Adapter og sender

Adaptere og sendere

Adaptere gir en rekke muligheter – for eksempel kan du strømme musikk fra mobilen over til et høyttalersett – helt trådløst. Eller du kan få mer liv i det gamle stereoanlegget ved å strømme internettradio til stereoanlegget. Men det er også mange andre fikse løsninger! Les mer!

Vi selger adaptere og sendere fra Bose, Google, JBL og Tivoli, bare for å nevne noen!

  • Få lyden fra en lydkilde til høyttalere – helt trådløst
  • Enkle løsninger å sette opp, de fleste er klare på noen minutter
  • Forlenger livet til det gamle stereoanlegget ditt, ved å bruke mobilen eller PCen som lydkilde og stereoen, som jo har gode høyttalere, til å formidle lyden.

Gjør høyttaleren trådløs

Vil du gjerne strømme musikk og film, men har et litt eldre anlegg som ikke har denne muligheten innebygd, så finnes det fremdeles gode muligheter. Flere produsenter har nemlig kommet med bluetooth mottakere, som konverterer lyden fra digitalt til analogt format og leverer lyd til høyttalerne – enten via 3,5 mm plugg eller en aux lydplugg.

Synkroniseringen foregår i så nærme sanntid, at du kan for eksempel bruke et slikt oppsett til å se film. Så kan du vise bildet på en skjerm og overføre lyden til et høyttalersett.

Alt dette uten å gjøre noe annet enn å koble til adapteret og parre adapteret og telefonen. Det er slett ikke vanskelig – selve parreprosessen tar ca ett minutt, så totalt bruker du to minutter på å sette opp denne løsningen.

Cast musikk fra en mobiltelefon eller nettleseren

De fleste kjenner etterhvert til muligheten med å caste en strømmetjeneste til TV-en. Da kobler du bare opp en liten dings på TV-en som fungerer som en mottaker. Du styrer strømmen fra PC-en eller mobilen, så håndterer cast-enheten resten.

Du får samme løsninger til et stereoanlegg også. Finn frem til din favorittmusikk på mobiltelefonen eller PC-en og sett i gang overføringen til cast-enheten på stereoanlegget.

Monteringen av slike enheter er forbilledlig enkel. Sett enheten i lydinngangen på stereoanlegget og gi den et navn, så er du klar til å strømme musikk. Estimert tidsbruk: 1 minutt.

Trådløs overføring fra lydkilde til bluetooth headset

Enhetene av denne typen henter lyden fra en tradisjonell lydkilde, for eksempel et stereoanlegg eller en TV. Lyden hentes fra 3,5 mm lydutgangen, for så å digitaliseres i transmitteren. Lyden konverteres med høy kvalitet til digitalt format, så du kan nyttegjøre det brede lydspekteret i headsetet.

Disse dingsene trenger strøm og den hentes på litt forskjellige måter. Enten via en medfølgende ledning og omformer, eller fra en USB-plugg.

Rekkevidden er begrenset av Bluetooths 10 meter. Innen denne radiusen får du superb lydkvalitet, overstiger du radiusen vil mottaket av signalet etter hvert begynne å halte litt og kvaliteten synker.

Installeringen av disse dingsene er enkel. Bluetooth parringen kan ta ett minutt eller to og så legger du på ett minutt til, for å få koblet ledninger – så i løpet av to til tre minutter kan du sitte i godstolen og nyte lyden fra stereoanlegget, TV-en eller noe helt annet.

Sette opp et multirom anlegg

Et multrom anlegg gir deg full frihet over lyden. Sett det opp i noen rom, eller hele huset hvis du vil. Så kan dere velge å ha samme lyd overalt, forskjellig lyd i hvert rom – og alt midt i mellom. Multrom anleggene er svært fleksible.

Anleggene styres som regel via en app på mobilen, enkelt og intuitivt og du slipper å lete etter fjernkontroller rundt i hele huset. Styringen av anlegget foregår trådløst og lydsignalene overføres også trådløst. Med unntak av å koble høyttalere til strøm og sette opp adaptere, er det altså lite montering som skal gjøres.

Multiromanleggene strømmer HD-lyd, så du får det beste ut av høyttalerne i hvert rom.

Du kan hente lyden fra strømmetjenester som for eksempel Spotify eller iTunes, eller du kan hente analog lyd fra aux-porten eller digitalt via Wi-Fi. Dette er altså meget fleksible anlegg.

Det finnes mange forskjellige multirom anlegg og disse er ikke nødvendigvis kompatible med hverandre. Du skal med andre ord holde deg til ett merke, sånn for å være sikker.

Installeringstiden avhenger av hvor mange høyttalere og adaptere som skal kobles til. Men tidsbruken er ikke avskrekkende, da det ikke skal trekkes et ledningsanlegg rundt i huset.

DAB+ og internettradioadapter

Denne typen adaptere kan ta i mot DAB+ signaler og kan samtidig konvertere internettradio til et format stereoanlegget kan håndtere. Et slikt oppsett gir deg de tilgjengelige DAB+ kanalene du har i området, men i tillegg gir det deg alle mulige slags internett-radiokanaler. Siden alle lydkildene er digitale, får du en krystallklar lyd.

Et slikt adapter kan gi deg en rekke nye kanaler på et moderne stereoanlegg, men det kan også puste liv i et gammelt anlegg. Med ett er anlegget ditt fått nytt liv.

Installasjonstiden er på noen få minutter, for det er kun snakk om å koble til noen ledninger og få wi-fi forbindelsen opp og gå.

Bluetooth adapter med NFC

Til sist har vi et blåtann adapter som på sett og vis virker som de vi allerede har omtalt, men som bruker NFC for tilkobling. For å koble til en ny enhet, er det med andre ord nok å la de berøre hverandre.

Sette opp et multirom anlegg - har du behov for flere høyttalere?

Hvis du skal sette opp et multirom anlegg, vil du nok ha behov for flere høyttalere. Tenk gjennom behovet i de forskjellige værelsene. Hvordan skal dere konsumere musikk og radio i de forskjellige rommene?

I stua, kjellerstua og lignende rom vil dere nok ha høyttalere med topp kvalitet, slik at dere kan sitte ned og nyte musikk – men husk også at dere skal se filmer der. Et surroundanlegg kan altså være å foretrekke. I andre rom holder det med et enklere oppsett. Slik som i kjøkkenet – dere skal ha god lyd, men måten man konsumerer lyden på i et slikt rom stiller ikke så store krav til høyttalerne.

Mens du ser på behovet, lager du deg en liste over hvor mange høyttalere du skal ha og av hvilken type – og hvilke enheter som skal spille sammen når hele anlegget er ferdig.

Se høyttalerne her

Skal du ha et hjemmekino anlegg i stua?

Når du først er i gang med å re-tenke hvordan lyd dere skal ha i de forskjellige rommene i huset, vil dere nok komme inn på temaet surroundanlegg i stua. Det gir jo en helt annen opplevelse å se fjernsyn, serier og ikke minst film, når lyden endelig kan høres slik produsenten har sett det for seg. Med lyd som omgir seeren, ikke bare en passiv lydkilde ved TV-en.

Se mer her: Hjemmekino

Lyd til gode priser

Når du handler hos Power kan du være trygg på prisene er gode. For når vi først kjøper inn, gjør vi det stort. Vi bestiller til alle butikkene i Norge, Sverige og Danmark samtidig, og volum gjør som kjent noe med prisene. Den fordelen gir vi videre til deg.

Så når du kjøper lydrelaterte produkter hos Power – og for så vidt alt annet også – så vet du at du får gode priser.

Bluetooth adapter

Bluetooth adapteret handler mest om frihet. Frihet til å flytte lyden etter ønske og behov, frihet til å enkelt bytte komponenter og frihet ved møblering. Dernest så handler det om å fortsette å bruke utstyret du allerede har, i stedet for å kjøpe nytt.
Frihet, miljøriktig og pengebesparende altså – ikke dårlig!

Bluetooth er kjernen i disse produktene. Ved hjelp av bluetooth kan du sende og motta lyd trådløst, fra forsterkere til høyttalere. Vi selger adaptere og sendere fra de store merkevarene innen lyd, men vi har også noen positive overraskelser fra billigmerker, som også hevder seg godt i dette segmentet. I sortimentet finner du produkter fra blant annet Bose, Dacota, Eletra, Google, Samsung og Tivoli.

