Tørketrommel

Tørketrommel

Tørketrommelen er for vaskemaskinen det hansken er for hånden. En tørketrommel sørger ikke bare for at tøyet tørker raskt og effektivt, den sørger også for at stoffet blir mykere og glattere. Hva er vel mer komfortabelt enn mykt sengetøy, håndklær og undertøy? Er du på jakt etter en ny tørketrommel? Vi har et stort utvalg av tørketromler i alle prisklasser. Vi fører alle ”best i test”-merkene fra leverandører som AEG, Bosch, Miele, Siemens, Zanussi, Gorenje og Whirlpool. Velg mellom kondens eller utlufting, og finn den tørketrommelen som passer til deg og ditt hjem.

Når du står der med vått tøy og skal være ute av døren om kun kort tid, da er tørketrommelen kjekk å ha. Faktisk er den mer enn det, den er uvurderlig!

Tørketrommelen gjorde sitt inntog for alvor i Norge for 30 år siden, men mye har skjedd siden den gang. Dagens modeller er langt mer anvendelige, særlig ved at strømforbruket er betraktelig redusert. Her i Power kan du kjøpe tørketromler fra de anerkjente produsentene AEG, Asko, Bosch, Siemens, Whirlpool – og mange flere.

Og selvfølgelig, i kjent Power-stil, så har vi dem til lave priser.

 • Utrolig praktisk når du står der med vått tøy som må tørkes raskt
 • Energiforbruket har blitt mye lavere de siste årene – velg en moderne maskin, så er det faktisk ikke så galt å bruke tørketrommelen
 • Nye trommeltyper skåner typet i langt større grad enn tidligere.

Ting å vurdere når du skal kjøpe tørketrommel

Her setter vi opp noen punkter du skal «ha i mente» når du kjøper tørketrommel. Det kan du spare mye penger på i det lange løp – og gjøre deg klar til å velge riktig modell.

Kondens eller avtrekk

Du kan velge mellom to typer tørketromler. Enten avtrekkstørketrommel eller kondenstørketrommel. Avtrekks blåser luftfuktigheten ut av rommet/boligen, mens kondens- samler vannet i en beholder, eller lar det renne ut i sluket.

Kondenstørketrommelen er mest energieffektiv, mens utluftingstørketrommelen som regel har lengst holdbarhet.

Kapasitet

Se nøye på kapasiteten til maskinen. Den skal jo helst være så høy som mulig. Ikke det at du alltid vil slenge inn 8 kg til tørking, men muligheten for å gjøre det, den er viktig.

Kondens – med eller uten varmepumpe

Kondenstørketrommelen kommer dessuten i to varianter. Med eller uten varmepumpeteknologi. Velger du en modell med varmepumpe, vil varmen trekkes ut av utgående luft og brukes på nytt i maskinen.

Dermed får du lavere energiforbruk. Det uheldige er at den bruker lenger tid på å tørke tøyet.

 

Bruke mye energi eller lang tid

Det er alltid noen avveininger å ta når det gjelder teknologi som en tørketrommel. Energibruk kontra hastighet er en av disse. Velger du å tørke tøyet så raskt som mulig, går det mer energi. Velger du å prioritere forbruket, vil det ta lengre tid.

Det beste er nok å velge der og da – hva som må/kan prioriteres.

Fuktsensoren, en god hjelper

Tørketromler har stort sett fuktsensor i dag. Disse stopper automatisk tromlingen når tøyet er tørt nok. Og akkurat det med «tørt nok», det stiller du inn selv. Du kan for eksempel velge mellom skaptørt, stryketørt og litt tørket. (Tidligere valgte man tørketid, noe som er svært unøyaktig og som ofte resulterte i at man tørket klærne alt for lenge.)

Plassering

Hvilke muligheter har du for plassering av vaskemaskin og tørketrommel? Kan de stå ved siden av hverandre, så er det uproblematisk – må de stå i tårn, skal du være sikker på at de passer til hverandre.

Støy

Alle apparater av denne typen lager støy, og hvis du har tørketrommelen i badet, eller et annet sted hvor støyen kan plage, er det viktig at den lager så lite støy som mulig.

Motortype

Børsteløs eller ikke? Velg alltid børsteløs motor – den motortypen bråker mindre, er billigere i drift og holder lengre. Prisforskjellen kontra motor med børster kan lett forsvares – da fordelene er så vesentlige.

Dampfunksjon

Har du råd til å betale noe ekstra for å få med dampfunksjon, skal du sterkt vurdere det. Dampen gjør strykingen mye lettere i etterkant. Og alt som er lettere, det liker vi!

Energimerking på tørketromler

Alle tørketromler som selges i Europa er energimerket. Utformingen er universell og innbefatter energiforbruket, maksimal kapasitet på tørketrommelen, det årlige forbruket basert på et realistisk gjennomsnitt, effektiviteten på kondenseringen, tidsbruken og hvor mye støy tørketrommelen har.

Denne etiketten gjør det veldig enkelt å sammenligne forbruk og kostnader modeller i mellom.

Slik bruker du tørketrommelen

Du har fått tørketrommelen i hus. Den er riktig montert opp og du er veldig klar til å ta den nykjøpte maskinen i gang. Her får du noen tips på veien:

 • Sjekk alltid at tøyet tåler tørketrommelen
 • Sørg alltid for å sentrifugere tøyet så tørt som mulig, da det er mye billigere å sentrifugere enn å kjøre i tørketrommelen
 • Tekstiler med ulik tørketid bør tørkes hver for seg – hvis ikke blir det hurtigst tørkede tøyet overtørket.
 • Rett ut tekstilene før de legges inn i trommelen – da tørker de raskere
 • Ikke fyll opp maskinen for mye – da tar det lengre tid og tøyet blir krøllete
 • Syntetiske materialer tåler mindre enn bomull.
 • Lofilteret SKAL renses mellom hver gang du bruker tørketrommelen
 • Kondenstørketromler uten tømming i sluk, må tømmes – helst hver gang, så du ikke glemmer det.
 • Det er ikke ideelt å bruke tørketrommelen på nattetid – på grunn av brannfare. Bruk alltid trommelen når du er hjemme og våken.

To argumenter mot bruk av tørketrommel

To argumenter i mot å bruke tørketrommel er særdeles seiglivede. Det ene er argumentet om bortkastet bruk av energi. Det kan selvfølgelig diskuteres, men er man litt bevisst kan man spare mye energi – men allikevel ha muligheten for å tørke tøy når det haster.

Det andre argumentet er at tøyet slites fort når det kjøres i tørketrommel. Dette er ikke nødvendigvis sant lenger. De anerkjente produsentene har for lengst tatt i bruk tromler som ikke sliter på klærne på samme måte som tidligere.

Energiforbruket har dalt jevnt og trutt

Produsentene av tørketromler har gjort en formidabel jobb de siste årene med å få ned energiforbruket. Moderne løsninger som bedre tromler som lufter tøyet under tromling, og det å bruke varmegjenvinning på luften som går ut av maskinen har dog gjort veldig mye.

Men det skal selvfølgelig ikke legges skjul på at det fremdeles vil gå med en del strøm når tøyet skal tørkes. Så det er greit å være litt bevisst i bruken av tørketrommelen, og heller bruke lufttørking når det er mulig.

Du kan gjøre en innsats for miljøet ved å kjøpe en så energieffektiv modell som mulig. Sjekk energimerkingen og velg med omhu! (Det gavner også lommeboken, da strømforbruket blir lavere.)

Hva med vaskemaskin – skal du ha det også

Trenger du en vaskemaskin også? Husk at vi i Power har et kjempeutvalg av modeller i alle prisklasser. Dessuten vil du nyte godt av vår gunstige 30 dagers åpent kjøp-garanti når du kjøper hos oss.

Kjøp vaskemaskin!

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat