AMD Ryzen lanserer to nye prosessorer

AMD Ryzen har lansert to nye prosessorer, AMD Ryzen 3 2200G med Radeon Vega 8 grafikk og AMD Ryzen 5 2400G med Radeon RX Vega 11 grafikk. Få med deg alt om de to nyhetene her!

AMD Ryzen™ 3 2200G med Radeon™ Vega 8 Grafikk

Prosessoren er designet for å gi deg den ultimate, høy-ytelses dataopplevelsen du ønsker. Den nye revolusjonerende AMD multi-tråd prosessor teknologien gir deg super rask ytelse enten du spiller eller jobber.

Den kraftfulle Radeon Vega grafikken leverer i et høyt tempo, med en jevn ytelse på spillene du elsker!

AMD Ryzen prosessorer med Radeon Vega Grafikk er rustet med noen av de mest avanserte og kraftfulle data og grafikk maskinvarene tilgjengelig i dag, sammensveiset i én prosessor for å gi deg den høye ytelsen du trenger for krevende arbeid og seriøs gaming, uten kompromiss.

AMD Ryzen™ 5 2400G med Radeon™ RX Vega 11 Grafikk

De intelligente og revolusjonerende AMD Ryzen prosessorene er designet for å gi deg den ultimate, høy ytelses dataopplevelsen. Få den raskeste og beste opplevelsen når du gamer eller jobber med den nyeste AMD multi-tråd prosessor teknologien.

Nyt den mest kraftfulle grafikken du kan få tak i på stasjonær prosessor, takket være Radeon RX Vega prosessorens grafikk. Den nyeste, og mest avanserte Vega grafikk teknologien leverer hurtighet, og en jevn ytelse på dine favoritt spill.

AMD Ryzen prosessorene med Radeon RX Vega grafikk er rustet med noen av de mest avanserte og kraftfulle data og grafikk maskinvaren du får fatt i, samlet i én og samme prosessor for å gi deg den ytelsen du trenger til krevende arbeidsoppgaver og spill.

AMD Ryzen prosessor

AMD fikk mye oppmerksomhet rundt lanseringen av deres første Ryzen-prosessorer. Ryzen 7 1800X var så bra at den ble den første AMD CPU som pålitelige kilder har sterkt anbefalt i løpet av de seneste år. Men 1800X og de to andre Ryzen 7-prosessorene som ble lansert for kort tid siden, er alle high-end produkter med 8 kjerner og prislapper som passer dertil. Der kommer Ryzen 5-prosessoren inn i bildet.

AMD Ryzen 5-prosessorene finnes tilgjengelige i seks og fire-kjerne konfigurasjoner, og har en langt hyggeligere prislapp. Dette gjør dem ideelle for flere vanlige og entusiastiske brukere som vil ha en kraftig prosessor, men egentlig trenger ikke, eller har ikke råd til, den kraftige multi-core-kraften til en Ryzen 7 CPU.

  • Utmerket verdi for prisen
  • Best i klassen for multi-thread arbeidsbelastning
  • Den eneste six-core-prosessoren til denne prisen

Hva er AMD Ryzen 5?

Det er fire prosessorer som utgjør Ryzen 5-serien, hvorav to er quad-core og to six-core. Vi tar generelt for oss topp versjonene av hver av dem her, quad-core 1500X og six-core 1600X.

Ryzen 5-prosessorene er det andre settet av prosessorer som kommer fra AMDs fulle Ryzen-utvalg. Med tillegg av disse fire nye prosessorene, ligger de omtrent i samme prisklasse som Intels Core i5-7600K i den øverste enden og en rekke dual- og quad-core prosessorer i den nedre enden.

Det som er slående om hele Ryzen-serien hittil, inkludert disse nye Ryzen 5-prosessorene, er at de alle i utgangspunktet har vesentlige identiske funksjoner, bortsett fra antall kjerner og klokkehastigheter. Alle er multiplikator ulåste for enkel overklokking, alle inkluderer samtidig multithreading (SMT), og alle inkluderer Precision Boost og passer alle sammen i samme hovedkort.

Dette er alt i kontrast til måten Intel har delt opp deres CPU-område der forskjellige prosessorer vil eller ikke vil ha Hyper-threading (Intels tilsvarende SMT). Dessuten er det bare noen få prosessorer som er multiplikator ulåst for enkel overklokking. Videre, inkluderer noen av dem ikke Turbo Boost (Intels ekvivalent med Precision Boost), og du må investere i helt forskjellige plattformer hvis du vil flytte fra en quad-core CPU til en 6- eller 8-kjerners CPU.

Intel har ingen seks-kjerneprosessorer til denne prisen (uavhengig av plattform), og de eneste quad-core-prosessorene som tilbys inkluderer ikke Hyperthreading. Dette betyr at Ryzen 5 1600X skal være en god mellomting mellom Ryzens 8-kjerners prosessorer og billigere quad-core prosessorer.

AMD Ryzen er derfor priset til å konkurrere med Intel Core i5-7600K og mens Intels prosessor har en klokkefrekvensfordel som gjør den raskere i single-thread-programmer, er det likevel bare en quad-core uten hyperthreading. Dette betyr at 1600X burde ha en god fordel når det kommer til multi-threaded arbeidsbelastning, som f.eks. å rendre videoopptak.

I mellomtiden kommer 1500X opp mot to Intel-prosessorer: Intel Core i5-7400 og Core i3-7350K. Førstnevnte er quad-core, men igjen mangler den hyperthreading og er faktisk klokket langsommere enn 1500X, så AMDs prosessor skulle konkurrere på single-thread og deretter stikke av med seieren i multi-thread.

Konkurransen til side, det er litt skuffende at AMD ikke kunne klemme litt mer klokkefrekvens ut av 1500X. Som flaggskipets quad-core-del ville det være fint å se at den nådde samme hastighet som 1800X og 1600X, på samme måte som Intel Core i3-7350K samsvarer med i7-7700K.

Med dette forlater vi Ryzen 5 1600 og 1500, ettersom vi ikke skal vurdere disse her. Som ikke-X-prosessorer har de generelt lavere klokkehastighet og mangler dessuten XFR. Men ettersom de har SMT og er overklokkbare, har de fortsatt muligheten til å bli hurtige demoner, og pengene du sparer kan gjøre det til et spesielt fristende alternativ for de som vil ha så mye multi-core-ytelse som mulig til den laveste prisen.

AMD Ryzen - hva finnes på innsiden?

Det nye designet har trigget instruksjonene per klokke med 52%. Et trekk som har brakt AMD nær nok til paritet med Intel etter å ha ligget langt bak i mange år. Som et resultat av dette: dersom de to selskapene utviklet en prosessor hver med et identisk antall kjerner og klokkeslett, skulle de produsere en nesten identisk ytelse. Men, slik som situasjonen er akkurat nå, har Intel fortsatt en maksimal klokkefrekvens-fordel, slik at AMD må hive inn flere kjerner for å takle problemet.

Et annet viktig tillegg med Ryzen er samtidig multi-threading. Dette er AMDs svar på Intels Hyperthreading-teknologi som gjør det mulig for hver kjerne av prosessoren å sjonglere to tråder av gangen, slik at den mer effektivt kan håndtere arbeidsbelastningen. Dette gjør at prosessoren ser ut som programvare ettersom den har dobbelt antall kjerner som resulterer i en ytelsesøkning på mellom 10% og 30%.

Det tredje viktige aspektet til Ryzen er at strømforbruket er sterkt forbedret. AMDs tidligere mester i ytelse, den 8-kjerners FX-8 9590-prosessoren, hadde en termisk design kraft (TDP) på 219W. 1800X har en TDP på ​​bare 95W, mens Ryzen 5-serien er på bare 65W. Igjen, plasserer dette i hovedsak AMDs prosessorer på et nivå med Intel.

En annen funksjon fra Ryzen er Precision Boost. Dette er intern overklokking i forhold til Intels Turbo Boost-teknologi der du har en base-klokkefrekvens, og så kan alle kjernene til prosessoren overklokkes til en annen høyere frekvens når det er nødvendig, CPU-temperaturen avhenger av dette. I mellomtiden, er XFR en siste liten push som kan gis til en kjerne av brikken når den er under tung belastning.

AMD Ryzen hos POWER

POWER forhandler et stort utvalg av data-relaterte produkter og tilbehør her i nettbutikken til meget konkurransedyktige priser. Gratis frakt, bytte og retur av alle nye varer fra POWER.

Chat

Alle felter må fylles ut
Chatten er stengt.
Chat med oss

Chat