  • Få oppgradert eksisterende utstyr til å sende og motta lyd trådløst. Smart når du allerede har utstyr som virker bra, men som ikke har bluetooth.
  • Når du setter opp et trådløst lydsystem, blir du med ett mye friere til hvor du setter deg for å nyte lyden.
  • Bluetooth adaptere er nå å anse som en modnet teknologi, så brukervennlighet og driftssikkerhet er på riktig nivå.

Adapteret mottar digital lyd

Adapteret er enheten du benytter for å motta digital lyd og distribuere den til forsterker eller høyttalere. Dette er altså løsningen du ser etter hvis du ønsker å strømme lyd fra mobiltelefonen, et nytt anlegg som sender trådløst via bluetooth, eller andre tilsvarende muligheter.

Adapteret er enkelt å montere / sette opp. Sett enheten som skal sende lyden til å søke via Bluetooth. Da kommer det opp en liste over tilgjengelige bluetooth-enheter, så velger du adapteret. På noen enheter skal koblingen bekreftes, på andre enheter er disse nå koblet sammen. Det hele tar bare noen sekunder.

De aller mest brukervennlige løsningene bruker en enda enklere metode. Ved hjelp av en såkalt NFC-brikke kan enheten som skal sende og motta bare berøre hverandre fysisk, så er de koblet sammen via bluetooth.

Når adapteret og enheten som skal strømme lyd er koblet sammen, fullfører du oppkoblingen ved å sette i ledning til forsterker eller høyttaler og koble adapteret til strømnettet. Nå er oppkoblingen ferdig og det hele bør ta maksimalt 5 minutter.

Senderen konverterer analog til digital lyd

Senderen kobler du opp med ledning fra en analog enhet. Den vil så transformere signalene fra analogt til digitalt og sende lyden trådløst via bluetooth. Forsterkeren eller høyttalerne som skal motta lyden må da enten være nye og støtte mottak av lyd via bluetooth, eller du setter de opp med et adapter.

Bluetooth Adapter gir frihet til å gå trådløst

Alt blir bare veldig mye enklere når du velger å bruke bluetooth til å sende og motta lyd i boligen din. Maset med å strekke ledninger er nå altså definitivt slutt. Ved å bruke adapter, slipper du dermed de lite sjarmerende spikerhullene etter ledninger. Dessuten kan du enkelt flytte på en enhet, uten å skulle strekke ledninger på nytt.

Ommøblering blir veldig mye enklere, for nå slipper du å tenke på hvor det allerede er lagt ledninger til høyttalere. Bare du får strøm i nærheten av komponentene dine, så er du helt fri til å plassere de hvor du vil.

Å bytte komponenter vil også bli mye enklere. Alt er jo trådløst og digitalt, så enhver enhet som støtter overføring av lyd via bluetooth, skal enkelt kunne kobles til i nettverket.

Frihet til å høre lyd der hvor DU vil

Etter at du har gått over til en digital lydløsning kan du også velge å «ta med deg lyden» til andre værelser. Rekkevidden er eneste begrensningen. Ved enkel parring av enheter vil rekkevidden være ca 10 meter, men setter dere opp et multiroom adapter vil hele boligen i praksis være dekket.

Så du kan i praksis spille av lyden på stereoanlegget i stua og nyte den i hagen, på soverommet eller et annet sted. Med et multiroom oppsett blir du helt fri til å høre lyd der hvor du vil.

Multiroom-enhetene bruker en kombinasjon av bluetooth og wi-fi, slik at lyden kan sendes fritt i hele boligen og dermed omgå bluetooths begrensning på 10 meter.

Trenger du flere høyttalere eller skal du ha en hodetelefon?

Ofte når du setter opp et trådløst system for lyd i boligen, vil du ende med å trenge noen nye høyttalere. Enten fordi du vil ha en portabel høyttaler du kan ta med utenfor, eller du ønsker å sette opp høyttalere i andre rom i tillegg til stuen.

Vi føler ikke vi lover for mye, når vi påstår at vi har den rette høyttaleren til deg. Bare se her, på vårt utvalg av høyttalere

Ønsker du å bruke hodetelefoner, har vi det også. Mange av disse har bluetooth-teknologi innebygget og er dermed allerede klare for trådløs lyd. Finn din nye hodetelefon.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat