønnene dine. Kaffe har et relativt høyt innhold av olje, og denne oljen blir harsk etter noe tid.

Så restene av gamle kaffebønner skal bort!

Heldigvis har vi gode nyheter til deg. Dette er en av huset enkleste rengjøringsoppgaver. Havregryn er faktisk løsningen, hvor merkelig det enn høres ut.

Slik renser du kaffekvernen din:

 • Fyll en kopp med hele havregryn.
 • Sett kvernen på groveste innstilling.
 • Tilsett havregryn og kjør den gjennom kvernen.
 • Still kvernen på finmalt kaffe.
 • Fyll på de malte havregrynene og kjør dem gjennom kvernen en gang til.
 • Fjern de nå finmalte havregrynene fra kvernen, så er den klar til bruk.

Enkelt, ikke sant!

For den store rengjøringen, som også skal tas en gang i blant, skal du kjøpe et rensemiddel. Det vil fjerne harsknet kaffeolje, rester av bønnene og annet smuss i en operasjon.  

 

Proff-tips nummer 1: Godta smaksvariasjon

Kaffebønner er et resultat av jordsmonn, temperatur, mengde sol og brenning. Bønnene høstes jo heller ikke samtidig, men etter hvert som de modnes. Smaken er med andre ord ikke konsistent på kaffebønnene. Men dette er noe av sjarmen med kaffebønner – det er et naturprodukt, skapt av omgivelsenene.

Kjøper du egen kaffebrenner, kan du justere den ferdige smaken selv.

Visste du at vi selger kaffebønner her på POWER? Jepp, det er riktig: Vi selger både kaffebønner og ferdig malt kaffe.

Kjøp kaffebønner her

Proff-tips nummer 2: Vannkvaliteten

Hvordan er vannkvaliteten din? Hvis du har mye kalk eller klor i vannet, så bør du faktisk rense vannet før du brygger kaffe på det. Begge deler påvirker smaken, og la oss si det slik; det påvirker ikke smaken i positiv retning.

Kjøpe kaffetrakter

Du har kjøpt de beste bønnene. Du har kvernet kaffen etter alle kunstens regler. Men fremdeles når du ikke helt opp dit hvor du synes smaken skal være.

Da er det kanskje på tide å vurdere om kaffetrakteren skal skiftes ut. Rett og slett finne en modell som kan ta smaken til nye høyder.

Vi har traktere til alle ambisjonsnivåer – fra de glade amatørene og opp til svært avanserte hobby-baristaer. Kaffetraktere

Trenger du hjelp til å finne den rette kaffekvernen?

Våre erfarne kundebehandlere hjelper deg gjerne videre i jungelen av utstyr til kaffe-elskere. Hvis du bare tenker litt gjennom hva behovet ditt er og hvilket ambisjonsnivå du har, så skal dere nok finne frem til det rette utstyret sammen.

Du treffer kundeservice på disse måtene

 • Via chattetjenesten her på siden
 • Du kan sende en e-post
 • Vi er på Facebook
 • Vi sitter klare ved telefonen

Kontaktinformasjonen finner du på en lenke i bunnen av denne siden.

Selvfølgelig er du også hjertelig velkommen innom i en av våre mange butikker. Du finner oss land og strand rundt. I butikken kan du ta en prat om kaffekverner og annet utstyr som kan sørge for at du får den kaffen du fortjener.

Vi sees!

 

Slik kan Power holde de gode prisene

Du undrer deg kanskje over at prisene på Powers kaffekverner er så gode? Det er to viktige grunner til dette.

1: Når vi først kjøper inn kaffekverner, så kjøper vi til hele Norden samtidig. Det gir et voldsomt volum og dermed lavere priser.

2: Vår prisrobot jobber natt og dag med å overvåke prisene, slik at vi hele tiden er oppdatert og kan matche konkurrentenes priser. Smart, ikke sant?

Det samme gjelder selvfølgelig for andre produkter. Så uansett om det er kaffetrakter, oppvaskmaskin eller en ny PC, så vil du finne gode priser og enda bedre tilbud hos Power.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat