Kaffe og kaffekapsler

Kaffetørsten stilles best med god kaffe

Kaffe er for mange nordmenn en naturlig start på dagen og selvfølgelig uunnværlig til ”kaffekosen”. Vi er da også helt i verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking. Men vi får stadig utfordret våre kaffevaner av nye produkter som kommer på markedet.

På POWER sørger vi for å være oppdatert på alt nytt innen kaffe, samtidig som vi tar vare på det gamle. I vårt sortiment finner du kaffe fra anerkjente produsenter som Friele, Nestle, Dolce Gusto, Tassimo, Norwegian Roast, Kaffelars og flere.

En god kopp kaffe:

 • Gir en god start på dagen
 • Gir deg energi til å fullføre arbeidsoppgaver
 • Setter en spiss på fredagskaffen og kaffepausen
 • Kan gi deg nye smaksopplevelser

Hva slags kaffe drikker du?

Slageren er selvfølgelig svart kaffe. Det har vi nordmenn drukket i generasjoner. Når det var besøk i heimen i gamle dager, skulle kaffekjelen settes over. Far måtte selvfølgelig ha en termos når han skulle på jobben.

Under den annen verdenskrigen var fraværet av original kaffe tungt å bære. Den svarte drikken som kom i dens sted, minnet ikke mye om kaffe i smak. ”Surrogatkaffe”, eller erstatningskaffe ble den kalt. Den kunne bli fremstilt av brente erter, brent bygg eller løvetannrøtter. Slik kunne man iallfall opprettholde de ytre rammer rundt kaffekosen. Men drømmen om frihet ble uvegerlig knyttet sammen med lengselen etter ekte kaffe.

Til kaffeserveringen var det vanlig å tilby en skvett fløte eller en sukkerbit. Sukkerbiten kunne dyppes i kaffen og så puttes i munnen. Man kunne også trakte kaffen gjennom sukkerbiten man hadde mellom leppene. Andre rørte den heller ut i kaffen.

Kaffe med fløte og sukker ble altså drukket før de moderne variantene som cappuccino og caffé latte inntok serveringsstedene og de moderne kaffebarene kom.

Med ny teknologi og inspirasjon sørfra la man større vekt på smaksopplevelsen. Det gjelder både ren kaffe og kvaliteten på kaffebønnene, og drikker med kaffe som én av smaksingrediensene.

Av de moderne kaffetypene finner vi

 • Konsentrert kaffe som serveres i en liten kopp inneholdende 4 centiliter. Espresso passer for deg som trenger mye kaffe på kort tid eller trenger å våkne litt. For den virkelig trengende er det mulig å lage seg eller bestille en dobbel.
 • Americano er den internasjonale betegnelsen på det vi kaller vanlig kaffe, som en espresso men bare med mer vann. Det er greit å vite hvis du bestiller i utlandet. Americano kan drikkes av alle.
 • Cappuccino lager du med en del espressokaffe, en del varm melk og en del melkeskum. Cappuccino passer for deg som er på handletur og trenger en pause på kafé, eller må ha noe å svelge ned nyhetssendingene på tv med.
 • Caffé Latte er espresso blandet ut i varm melk. Dette er en perfekt avrunding av frokosten på en helgedag. På kaféer serveres den ofte i glass
 • Caffé Mocca er en latte med sjokoladesaus. Den er til deg som ønsker kaffe og dessert i ett.
 • Iskaffe er kalde kaffedrikker. Den er ideell på varme dager og et godt alternativ til iskrem
 • Koffeinfri kaffe. Den er selvfølgelig til deg som konsekvent unngår koffein, eller synes du får i deg alt for mye av den. Koffeinfri kaffe kan brukes til alle kaffeoppskrifter.

Listen er langt fra uttømmende. Du vil finne hundrevis av interessante kaffeoppskrifter hvis du søker på nettet.

Hvordan lager vi kaffe?

Skjebnen vil at vi som bor i et land som kanskje elsker kaffe mer enn noen andre, ikke har klimatiske forhold som egner seg for kaffedyrking. Kaffen importeres fra land med betydelig mildere klima, som Sør- og Mellom-Amerika, Afrika og enkelte asiatiske land.

Det begynnte altså med kaffebønnen. Den ble oppdaget i Etiopia for mange hundre år siden. Derfra spredte kaffedrikkingen seg først til den arabiske verdenen.

For at du skal få en god kopp kaffe, må altså noen først plante noen kaffebusker. Og du må ikke tro at det bare er å sitte på baken og vente på at kaffekoppene blomstrer. For det første skal buskene plantes på et egnet og skyggefullt sted. Mange planter banantrær for at kaffebuskene skal kunne blomstre i skyggen av disse.

Når bønnene er modne skal de først tørkes. I solrike områder benyttes selvfølgelig solenergi direkte i denne prosessen. Deretter skal de brennes, før de kan puttes i poser og selges. Så skal de selvfølgelig også males før bruk.

På verdensmarkedet er det to typer kaffebønner som dominerer. Det er Arabica som står for 3/4 kaffeproduksjonen og Robusta for den øvrige. Robusta er enklere å dyrke men Arabica regnes som bedre. Kaffen du kjøper i Norge er nesten utelukkende basert på Arabica-bønner.

Disse serverer deg kaffe på POWER

Det ærverdige kaffehuset Friele står selvfølgelig som en av våre leverandører. Det ble stiftet allerede i 1799 og har en god del av ansvaret for nordmennenes kaffevaner. Friele er opptatt av samfunnsansvar og satser på såkalt «sertifisert kaffe». Den internasjonale sertifiseringen kan gjøres av Fairtrade eller Utc.

Fra Power kan du handle Frieleprodukter som filterkaffe, hele kaffebønner eller kaffekapsler. Det er også spennende kaffetyper som lungo og risretto.

Norwegian Roast Coffee er en kaffe-serie med innslag fra Kenya, Brasil, Guatemala, Colombia, Indonesia og India. Flere av dem er «single origin», fra samme område eller «single estate», fra samme kaffefarm. De kan også ha smaksinnslag fra te, solbær, nøtter, vanilje, sjokolade eller ulike kryddere.

Nestlé eller Nescafé kommer vi ikke utenom. Hos oss får du kapslene til deres Dolce Gusto kaffemaskin. Det er nærmere førti forskjellige smaker eller kaffetyper å velge mellom i kapselform. Anskaff deg maskinen og drikke en ny kaffe hver dag.

Kaffelars er oppkalt etter den gode gamle kaffekjelen. Som de gamle sa, «Jeg skal bare gå og sette over han Lars». Det kan også være etter gründeren av dette firmaet som tilfeldigvis heter Lars og kommer fra Danmark. Herfra kommer brente kaffebønner forseglet i poser. Kaffen er ferskest, og mange vil si aller best, når du maler den selv. Og den malte kaffen kan brukes til alle kaffetyper.

Ansvarlig kaffe

Det er flere kontrollordninger eller «sertifiseringer» for at kaffeprodusentene verden over tar sosialt eller miljømessig ansvar. Sjekk den enkelte leverandør om den samarbeider med noen av disse.

Utz sertifisering innebærer at de som ønsker den må la Utz få oversikt over forholdene på farmen. Ut fra disse skal det jobbes med å forbedre sosiale betingelser, bruke mer miljøvennlige produksjonsprosesser og få mer lønnsom drift.

Ved sertifisering vil produsenten garanteres en bedre pris og at du som forbruker vil kunne se på kaffeposen hvor innholdet er dyrket.

Fairtrade er kjent for flere. De går også inn og ser på arbeidernes levestandard og arbeidsforhold før de sertifiserer. Etter det vil produsenten være garantert en minstepris selv om markedet skulle falle, og de kan gjøre et tillegg til prisen som er øremerket sosiale forbedringer på stedet.

Det er også sertifiseringer for økologisk kaffe. Det vil si at den er dyrket uten kunstgjødsel eller sprøytemidler.

Alt til kaffen fra Power

God kaffe er ikke hele formelen. Du må også ha noe på tilberede den i. Her har vi hele spekteret på POWER. Om det er kaffetrakter eller en topp moderne kaffemaskin, har vi et stort utvalg modeller å velge i. Kaffekvern og melkeskummer er ekstrautstyr for den som virkelig gjør litt ut av kaffeinteressen sin. Alle produkter ser du her.

Ta kontakt med vår kundeservice dersom du lurer på noe om kaffe.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat