Bilstereoanlegget – bilens underholdningssentral

Når du trenger underholdning, eller oppdatert trafikkinformasjon, eller bare rett og slett litt fengende musikk – da er bilstereoanlegget uvurderlig.

Grundig, JVC, Pioneer og Sony – dette er bare noen av merkene vi selger i Power.

  • Underholdningsverdien i god musikk eller litt løst snakk på radioen, er så høy at bilturen blir mye lettere
  • Etter at FM-båndet er slukket, er en uoriginal bilstereo billigste måten å skifte til en DAB-radio
  • Dagens moderne bilstereoer kan kobles opp mot mobilen, for endeløs strømming av musikk fra mobilens mp3-spiller
  • En DVD-spiller kan løfte stemningen enda litt mer

Bilstereo har blitt mye mer morsomt de siste årene. Fra å være en enhet som kunne søke inn noen FM-radio kanaler og spille CDer, har bilstereoen blitt en underholdningsenhet som kan ta inn DAB+ radiokanaler og kobles opp mot mobiltelefonens mp3-spiller.

Koblingen mellom bilstereoen og mobiltelefonen stopper dog ikke ved å kunne spille musikk. De mer avanserte spillerne fungerer i perfekt samspill med mobilen, som bilens handsfree system.

DAB+ radio

Selv om overgangen fra FM til DAB (og senere DAB+) har vært varslet i årevis, har ikke bilfabrikkene helt våknet før de siste par årene. Dermed er det titusener av biler ute på veiene som stadig har FM-radio.

Prisen for å skifte bilens originale bilstereo, den er ikke direkte lav. Så det vil være store summer å spare på å bytte over til en ny uoriginal spiller. Heldigvis er størrelser og koblinger standardiserte. Det er enten 1 eller 2 modulers høyde på spilleren.

Dermed er det også enkelt å skifte ut den originale spilleren. Med ett unntak – der hvor bilfabrikanten har bygd inn spilleren på en måte, så den kosmetisk sett ikke kan skiftes ut.

Heldigvis er det løsninger for dette også, da mange verksteder selger uoriginale deksler i samme materiale som bilens, men som er tilpasset montering av standard bilstereo.

Vær obs på at bilens antenne kanskje ikke er god nok til å ta i mot DAB+-signaler. Hvis dette er tilfellet, må det legges en ny antenneslynge som er lang nok til å motta signaler av god nok kvalitet.

DAB+ adaptere er også en mulighet, det kan du lese mer om lenger ned i artikkelen.

Spille musikk i bilen

Den enkleste formen for musikk i bilen, er fremdeles den gode gamle CD-platen. Sett inn en CD med din favorittartist og begynn å spille musikken du elsker. Bilturen blir plutselig mye mer behagelig når musikken strømmer ut fra høyttalerne.

Litt mer avansert, men allikevel veldig brukervennlig, er det når du begynner å spille av mp3-filer fra mobilen. Før kjøreturen kan du sette opp en spilleliste med dine favoritter, basert på valgte låter, eller forskjellige filtre som velger musikk.

Med mobilen og bilstereoen koblet sammen, kan du fylle bilens kupe med musikk, nærmest uansett hvor lang bilturen skulle være.

Koblingen mellom mobiltelefonen, kan være enten trådløst via Bluetooth, eller via USB-kabel. De fleste spillere har også en AUX-inngang. Det er dermed uproblematisk å koble opp bilens stereo og mobilen – uansett merke eller operativsystem.

Bilstereo som handsfree

Integrert handsfree i bilen er en fornøyelse, men svært mange biler ruller rundt uten dette. Tradisjonelt sett har det da vært to muligheter – enten mobiltelefonens høyttalerfunksjon, eller en handsfree enhet som monteres på speilet eller lignende.

Handsfree i bilens stereoanlegg er en langt mer fornuftig løsning. Du sparer en enhet i bilen, som allerede har nok av knapper og dippedutter. Viktigere er kvaliteten. En integrert løsning på bilstereoen bruker bilens høyttalere og dermed sendes lyden med svært høy kvalitet sammenlignet med de enhetene som klipses på speilet.

DAB+ adaptere

Har du bil uten DAB+ bilstereo, og ikke ønsker å skifte ut bilens originale anlegg, så er allikevel ikke alt håp ute. Du kan sette inn et DAB+ adapter, som mottar DAB+ signalene og sender de til bilens stereoanlegg.

Et slikt adapter koster langt mindre enn å skifte bilens originalanlegg, og det koster dessuten mindre enn å skifte ut med en uoriginalspiller. – Kort sagt, det er den billigste løsningen hvis du ønsker å motta de digitale DAB-signalene som har overtatt for FM-radio.

For å motta signaler, må det som oftest legges en antenne. Den kan legges i ytterkant av frontruten, slik at den ikke vil være synlig. Men antennen kan også legges skjult i bilen. Sistnevnte er selvfølgelig å foretrekke, men kan være tidkrevende.

Adapteret kobler du enkelt til bilens stereoanlegg. Enten via kabel, bluetooth eller adapterets FM-sender. Ved sistnevnte mulighet, sender adapteret et FM-signal, som du så søker inn på bilens anlegg og spiller av.

De mest avanserte adapterne kan også ta oppgaven som en handsfree enhet. Den kobles lett opp med trådløs Bluetooth tilkobling.

Skal du kjøpe adapter? Du finner alle våre adaptere her

Se film i bilen

Når stemningen begynner å bli litt laber i bilen, er det få ting som kan løfte den igjen på samme måte som en god film. Det holder bare å ta frem DVD-spilleren, så endrer lydene i baksetet seg fra masing til lett oppstemthet.

Pauser fra kikkingen er dog anbefalt. Hvis ikke kan stemningen fort snu seg, når junior ender opp med å bli bilsyk.

Som du kanskje har gjettet allerede, så selger vi også DVD-spillere som du kan ha med i bilen (såfremt dere ikke har integrerte DVD-spillere i nakkestøtten da).

Skal du ha ny mobiltelefon?

Vi har et enormt utvalg av mobiltelefoner. Noen helt ferske nyheter, rett fra fabrikkenes samlebånd og så har vi selvfølgelig volumselgerne.

Se vårt utvalg av mobiltelefoner her

Kundeservice kan hjelpe deg

Er det noe du lurer på om bilstereo og de mulighetene som venter deg, når du får installert en helt ny spiller? Er du usikker på hva som kreves for å skifte fra FM til DAB+?

Heldigvis kan vår kundeservice hjelpe deg med disse spørsmålene, og mange andre!

Våre dyktige ansatte på kundeservice, hjelper deg å finne frem til den rette bilstereoen til deg. Basert på hvilke krav og ønsker du har.

De hjelper deg gjerne på telefon, e-post eller vi vår chattefunksjon. Men vi ser også frem til å møte deg i butikken – så kan du både motta kvalifisert hjelp – og se de aktuelle produktene samtidig.

Så velkommen innom – du finner oss rundt i hele Norge.

Lave priser på bilstereo

Natt og dag er vår ivrige «lille prisrobot» på jobb. Skanner konkurrentenes priser, slik at vi får mulighetene til å justere ned prisene. Men vi gjør også en kjempejobb med innkjøp. For Power har butikker i Norge, Sverige og Danmark og kan dermed kjøpe inn i enorme kvanta, noe som presser prisene.

Dermed kan vi holde de kjente lave Power-prisene – på bilstereo og alt mulig annet!

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat